Slovenija

Ujeli preprodajalce

Ljubljana/Novo mesto, 27. 06. 2006 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski in metliški policisti so izvedli dve uspešni akciji, v katerih so zasegli kokain, amfetamin in konopljo.

Policisti so v Bežigradu zasegli več stvari.
Policisti so v Bežigradu zasegli več stvari. FOTO: PU Ljubljana

Ljubljanski možje v modrem so posumili, da 28-letnik iz Kočevja, ki začasno živi v Bežigradu, prekupčuje z mamili. V sredo, 21. junija, so pri osumljencu opravili hišno preiskavo in naleteli na bogato bero. Policisti so zasegli elektronsko tehtnico, dva mobilna telefona, plastično posodo s 247 gramov prepovedane droge amfetamin, pet gramov kokaina ter več bankovcev v tuji in domači valuti (skupna vrednost okoli 400.000 slovenskih tolarjev). V četrtek, 22. junija, so osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili privedli pred preiskovalnega sodnika, ki pa ga je po zaslišanju spustil na prostost.

Konoplja v Beli krajini

Mlada Metličana sta konopljo gojila v kleti, so sporočili metliški policisti.
Mlada Metličana sta konopljo gojila v kleti, so sporočili metliški policisti. FOTO: PU Novo mesto

Metliški policisti so v petek, 23. junija, preiskali klet objekta v okolici Metlike, ki sta jo najela 21- in 23-letna Metličana. Pri preiskavi kletnih prostorov so možje postave naleteli na konopljo v plastičnih lončkih. Rastline so bile dodatno osvetljene z močnejšo žarnico in ogrevane z električnim radiatorjem. Zoper osumljenca bodo podali ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.