Slovenija

Virus v hotelu?

Izola, 05. 05. 2007 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V izolskem hotelu Delfin je zbolelo več gostov. Vsi so bruhali in imeli drisko, dve osebi pa so sprejeli v bolnišnico.

V izolskem hotelu Delfin je v petek zbolelo 38 gostov in dve uslužbenki hotelske kuhinje. Vsi so bruhali in imeli drisko, iskali so tudi zdravniško pomoč, dve gostji pa so sprejeli v izolsko bolnišnico, poroča časnik Delo.

Direktor hotela, Branko Simonovič, je za 24ur.com zatrdil, da je število gostov, ki so imeli težave, znatno nižje. Nekaj gostov je prosilo za prepečenec in čaj, ena gostja je pomoč poiskala na recepciji, nekaj ljudi pa se je samo odpravilo v bolnišnico. Simonovič meni, da se gostje in dve uslužbenki – kuharica in pomivalka posode - niso zastrupili s hrano, ''saj je bilo v hotelu 439 gostov, ki so jedli hotelsko hrano, zato bi lahko imeli težave vsi''.

Vodstvo hotela je nemudoma obvestilo vse pristojne – Zavod za zdravstveno varstvo in inšpekcijo. Epidemiolog s koprskega zavoda za zdravstveno varstvo Boris Kopilovič zaenkrat ni mogel povedati, ali gre za bakterijsko ali virusno okužbo, več pa bo znanega v ponedeljek po prvih laboratorijskih preiskavah.

Pristojni so sicer že odvzeli vzorce hrane in brise za ugotavljanje snažnosti površin, inšpekcija pa je odredila čiščenje, dezinfekcijo in zdravniške preglede zaposlenih.

Kopilovič glede na bolezenske znake izključuje možnost okužbe s salmonelo, saj bolniki niso imeli vročine in drugih značilnih težav. Glede na to, da so pred dnevi pri podobni okužbi na Osnovni šoli Škofije odkrili povzročitelje - viruse kalici -, je zelo verjetno, da so težave v hotelu Delfin povzročili prav ti virusi, ki se zelo hitro selijo s človeka na človeka.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sracko@mail386.com
08. 05. 2007 00.07
Za tale virus je sigurno kriv Janša. O tem sem 100 prepričan.