Slovenija

Uboj zaradi izsiljevanja?

Jesenice, 11. 11. 2006 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
I.K./D.L./D.J./STA
Komentarji
21

Petkov strelski obračun v jeseniški kavarni je zahteval smrtno žrtev. Strelec se je policiji predal sam.

Strelec, 48-letni domačin, se je policiji javil sam
Strelec, 48-letni domačin, se je policiji javil sam FOTO: POP TV
Po neuradnih podatkih in informacijah naših bralcev naj bi bil storilec lastnik lokala, ki ga je četverica izsiljevala.

Na Jesenicah je v petek okoli 17.40 v kavarni Caffe Inn po prepiru in pretepu prišlo do streljanja, v katerem je ena oseba umrla, trije pa so bili poškodovani. 28-letni Jeseničan je strelnim ranam podlegel ponoči, ostali trije domačini pa so še vedno v zdravniški oskrbi, in sicer v Splošni bolnišnici Jesenice. Eden od njih je huje poškodovan. Zdravi se v intenzivni enoti, njegovo stanje pa je stabilno in je zunaj življenjske nevarnosti. Ostala dva sta bila ustreljena v noge.

Strelec, 48-letni domačin, se je policiji javil sam, je za 24ur.com povedal policijski inšpektor Policijske uprave Kranj, Huso Bakrač. Zoper osumljenca kaznivih dejanj umora in poskusa umora so policisti odredili pridržanje.

Osumljenec se zaradi poškodb, ki jih je dobil med pretepom, zdravi v ljubljanskem Kliničnem centru.

Izsiljevanje vzrok za tragično dejanje?

Domačini trdijo, da je bilo povod za tragično streljanje izsiljevanje. Kot so povedali, naj bi 48-letnega osumljenca skupina štirih moških – na Jesenicah slovijo kot nasilneži – še preden je uradno prevzel vodenje lokala začela izsiljevati. Ker naj jih kljub grožnjam ne bi jemal resno, so ga pretepli, nakar mu je, kot kaže, prekipelo, na dan je privlekel pištolo in začel se je strelski obračun.

SORODNI ČLANKI