Slovenija

Tovornjakarji grozijo z blokadami

Ljubljana, 19. 12. 2007 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

6.500 tovornjakov bo 25. januarja zablokiralo cestninske postaje po avtocestah, če vlada ne izpolni njihovih zahtev.

6.500 tovornjakov bo 25. januarja zablokiralo cestninske postaje po avtocestah, če vlada ne izpolni njihovih zahtev.

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nemejugat
20. 12. 2007 23.43
CEVELJAZA....da tako je, tovornjake na vlake, normalno da ne te ki z mlekom in žemljami do Ljubljane, temveč tranzitne, ki samo potujejo na vzhod. V tujini se veliko dela na tem, v Avstriji, Nemčiji... Seveda takoj sedaj še ni možno, ko vlakov še ni, toda naša država bi tudi lahko kaj na tem naredila. Vlaki pri nas do Trsta vozijo po tirih Marije Terezije, hitrost pa se je od tedaj v povprečju samo zmanjšala. Do Kopra je progo plačala Luka Koper in to bi naši veljaki sedaj radi prodali Nemcem. Namesto da bi ulagali v pamet oni seveda kupujejo borbena vozila, kot bi se pripravljali na osvajanje Trsta ali Koroške. Če želimo imeti manj obremenjene ceste in manj onesnažen zrak je samo ta možnost.
polo19sdi
20. 12. 2007 11.19
tinie100, nisem tovornjakar. Če že omenjaš zdravnike, žal delajo tako kot, da bi vsak dan stavkali. Ko je una zobarca umrla, so vsi za eno uro nehal delat kao v solidarnost. Kaj pa ostali pacienti, jih pa lohka kar k... gleda a ne? No pa se vrnimo na prkmurje, sej vrjamem da je neznosno gor, pa da se sprehajajo po prehodu za pecse 10 min, pa kak traktor nastavijo. Mene to ne zanima.
brainiac
20. 12. 2007 10.47
naj stavkajo na parkiriščih! tudi ostali plačujemo nadomestilo za uporabo cest! še malo pa bo vsak idiot imel pravico zapreti cesto! vsakega oglobiti, pa bo!
ceveljaza
20. 12. 2007 08.44
Spet eno samo flancanje večine tukaj na foromu. Najbolj so mi smešni taki ki so verjetno v življenju videl Graz, Zagreb, Trst pa Pulo in tuki se njihov svet konča:))) Kamione na vlake!))))))))) KATERE VLAKE???? Čez enotirno žel. na Hodošu? Tam še krompir ne vozjo čez kaj šele kaj drugega! Tud Nemčija (pa še kakšna razvita država) ne dela železnic za kamione ampak za ljudi, ker so ugotovili da je to prektično utopija. tinie100: Sej te nobeden ne sili da greš za kamionarja))))) In ja, kar pelji se po Avstriji v službo to je itak tvoja privat stvar, pa sej si sam sebi odgovoru v postu da se tam pelješ fer, pa da so vsi fer na cesti, FER NA CESTI!! Bravo, toplo vodo si odkril in verjetno največji razlog zakaj je pri nas tako ubijalsko na cesti! Pri nas enostavno ni ferplay-a. Kulture ni, zato pa so vedno drugi krivi, ane? banny2: Požrešni so na dnar?? Poglej, če si star/a do 15 let ti svetujem da že zdaj razmišljaj kako boš živel/a čez 10 let, da ne boš slučajno pol presenečen/a in sebe zalotil/a kako se ženeš za dnar da vsaj normalno živiš! Če si pa (bog ne daj) starejši/a je pa naše šolstvo pri tebi očitno zatajilo.... nekdo... | 19.12.2007 | 20:17: Ja madonca a si ti slep al kaj? 3. pas (pred tuneli) je dolg 1 -2km in res nas bo rešil vseh problemov na cesti ane? Se pa strinjam da je potreben 3. pas po celi državi, pa še takrat se ne bomo rešil vseh idiotizmov, ki jih je možno videt na naših cestah!
tinie100@email.si
20. 12. 2007 08.31
Polo sdi. Ko dohtarji štrajkajo, se nujne zadeve odvijajo bolj kot ne nemoteno! Nimate tovornjakarji pravice zaustavit cele slovenije! Štrajkajt, imate pravico, če drugače svojih zahtev ne morete uveljaviti, a ostalih ne smete ovirati pri vsakdanjih opravkih. Tudi če cest ne zaprete bo zmanjkalo brncina, hrane,... Če že omenjaš prekmurje, ko so štrajkali v Muri, tudi niso zaprli cele industrijske cone v MS, temveč se le v Muri ni delalo (nekateri pa so še takrat delali).
polo19sdi
20. 12. 2007 07.49
Vsi ki bi vlake dajal na "železnice", se samo kaže kako egoistični ste. A se sploh zavedate, kašen kaos bi bil recimo v kopru in naprej proti ankaranu? Kakšen kaos bi bil predno bi se vsi kamionarji spravli dol z železnice. Kaj bi bilo v prekmurju? Ali pa na obrežju? Sej ti romuni, slovaki, čehi, rusi, ukrajinci in še kak slovenski šofer lahko pelje samo eno paleto v slovenijo ostalo pa odpelje naprej. Vrjemte, da bi marsikater šofer raje šel na vlak, pa bi se lepo v miru odpeljal čez slovenijo, samo žal slovenske železnice nimajo teh zmogljivosti. Zakaj pa nebi smel avtoprevozniki stavkat? A tisti v prekmurju pa drugod lahko stavkajo? Mene tud boli k... za njihove probleme.
Bedni
20. 12. 2007 07.44
zakaj subvencije. da bo lazje lastnik sebi kupil nov besen avto.
fmunih@email.si
