Slovenija

Umor v Rovinju: Rakićevi žrtve obračuna?

Ljubljana, 21. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O družini Rakić, ki je tragično umrla v streljanju v Rovinju, smo tudi v Sloveniji hoteli izvedeti čim več. Ekipa POP TV je še enkrat obiskala podjetje Mondo d.o.o. v Ljubljani, pa tudi stanovanjsko hišo v Grosupljem, v kateri so živeli Rakićevi.

Pričakujemo podrobnosti o vzroku smrti, o morilskem orožju, morda pa tudi že ugotovitve o ozadju umora
Pričakujemo podrobnosti o vzroku smrti, o morilskem orožju, morda pa tudi že ugotovitve o ozadju umora FOTO: POP TV

Najprej smo bili v Grosupljem. Po pripovedovanjih sosedov so Rakićevi tam živeli zadnja tri leta. Hiša Rakićevih je ob našem prihodu še vedno samevala. Okrog nje so popoldne raziskovali le kriminalisti, ki jim pri sumljivem umoru koristi vsaka informacija.

Sosedje so še vedno pretreseni. Sprašujejo se, kaj je vzrok tragičnega dogodka. Sosedi Rozaliji Kern so se Rakićevi zdeli zelo v redu ljudje, a kot nam je povedala, pri njih ni ravno v navadi, da bi hodili eni k drugim na kavo.

Tudi slovenski policisti še vedno ugotavljajo motiv grozljivega trojnega umora. Uradno še niso potrdili niti identifikacije umorjenih. Po besedah tiskovnega predstavnika policije Mirana Korena, slovenska policija še vedno intenzivno zbira informacije, predvsem pa opravlja razgovore z osebami, ki bi lahko pripomogle k pojasnjevanju motiva za dejanje.

Rovinjski sosedje niso slišali ničesar
Rovinjski sosedje niso slišali ničesar FOTO: POP TV

Raziskovali smo tudi dejavnost, s katero so se ukvarjali Rakićevi, zato smo ponovno obiskali tudi podjetje Mondo. Čeprav so zaposleni bili v podjetju, pa o zadevi niso želeli govoriti. Poizvedovali smo še pri različnih proizvajalcih gostilniške opreme in preverjali govorice o morebitnih sumljivih poslih podjetja. Slišali smo bolj ali manj enake odgovore: ali z njimi poslovno niso sodelovali, če pa so, so bili odnosi korektni. Direktor podjetja Kovinastroj Gastronom d.o.o. Marko Avšič nam je povedal: "Imam jih v zelo dobrem spominu, izredno prijetno je bilo z njimi delati in nikoli nismo prišli do nesoglasij."

SORODNI ČLANKI