Slovenija

Velikonja je kršil kodeks

Ljubljana, 24. 08. 2006 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

To je soglasen sklep izvršnega odbora zdravniške zbornice, ki bo zadevo predal tožilcu zbornice.

Predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Vladislav Pegan
Predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Vladislav Pegan FOTO: POP TV


Člani izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije so soglasno sprejeli sklep, da je Tine Velikonja s svojim člankom o zdravstvenem stanju predsednika republike Janeza Drnovška in evropskega poslanca Lojzeta Peterleta kršil kodeks medicinske etike in deontologije, poleg tega pa je ravnal tudi strokovno nedopustno, je dejal predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Vladislav Pegan.

Kot kaže, bo moral Velikonja na pogovor pred razsodišče
Kot kaže, bo moral Velikonja na pogovor pred razsodišče FOTO: POP TV

Velikonja pred razsodišče

Dodal je, da so se odločili, da bodo zadevo predali tožilcu zbornice, ki jo bo pripravil za postopek pred razsodiščem prve stopnje. Na vprašanje, ali bodo na pogovor povabili tudi Velikonjo, pa je odgovoril, da običajno razsodišče povabi na pogovor tudi obtoženega zdravnika.

Upokojeni zdravnik Tine Velikonja je v prilogi časopisa Zaveza Mi med seboj podrobno opisal zdravstveno stanje Drnovška in Peterleta. Napovedal jima je tudi skorajšnjo smrt, če bosta vztrajala pri alternativnih metodah zdravljenja.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

preseren2
13. 07. 2010 22.54
-2
Kar si je domobranski oficir zaslužil, to je tudi dobil.
Janko Goropevšek
13. 07. 2010 08.30
Gospoda Velikonja in njegovega prijatelja 32 letnega moškega smo skupaj s skupino planincev srečali malo pod oknom. Gospod Velikonja je resnično veliki neplaninec. Bil je približno sto metrov nad nami, ko je sprožil večje kamenje, ki so zadeli naše planince in jih poškodovali. Gospod Velikonja je bil brez ustrezne opreme, kar pomeni da ni imel čelade in tudi ne varoval. Namesto da bi se nam opravičil nas je začel zmerjati, kaj si gremo da hodimpo tako skupaj. Pot po kateri smo se vzpenjali proti Prisojniku je ena najtežjih v Sloveniji.