Slovenija

Terminali: LDS hvali vlado

Ljubljana, 05. 01. 2007 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sklepi vlade o načrtovanih plinskih terminalih v Tržaškem zalivu so po oceni LDS ustrezni in jasni.

Tržaški zaliv
Tržaški zaliv FOTO: POP TV

"Stroka v Sloveniji je dobro opravila delo v zvezi z oceno varnostnih in okoljskih tveganj, dobro so svojo vlogo opravile tudi nevladne organizacije," je danes na novinarski konferenci ocenil poslanec LDS Pavel Gantar. "Zdaj pa je na vrsti diplomacija, ki mora od druge države članice EU zahtevati, da spoštuje skupne zakone in predpise. Slovenija mora še naprej vztrajati pri vključitvi v presojo čezmejnih vplivov terminalov na okolje," je še opozoril Gantar.

Gantar je ugotovil, da tokratno poročilo medresorske delovne skupine za problematiko plinskih terminalov, ki ga je v četrtek obravnavala vlada, v veliki meri temelji na mnenjih in stališčih iz javne razgrnitve projekta, ki je bila konec lanske jeseni v Kopru. "To poročilo kaže, da so resno obravnavali in presojali vse pripombe, tako stroke kot tudi nevladnih organizacij," je menil Gantar.

Gantar je ob tem spomnil na svoje opozorilo s seje odbora DZ za okolje in prostor, da se utegne javna razgrnitev tega projekta zgoditi na zastarelih dokumentih. To se je res zgodilo, vsaj za terminal v Žavljah, je danes ugotovil. Investitor je namreč medtem pripravil novo, dopolnjeno dokumentacijo za ta projekt.

Kot je znano, je vlada v četrtek ugotovila, da imata projekta plinskih terminalov bistven čezmejni vpliv, ki je tudi uničujoč in zato škodljiv. Zato naj bi bila oba predložena projekta plinskih terminalov v severnem Jadranu za Slovenijo nesprejemljiva.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mirjana.ck@siol.net
08. 01. 2007 07.33
Victorius....sedajna vlada se je do kraja branila obelodaniti problem terminalov. Le opoziciji in civilnemu gibanju se je zahvaliti, da se je danes Slo vlada le izjasnila, ...bila sem v DZ ko je bila posebna seja odbora za okolje, pa videla kaj je koalicija izglasovala....niti enega od sklepov civilne družbe ni sprejela, ...čeprav te sklepe do potankosti danes vlada potrjuje. Da pa je tako gre zasluga predvsem opoziciji...pa še to nisem pristaš nobene stranke
Vegos
07. 01. 2007 00.56
PS: če se hočete preizkusiti v vlogi 'velikega voditelja', takega ali drugačnega: www.nationstates.net Pa si lahko tu tako, za šalo, preverite v kakšno državo bi peljale vaše politične ideje.
Vegos
07. 01. 2007 00.53
A, zdaj pa bo. Torej, victoriousus, če bi bilo v naši politiki več takega razmišljanja, pa naj bo to na levi, na desni, zgoraj, spodaj, kjerkoli...bi bilo prav fino. In če bi bil jaz funkcionar leve stranke, bi se bil takoj pripravljen pogovarjat s človekom ki tako razmišlja. Samo pač, politika je k**** in debate o njej vedno pripeljejo do vroče krvi in vkopavanja v jarke, ki mu sledi pozicijska vojna.
victoriosus
07. 01. 2007 00.44
Da bomo na jasnem: Glej, Vegos, jaz sem desničar. Volim NSi. Podpiram vlado. Opozicija se mi ne zdi dobra. Ampak to so SAMO točke, iz katerih izhajam. Sem proti splavu, ampak Drobničevo upravičevanje plačljivosti splava se mi zdi daleč neumno. Vlada dela dobro, ampak ima napake. Opozicija je katastrofa: Kacin samo kritizira, in to utruja. Pahor se mi zdi konstruktiven, ker je strašno povzpetniški. Stranka, ki jo vodi, je diametralno nasproti njegovim stališčem o napredku, zato njegovim kennedyjevskim teorijam ne verjamem. Je pa tako: če se spravijo skupaj reševat neko problematiko in pridejo do pametnih zaključkov, lahko samo ploskam. Kot evro, kot NATO, EU, Partnerstvo za razvoj... veseli me, da lahko (vsaj včasih) sodelujejo. Rad bi videl, da bi bila opozicija bolj usmerjena k boljši alternativi, ne pa samo h kritiki. Da se razumemo, ne bom volil levice; sem pa vesel, če strmijo k napredku. Če je nekaj dobro za Slovenijo... zakaj pa ne? Lp!
Vegos
07. 01. 2007 00.24
Victoriosus, v bistvu niso to take neumnosti kot izgledajo. Sicer pa sem opazil, da si vseeno nekako nezavedno dojel kaj točno sem hotel povedat in pokazal da imaš v glavi kaj več kot povprečnež, ki deluje na principu "LDS mi ni všeč zato je vse, kar naredijo slabo", zato tisto z drugega foruma zdaj vzamem nazaj. ;)
victoriosus
06. 01. 2007 01.19
Kljub neumnostim, ki jih Vegos zganjaš in poskušaš dokazati svoj prav (ki ti btw ne gre najbolje...) povem naj naslednje: LDS nima prihodnosti in je bedna stranka. To drži kot pribito. Je pa TA POSAMEZNA POTEZA pametna in spejemljiva, zato jo pozdravljam.
Vegos
05. 01. 2007 22.00
ernest, a veš, čudeži se še vedno dogajajo :D
ernest83
05. 01. 2007 19.04
Kot bi rekel Bush...dajte mi telefonsko številko LDS-a...To je rekel Gantar, Kacin se bi težko strinjal, Gaber najbrž bi. Usklajeni pa sigurno niso v tem. Kacin da bi kaj dobrega rekel o vladi? Ja najbrž...
tonic@stajerska.com
05. 01. 2007 19.00
Vegos lepo se na jug odseli pa bo vse cool.Saj tam so 2x bolj razviti kot SLOVENCI...Aja da nebo kak neinteligentnež tega narobe razumel norčujem se..;)
Vegos
05. 01. 2007 18.27
No tomi, točno to sem hotel povedat da se mi zdi čudno, da je toliko časa trajalo, da je prišel eden od tvojega klana semle komentirat.
tomi.passion@gmail.com
05. 01. 2007 18.17
Vegos, ne vem kaj si hotel povedati s tem komentarjem. Vsekakor pa ne velja za zadnjih 12 let.
Vegos
05. 01. 2007 17.16
Aha, aha, tu ne bo pa noben nič komentiral in priznal da moroče pa LDS le niso vir vsega zla v naši domovini...