20. 12. 2007 07.13
Tovornjakarji so le del poslovnega sveta. Za svojo konkurečno sposobnost se morajo zanimati sami zase, sicer naj notri spustijo konkurenco, da jih nauči poslovnosti. Blokade nimajo pravice narediti, ker nas državljane njihovi problemi sploh ne zanimajo, zato tudi nimajo pravice, da nas motijo. Če njihovi predstavniki nimajo sposobnosti komunikacije z vlado, naj idiote zamenjajo.
brainiac
20. 12. 2007 05.45
fajn jih obdavčiti, pa bo! različni proji in ostali, ki imajo po 80 vozil plačujejo državi toliko davkov, kot ena mati samohranilka. pa še parkirišča in delavnice so si zgradili na črno! še dobro da jim "svetuje" (seveda, ne brezplačno) direktor dursa.drugače bi "crknili od lahkote"!
goso
20. 12. 2007 05.33
40.000 x bolj uničujejo ceste,kot osebna vozila, je dejal eden iz prometnega ministrstva v Mladini. Ljubljanska obvoznica: bum,bum-bum,bum...po ugreznjenem asfaltu. Večina tujci.
pumpar@volja.net
20. 12. 2007 02.23
FH660 ka me briga za viator...naj se spizdijo iz Slovenije...kaj ni svet dost vlki?Če ni...te naj gredo na luno...važno da jih nevidim na cesti...samo sranje delajo...nič drucga.Na vlak nalagat tovornjake...i gotovo.
david.jokic@email.si
20. 12. 2007 01.17
U ste pametni vsi. Enkrat pejte na furo s tovornjakom pa bote sami vidl kak se drugi vozjo po avtocesti... Sm študent ekonomije pa vozim med počitnicami pa vem kakšno delo je to... Pa ful bo cenejš če iz kopra do maribora peljejo z vlakom pa hitrejš ne? peljte se s kamionom pa z vlakom pa bote vidl...pa še nalaganje pa razlaganje na vlak... sploh pa SŽ nima kapacitet za takšne vlake...
nemejugat
19. 12. 2007 23.41
Tranzitne tovornjake na vlak pa bo vse OK
banny2
19. 12. 2007 23.13
Cigani.Preveč jih je ,zato pa je tako.Pa požrešen so na denar.
tinie100@email.si
19. 12. 2007 21.56
Saj zato pa se mi vozniki osebnih vozil v vedno večjem številu vozimo na delo čez A, pa čeprav je 15 Km dlje (v eno stran). A je ceneje(manjša poraba pri enakomerni vožnji pokrije razliko v km), hitreje(oz enako za tiste ki se vozijo po pravilih, kot jaz) in varneje(tam ne samo da sam voziš fer, temveč glej ga zlomka tudi vsi drugi fer vozijo), da ne omenjam manj stresne vožnje in udobnejše ceste brez jam in s tem manj škode na avtomobilu. V zakup pa je potrebno vzeti večje št km na števcu. Letno gledano se kar pozna, a pričakovati boljše ceste in manj prometa pri nas, je utopija. LP in varno vožnjo vsem! PS: Če ni nujno, raje ostajajte doma. Pa poiščite sopotnike, ki vozijo isto relacijo!!! Pri nas se avtomobili vozijo bolj kot ne prazni.
nejc.sanja@gmail.com
19. 12. 2007 21.07
ne vlada, ne bog isus ne more rest tega problema tko je pa se slabs bo,cez 5 let bosta mb - lj,oba pasa zabita s tovornjakarji,sami ste hotl v EU,zdj ga pa mamo,romune,turke,slovake...,zakaj bi sli cez austrijo ce je tle blizi pa cnej
fh660@mail386.com
19. 12. 2007 20.45
nekdo tok budal na cesti je med vami k avte vozte hahahah. pumpar dj utihni da n boš šu vijatorju 500 kamjonu loščit da se bodo svetil na 3kilometre, če nj spi***o tovornjaki z ceste pol sp***i pa še ti z avtom.
tinie100@email.si
19. 12. 2007 20.28
No ja za plačo se je treba zmenit, pa je! Za otroke pa ni treba skrbet, ker jih itak sosed naredi in plačuje alimente, ne, ker šoferja ni doma! LOL ...ga ni dnarja da grem vozit.....kot cigan, skos po svetu... Če bi se v železnico vlagalo toliko kot v ceste, bi bila hitrost prevoza, pogoji, cena ista, dela pa bi tudi vsi imeli dovolj (tovorni promet in železnica). Pa naši vrli politiki ves denar v vojsko zmečejo. Za ljudi ki crkujejo po cestah se jim pa žvižga. Važno da se cestne takse pobirajo. Pa da ne-boste mislili da na pamet govorim, imam nekaj kolegov, ki jih vidim vsak mesec na pijači in kakšno rečemo o delu šoferja. Svaka jim čast, kakšne živce moraš imeti za ta poklic. To ni boj, je mesarsko klanje. Par let vzdržiš, postaviš bajto, pol pa menjat v kaj manj stresnega, za 600evrov plače (pa upat da se žena navadi manj zapravljat).
nekdo...
19. 12. 2007 20.17
mater vam kamijonarji ... dokler vi ne veste zakaj je tretja špura na avtocesti npr na relaciji lj mb pred tuneli tak daugo se nimate kaj za pogajat z vlado al pa s komerkoli... tri špure pa se prehitevate po skrajno levi... sej ni čudno da mamo tolko mrtvih če pa je tolko budal na cesti
speed.dino@gmail.com
19. 12. 2007 20.13
počakajmo da bodo toti dreki se res čez cesten postavli potem pa en tovornjak na enem koncu pa en tovornjak na drugem koncu vžgimo in če bo vse posreči, bodo zraven tovornjakov zgoreli še njihovi šoferji!!!