Slovenija

V Radečah pridržali 16-letnika

Radeče, 02. 07. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora so 16-letnemu gojencu Prevzgojnega doma v Radečah odredili sodno pridržanje.

Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora in odvzema motornega vozila odredil sodno pridržanje zoper 16-letnega gojenca Prevzgojnega doma v Radečah iz območja murskosoboške upravne enote.

Mladoletnik je namreč v sredo na grozovit način poskušal umoriti 36-letnega učitelja praktičnega pouka, potem pa se je odpeljal skupaj z drugim gojencem prevzgojnega doma, starim 17 let. Slednji je bil že izročen delavcem prevzgojnega doma, so sporočili iz celjske policijske uprave.

V Prevzgojnem domu Radeče, ki je edini te vrste v Sloveniji, je trenutno 33 gojencev. Kljub temu, da gre za prevzgojni dom in so v njem mladostniki, ki so že bili obtoženi nasilništva in tudi poskusa umora ter spolnega nasilja, pa takšnega napad ne pomnijo.

Osumljeni mladoletnik je učitelja večkrat s kladivom udaril po glavi in mu pri tem prizadel hude telesne poškodbe. Šele po približno petih minutah ga je na tleh našel sodelavec. Povedal je, da je ležal v mlaki krvi in se skušal pobrati, vendar zaradi poškodb ni imel moči. Po storjenem kaznivem dejanju je osumljeni mladoletnik vzel poškodovanemu ključe vrat delavnice in vozila, potem pa se je skupaj z drugim gojencem z odvzetim vozilom odpeljal v smeri Celja. Tam jima je bila po obširni policijski akciji tudi odvzeta prostost.

SORODNI ČLANKI