Slovenija

Triglav za pogovor z agencijo

Ljubljana, 13. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Zavarovalnice Triglav so na agencijo za zavarovalni nadzor poslali pobudo, da bi se čimprej sestali in se pogovorili o odredbi agencije, po kateri mora nadzorni svet do sobote razrešiti predsednico uprave zavarovalnice Nado Klemenčič in člana uprave Jožeta Obersnela.

Kot je znano, nadzorni svet Zavarovalnice Triglav na seji minuli četrtek ni razrešil Klemenčičeve in Obersnela, kar mu je nalagala odredba agencije za zavarovalni nadzor. Agencija je odredbo izdala junija, v njej pa ugotavlja, da so v Triglavu ovirali izvajanje nadzora nad poslovanjem, saj ji niso posredovali vseh potrebnih in pomembnih podatkov.

Nadi Klemenčič grozi odhod s položaja predsednice uprave Triglav
Nadi Klemenčič grozi odhod s položaja predsednice uprave Triglav FOTO: 24ur.com

Uprava zavarovalnice je, kot ji je naložil nadzorni svet, minuli četrtek tudi že vložila pobudo za ustavno presojo 181. in 282. člena zakona o zavarovalništvu. Omenjena člena naj ne bi zagotavljala svobodne gospodarske pobude in sodnega varstva zoper odredbo agencije za zavarovalni nadzor. Če nadzorni svet ne izpolni odredbe agencije, lahko namreč agencija po 17. avgustu v Zavarovalnici Triglav sproži postopek za odvzem dovoljenja za poslovanje, kar je skrajni ukrep. Verjetnejša ukrepa pa sta izredna uprava ali pogojni odvzem licence.