Slovenija

Terčonova komisija zadovoljna

Ljubljana, 11. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Komisija za nadzor nad obveščevalnimi službami je pridobila večino dokumentov o t.i. trgovini z orožjem.

Davorin Terčon
Davorin Terčon FOTO: POP TV

Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je namreč v roku od obveščevalne varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo prejela veliko večino zahtevane dokumentacije v zvezi s t.i. trgovino z orožjem, je po seji zaprti za javnost povedal predsednik komisije Davorin Terčon (LDS).

Ker pa komisija ni prejela vse zahtevane dokumentacije, bo zahtevala, da prejme še preostalo. Od vlade bo tudi zahtevala še nekatera druga gradiva. Po Terčonovih besedah želi namreč komisija pridobiti čim več dokumentacije glede trgovine z orožjem, da bo lahko lažje oblikovala poročilo in oceno povezano s trgovino z orožjem.

Terčon pa je tudi opozoril, da ima komisija po zakonu predpisane tudi nekatere druge naloge, kot je na primer nadzor nad obveščevalno-varnostnimi službami, čemur bodo poskušali dati poseben poudarek.

Člani komisije zadovoljni z odnosom ministra Erjavca

Člani komisije Rudolf Moge (LDS), Zmago Jelinčič (SNS) in Franc Kangler (SLS) pa so izrazili zadovoljstvo s potekom današnje seje in z razpravo na njej. Kangler je ob tem povedal, da so bili dokumenti "poslani korektno", kar kaže na odnos novega obrambnega ministra Karla Erjavca do tega problema. Kot je še povedal, pa se komisija na seji ni neposredno spuščala v obravnavo vsebine posameznih dokumentov, temveč je razprava tekla o operativnih zadevah. Sicer pa so celotno dokumentacijo že lahko videli nekateri člani komisije v t.i. zaprti sobi na obrambnem ministrstvu.