Slovenija

Umor v Rovinju potrjen

Pulj, 23. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
E.Ž./J.M.
Komentarji
0

Patolog Splošne bolnišnice v Pulju je po končani obdukciji treh članov slovenske družine, ki so jih mrtve našli v Rovinju, potrdil, da gre za umor.

Konkretnih osumljencev v primeru Rakić še ni
Konkretnih osumljencev v primeru Rakić še ni FOTO: POP TV

Zaradi poteka preiskave o motivu in osumljenih hrvaška policija ni želela razkriti podrobnejših informacij. Tiskovna predstavnica istrske policijske uprave Štefanija Žumber Prosenjak je za 24 ur radijske novice pojasnila, da bo motiv razjasnjen, ko bodo natančneje razjasnili okoliščine dogodka. Glede morebitnih osumljencev policija zaslišuje več oseb, vendar zaenkrat med osumljenimi ni osebe, ki bi jo lahko izpostavili.

V današnji izdaji hrvaškega dnevnika Večernji list so objavili, da starejši sin Ivan Perič žrtev ni identificiral. Po pogovoru na policijski postaji so Ivana izpustili in se je skupaj z bratom Vesne Pavlin Rakič vrnil v Slovenijo, v telefonskem pogovoru pa je zatrdil, da si želi le malo miru in počitka.

Kot kaže, je umor povezan z denarjem in z ozemljem nekdanje Jugoslavije. Slovenska policija sicer domnevno sporne preteklosti 39-letnega Georga Rakiča ni mogla potrditi. Ravno sedaj pregledujejo zaseženo poslovno dokumentacijo podjetja Mondo, ki bo morda potrdila ali ovrgla nezakonite posle.

In kako daleč so hrvaški preiskovalci? Državni tožilec Vlatko Nuić je zatrdil, da poti vodijo v Slovenijo in napovedal, da v prihodnjih dneh načrtujejo sestanek s slovensko policijo.