Slovenija

Tožilka pod vplivom alkohola?

Ljubljana, 09. 03. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Maja Sodja
Komentarji
0

Vodja skupine tožilcev za posebne zadeve Jožica Boljte Brus se je minuli petek z osebnim avtomobilom na Šmartinski cesti v Ljubljani zaletela v ulično svetilko. Po naših podatkih naj bi vozila pod vplivom alkohola, preizkus vinjenosti na kraju nesreče pa je zavrnila.

Jožica Boljte Brus naj bi zavrnila preizkus alkoholiziranosti
Jožica Boljte Brus naj bi zavrnila preizkus alkoholiziranosti FOTO: 24ur.com

Uradnih podatkov o nesreči za zdaj ni. Smo jih pa zato nekaj dobili od generalne državne tožilke Zdenke Cerar, ki je komentirala zadevo: "Vem samo to, da se je v petek popoldne vodja skupine tožilcev zaletela v obcestni drog in se pri tem poškodovala."

Na ljubljanski policijski upravi o podrobnostih molčijo. Sporočili so nam namreč, da zadeve, ki se nanaša na konkretno osebo, ne morejo komentirati. Povedali so nam le, da je šlo za nesrečo druge kategorije, kar pomeni, da se je končala z materialno škodo in telesnimi poškodbami. "Kolikor so mi sporočili, je odklonila preizkus alkoholiziranosti, drugih podatkov nimam. O težavnosti poškodb v tem trenutku težko govorim. Šlo je za pretres možganov, zvin vratne hrbtenice. Vsekakor je v bolniškem staležu in zato seveda v tem trenutku ne morem pričakovat nekega pisnega sporočila," pojasnjuje Cerarjeva.

Zdenka Cerar: Ta dogodek meče slabo luč na tožilstvo
Zdenka Cerar: Ta dogodek meče slabo luč na tožilstvo FOTO: POP TV

Tožilko Brusovo so takoj po nesreči odpeljali na travmatološki oddelek kliničnega centra, zdaj pa po naših podatkih okreva doma. Skupino tožilcev za posebne zadeve zdaj vodi njena namestnica Branka Hrastar, delo pa poteka nemoteno, trdi Cerarjeva, ki dodaja, da ta dogodek zagotovo meče slabo luč na ugled tožilcev. "Jaz bom zadevo presojala iz vidika, ali gre za kršitev ugleda in dostojanstva tožilske funkcije," pravi Cerarjeva.