Slovenija

V obalno-kraški in goriški regiji znova razglašena velika požarna ogroženost

Koper, 09. 08. 2024 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava RS za zaščito in reševanje je za občine v obalno-kraški in goriški statistični regiji znova razglasila požarno ogroženost, ki bo veljala od sobote do preklica, so sporočili z uprave. Tako bo v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati in odmetavati predmete, ki lahko povzročijo požar. Poostren nadzor bo opravljala tudi Policija.

Razglas velja za vse štiri obalne občine, Koper, Ankaran, Izola in Piran, poleg tega pa so vključene še občine Ilirska Bistrica, Sežana, Postojna, Pivka, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba, so sporočili.

Požar na Krasu
Požar na Krasu FOTO: Bobo

Od sobote je tako v omenjenih občinah v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati in odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Prav tako velja prepoved kurjenja kresov in požiganja na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin pa se ne sme uporabljati predmetov, naprav ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Prepovedani so tudi ognjemeti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami bo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajal poostren nadzor. Tega bo opravljala tudi Policija.

Kot še predvidevajo na upravi, se bo požarna ogroženost naravnega okolja v naslednjem tednu povečala tudi drugod po Sloveniji.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mio56
09. 08. 2024 17.47
+1
Kdor misle kurit podrast, je danes se zadnja priloznost, ce boste to počel jutri boste ze oznaceni za pozigalca hahahhaha Kdo za vraga to določa kdaj je visoka nevarnost??? Glede na padavine, pomanjkanje zemlje in podobne zadeve na krasu, bi mogla bit skori celo leto!!!
brabusednet
09. 08. 2024 16.32
Saj je drugi traktor že popravljen in čaka na preiskus.
oježeš
09. 08. 2024 16.19
+2
Posebej bi bilo treba opozoriti kadilce. Ti odmetavajo neugasnjene čike, kjerkoli pokadi cigareto.
SlobodaNE
09. 08. 2024 15.58
-1
A Goloba Goriška sploh zanima? Za nas vemo kako je :)
druga Švica
09. 08. 2024 15.48
Požarno ogroženost sploh ne bi smeli odpravit.
Smuuki
09. 08. 2024 14.58
+2
Če ljubljanski pikniki ostanejo v ljubljani ne bo požara