Slovenija

V boj za Ljubljano tudi Janez Žagar

Ljubljana, 02. 09. 2010 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz vrst SLS je v bitko za mesto ljubljanskega župana vstopil Janez Žagar. Želi si možnosti veta za četrtne skupnosti. Po njegovem mnenju je treba v Ljubljani ohranjati površine, primerne za pridelavo hrane.

Janez Žagar je kandidat SLS za župana Ljubljane.
Janez Žagar je kandidat SLS za župana Ljubljane. FOTO: SLS

Za ljubljanskega župana se bo oktobra potegoval tudi predsednik Mestnega odbora SLS Janez Žagar. Kot je dejal na današnji predstavitvi, si bo kot župan prizadeval za uveljavitev veta četrtnih skupnosti na odločitve mestnega sveta, ki se nanašajo nanje. Po njegovem mnenju je treba v Ljubljani ohranjati površine, primerne za pridelavo hrane.

Žagar, rojen leta 1959, je inženir strojništva in živi v Besnici pri Ljubljani. Pred tremi leti pa se je odločil, da ostane doma in se posveti kmetiji, na kateri živi. Kot pravi, se v Ljubljani premalo pozornosti posveča obrobju občine. Prizadeval si bo za oživitev zapuščenih površin, kjer bi lahko uredili zelenice, vrtove ali igrišča. Žagar se ne strinja z vizijami, da bi moralo biti znotraj avtocestnega obroča v Ljubljani vse zazidljivo. Po njegovem mnenju je treba ohranjati zelene površine in tako kakovost življenja.

Življenje v Ljubljani bi moralo biti, kot poudarja, cenejše, javni promet pa hiter. Žagar predlaga, da bi ob ljubljanski obvoznici uredili še tretji pas, ki bi bil namenjen zelo hitremu javnemu tirnemu ali avtobusnemu prometu.

Pri sprejemanju občinskega prostorskega načrta so bile po njegovih besedah pomanjkljivosti, zato bodo verjetno v SLS podprli pobudo za razpis naknadnega referenduma o julija sprejetem dokumentu.

Interpelacije proti Lukšiču v SLS ne bodo podprli

Kot je ob tem dejal predsednik SLS Radovan Žerjav, interpelacije zoper šolskega ministra Igorja Lukšiča, ki so jo zaradi domnevno prirejenega razpisa za sofinanciranje gradnje športnih objektov vložili poslanci SDS in SNS, poslanci SLS ne bodo podprli.

Janez Žagar in Radovan Žerjav
Janez Žagar in Radovan Žerjav FOTO: SLS

Žagar poudarja, da je kot Ljubljančan vesel, da je denar z razpisa dobila Ljubljana, drugo pa so postopki in morebitne nepravilnosti, ki jih je treba raziskati. Dodaja, da je cilj mestne SLS, ki v sedanjem mandatu ni imela svetnikov, pet svetniških mest.

Doslej so kandidaturo za ljubljanskega župana poleg sedanjega župana Zorana Jankovića napovedali še evropska poslanka iz vrst SDS Zofija Mazej Kukovič, Milan Hosta iz Zaresa, predsednica ljubljanske organizacije DeSUS Meta Vesel Valentinčič, mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek, nekdanja ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar v imenu NSi in kandidat Slovenske unije Jože Javornik.
 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andreja Ul?ar
02. 09. 2010 18.49
M-teorija: sam sta župana SLS-a tud v celju pa mariboru. Ok saj za nekatere je to podeželje hehe :D kokrkol. vse bi blo boljš kt janći
rok_tratar
02. 09. 2010 18.42
kul...sej tudi Ljubljana ni samo strogi center ampak tudi okolica. Sploh je fajn ker se končno nekdo zavzema za ohranitev vsaj nekaj zelenja. Janko bi vse pozidal ker tam je dnar...briga njega za kakovost življenja Ljubljančanov. Pojdite si raje pogledat druge prestolnice in njihovo načrtovanje. SLS presenetljivo postaja kul...niso buldožerji kot SDS...očitno Žerjav fino pometa po stranki in trezno razmišlja.
097
02. 09. 2010 17.52
JANKOVIČA LJUBLJANA NEDA, KER JIM JE VELIKO NAREDO DOBREGA IN JIM ŠE BO, KER JE SPOSOBEN, DOSLEJ NISO IMELI BOLJŠEGA,
smeh-lol
02. 09. 2010 17.42
Še ena neresna kandidatura. Trenutno v Ljubljani ima samo Janković strategijo za zmago, drugi so samo tam ter upajo, da jih bo strankarska popularnost pripeljala v drugi krog, kjer bodo želi vso podporo Jankovićevih nasprotnikov (glasovali proti Jankoviću in ne za nasprotnega kandidata). Ne verjamem da bo to delovalo, mogoče v naslednjem mandatu.
manco-capac
02. 09. 2010 17.35
Boljši kandidat je že, kot tista gospa iz Velenja.
M-teorija
02. 09. 2010 17.22
Škoda energije! Bolje, da se osredotočate na podeželjske občine, kjer imate več možnosti!