Slovenija

Virk namesto Koširja

Ljubljana, 18. 07. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Začenja se postopek za imenovanje Virka, ki bo zamenjal sedanjega odgovornega urednika časnika Delo Koširja.

Košir je bil na mesto odgovornega urednika imenovan oktobra 2003 (Foto: POP TV)
Košir je bil na mesto odgovornega urednika imenovan oktobra 2003 (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Odločitev glede zamenjave je posledica različnih pogledov na uredniško politiko časopisa, so sporočili z uprave Dela.

Uprava časopisne družbe Delo je na seji sprejela sklep, da se začne postopek za razrešitev odgovornega urednika časopisa Delo Darijana Koširja in za imenovanje novega odgovornega urednika Janija Virka.


Z novim odgovornim urednikom želijo pri časopisu Delo pospešeno nadaljevati začrtano prenovo časnika in tako še okrepiti svoj položaj na slovenskem časopisnem trgu. To naj bi med drugim dosegli s povečanjem profesionalnih kriterijev novinarskega dela, naloga novega odgovornega urednika pa bo tudi tesneje povezati posamezne službe znotraj podjetja Delo.

V primeru razrešitve naj bi Darijan Košir še naprej ostal v podjetju Delo, kjer bo aktivno sodeloval pri najpomembnejših projektih družbe. Na mesto odgovornega urednika je bil imenovan oktobra 2003.

Kaj menijo novinarji?

V prihodnjih dneh bo uprava za mnenje zaprosila tudi aktiv novinarjev Dela. O izbiri uprave se mora namreč izreči tudi aktiv novinarjev, zatem pa bo uprava svoj predlog posredovala nadzornemu svetu, ki daje soglasje k imenovanju oziroma razrešitvi odgovornega urednika.

Jani Virk (Foto: POP TV)
Jani Virk (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Odločitev aktiva novinarjev Dela za nadzorni svet Dela sicer ni zavezujoča, vendar pa mora po statutu družbe uprava, ki predlaga odgovornega urednika, pridobiti mnenje uredništva in soglasje nadzornega sveta.