Slovenija

Uslužbenka in glasovnice obtičale v dvigalu

Ljubljana/Jesenice, 11. 11. 2012 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na okrajni volilni komisiji upravne enote Jesenice so morali uporabiti rezervne glasovnice, saj je uslužbenka, ki bi jih morala dostaviti, obtičala v dvigalu. Zaradi pripetljaja pa ni bil moten volilni proces, zato čas glasovanja ne bo podaljšan.

Volišča so odprta
Volišča so odprta FOTO: Damjan Žibert

Na okrajni volilni komisiji upravne enote Jesenice so zjutraj morali uporabiti rezervne glasovnice. Zataknilo se je namreč pri dostavi glasovnic, ki so bile namenjene za 54 tamkajšnjih volišč.

Zjutraj, preden so se glasovnice razvozile volilnim odborom, je uslužbenka zaradi tehnične okvare obtičala v dvigalu, je pojasnil predsednik službe Državne volilne komisije Dušan Vučko.

"Žal nesreča nikoli ne počiva, zgodila se je tehnična okvara dvigala in z glasovnicami je gospa uslužbenka ostala v dvigalu. Zato je steklo reševanje oz. odprava okvare dvigala, medtem, ker smo videli, da obstaja velika verjetnost, da bodo glasovnice na voliščih prepozno, je okrajna volilna komisija posegla po rezervnih glasovnicah, za vsako volišče po 30 in jih začela dostavljati na volišča za prvo silo. To jim je tudi uspelo, razen na nekaterih voliščih, kamor so glasovnice pripeljali okoli 7.10 oz. 7.15. Volišča pa so bila odprta, dve volivki sta morali počakati," je še razložil Vučko.

Okrajna volilna komisija je ocenila, da zato ni bil moten volilni proces in tudi čas glasovanja ne bo podaljšan, je še povedal Vučko.

Preberite še: Kakšna je volilna udeležba?