Slovenija

Virant naj predlaga rešitve

Ljubljana, 14. 08. 2008 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policijski sindikat nasprotuje novi kolektivni pogodbi in poziva ministra Viranta, naj do 22. avgusta predlaga rešitve.

Sindikat ministra Viranta poziva, naj predlaga rešitve nastalega položaja.
Sindikat ministra Viranta poziva, naj predlaga rešitve nastalega položaja. FOTO: Kanal A

Policijski sindikat Slovenije nasprotuje "nastalim nesorazmerjem v novem plačnem sistemu, ki so nastala zaradi sprejema uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v SV", so sporočili iz sindikata. Sindikat ministra Gregorja Viranta zato poziva, da ga do 28. avgusta seznani, ali je pripravljen pristopiti k rešitvi nastalega položaja.

Kot navajajo v sindikatu, uredba o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski (SV), ki jo je sprejela vlada, ni bila predmet pogajanj, prav tako pa jim predlog uredbe pred sprejemom ni bil predstavljen.

V policijskem sindikatu kot reprezentativnemu sindikatu zato odločno protestirajo "proti takšnemu grobemu rušenju že dogovorjenih sorazmerij med primerljivimi poklici, predvsem v plačni skupini C", ministra za javno upravo Gregorja Viranta pa pozivajo, da jih najpozneje do 22. avgusta pisno seznani, ali je pripravljen pristopiti k rešitvi nastale situacije, ter predlaga možne rešitve.

Ob tem v sindikatu ministra tudi opozarjajo, da je sindikat za 25. avgust sklical stavkovni odbor. Sindikat pa obenem poziva ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja in generalnega direktorja policije Jožeta Romška, da se aktivno vključita v reševanje nastalega položaja in se opredelita do "legitimnih zahtev policistov".


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
14. 08. 2008 19.58
lepota in zdravje
14. 08. 2008 19.56
Ko delavci zajamrajo za drobiž povečanja plač, je takoj servirana inflacija.