Slovenija

Tudi SD za interpelacijo

Ljubljana, 02. 07. 2007 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V poslanski skupini SD so pripravljeni sodelovati pri interpelaciji zoper ministra Andreja Bručana.

V poslanski skupini SD so vodjo poslanske skupine SNS Zmaga Jelinčiča obvestili, da so pripravljeni sooblikovati in enakopravno sopodpisati interpelacijo zoper ministra za zdravje Andreja Bručana. Prav tako so ga zaprosili za odgovor ali razgovor o nadaljnjih aktivnostih. Na sestanku poslanske skupine, ki je bil 26. junija, so namreč poslanci SD enotno ocenili, da je delo ministra za zdravje neustrezno, je sporočil vodja poslanske skupine SD Miran Potrč.

Potrč je dejal, da so kritični do privatizacije javnega zdravstva in priprave neustreznega zakona o podeljevanju koncesij
Potrč je dejal, da so kritični do privatizacije javnega zdravstva in priprave neustreznega zakona o podeljevanju koncesij FOTO: POP TV

"Predvsem smo kritični do privatizacije javnega zdravstva in priprave neustreznega zakona o podeljevanju koncesij, kot tudi do kopice afer, kot so financiranje projekta gradnje Pediatrične klinike, afera z nujno helikoptersko medicinsko pomočjo, gradnja Onkološkega inštituta ter nekakovostne operacijske mize," je pojasnil Potrč.

V SNS so se 22. junija odločili, tudi zaradi neodzivnosti predsednika vlade Janeza Janše na njihov poziv po zamenjavi Bručana, da pristopijo k pripravi nezaupnice o ministrovem delu. Ocenjujejo namreč, da delo ministra Bručana poteka na škodo celotnega sistema javnega zdravstva, predvsem pa na škodo uporabnikov zdravstvenih storitev.

Mnenja, predloge in pripombe socialnih partnerjev, sindikatov in drugih institucij civilne družbe na Bručanovo delo v SNS sicer pričakujejo do 10. julija.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.