Slovenija

Uradno za posredovanje

Ljubljana, 23. 07. 2007 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
11

Vlada je v posebni pobudi ob soglasju OZP zapisala, da naj pri določanju meje med Slovenijo in Hrvaško posreduje tretja stran.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnam 2707
24. 07. 2007 16.14
Zgodovinska dejstva obstajajo!!! Hrvaška Istre nikoli ni imela,si jo je pa prisvojila.Berite knjigo franca kuneja "ZAMOLČANA ISTRA",tam je vse kar mora biti in tudi zemljevidi vse od šestega stoletja dalje.K tej knjigi ni kaj dosti dodat,saj so jo pisali hrvaški zgodovinarji in sam tuđman jo je priznal kot prvovrstno in realno!Torej preberite to knjigo in vse vam bo jasno! Istra je v celoti Slovenska in najmanj kar nam pripada je meja na Mirni,taki so tudi zemljevidi vseh zahodnih držav,ki upoštevajo LONDONSKI POGODBO,ki je bilA pravno zavezujoča!
mi23
24. 07. 2007 12.35
Spet nas bojo prodali.
jrainer@siol.net
24. 07. 2007 12.05
Tudi moje mnenje simpatizira z mnenjem Pece in Nintenda64. Dvomim, da je slovenska diplomacija na čelu z nesposobnim Rupljom zmožna kakšne konkretne obmejne rešitve v Piranskem zalivu, ki bi šla na račun Slovenije. Lahko pametujemo kolikor hočemo dejstvo pa je, da slovenska policija že sedaj kontrolira samo polovico piranskega zaliva, da slovenski ribiči lovijo samo na tej polovici zaliva, ker se drugače takoj znajdejo v zaporu v Umagu in razmejitvene navidezne črte ne upajo prestopiti.
nutrispirit
24. 07. 2007 09.01
dokler je tuđman živel, je bilo vse ok, ker se ne ena ne druga stran nista vtikali v to. saj veste, nova oblast, novi režimi, kakor na hrvaškem, tako pri nas. je pa znano dejstvo, da se janša in račan nista marala že iz sfrj. ne vem kaj bi jelinčič uredil, poleg tega da bi jih nazmerjal ko pras.... on je dober za komentirat, ko je bilo pa treba kaj nardit se je pa vedno v hlače.
rulli@email.si
24. 07. 2007 07.26
Škoda besed - Zmago Jelenčič bi to po moje dobr uredil :-)
frogi
23. 07. 2007 22.56
nintendo, že res, vendar tudi nobena država nima možnosti upoštevanja dveh načinov določanja meje na morju; glede na potek obalnih pasov in pa glede na rečno strugo, ki je poleg tega še ta dvojna, vsekakor edinstvena situacija, glede na potek arbitraže (sam postopek) pa upam samo, da imamo čim boljšo historično dokumentacijo (glede na to, da predobro poznam piransko upravo in vse njene lovke, močno dvomim)
nintendo64@email.si
23. 07. 2007 22.42
Ker nobena država ob svoji obali nima samo nekaj metrov morja, kar bi radi naši od Hrvatov. To preprosto ni niti življenjsko normalno. Povrhu vsega so v vseh pomembnejših organizacijah, ki se ukvarjajo s pomorskim pravom, hrvaški strokovnjaki zelo močni in zasedajo tudi nekatere visoke položaje. Mi smo imeli svoje šanse, žal jih niso izkoristili :(
david_off
23. 07. 2007 22.00
nintendo64: Zakaj nimamo šans?
nintendo64@email.si
23. 07. 2007 20.18
Do sedaj se je naša politika spretno izogibala arbitraži, ker je verjetno vsakemu jasno, da nimamo šans, da karkoli dobimo na mednarodnem sodišču. Škoda, da so naši takrat bili tako hudo pametni, ko jim je Tudjman ponujal Piranski zaliv.
Luka Kovi? 1
23. 07. 2007 20.06
Skrajni čas, da se dogovorimo. A kaj? Mejo smo imeli (administrativna meja v SFRJ), imeli smo sporazum (drnovšek - Račan) in cel kup dogovorov. Imeli smo skupno zgodovino in v njenem poteku različne rešitve. Vsekakor rešitev ne bo preprosta. Kdaj bo udejanjena? Ljudje živijo ob meji. In to so zanje življenska vprašanja. Ne verjamem, da je v naslednjih dveh letih (volitve na Hrvaškem, volitve v Sloveniji) možen meddržavni dogovor, njegova udejanitev pa je še v oddaljenejši prihodnosti. Morda bi tu lahko odigral vlogo dokončnega mediatorja bodoči - morda - predsednik Slovenije, ki ima mednarodno pravno znanje in diplomatske izkušnje - Danilo Turk?
ekvinokcij@gmail.com
23. 07. 2007 19.51
Tudi Trst in Gorica je bila po odločitvi podobnega procesa odtujena Sloveniji. Pa tudi Janez Dr. Drnovšek je že bil tega mnenja. Bo dano sloveniji, kar je njenega, po taki poti? Poslušajte himno. Bilo bi idealno, kakor poljaki drve v anglijo, če bi bila taka evropa slovenija, nevem?