Slovenija

Tajni posli ministra Erjavca

Ljubljana, 24. 10. 2007 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
55

Ministrstvo za obrambo pri 20 milijonov evrov vrednem nakupu turških oklepnikov ni obvestilo nikogar.


KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badi 27
26. 10. 2007 18.51
prvo borec kaki bluzator pa nakladač si ti. Ki je gdo kako mučko naredo. Če bi dobro prečito kar sem napisal bi vido o čem sem govoril
Prvo Bore
25. 10. 2007 23.38
Tukaj nekizmerjaš smrkovc in potem podajaš neko strokovnost. Ne bluzi !!! Transportna letala morajo biti kombinirana z vojsko , ki jo imaš in ne samo za določen trenutek. Še nekrat si poglej ta izvidniški tankec, pa poglej kako so mučko naredili, Ti pa se greš poglabljat v Jugoslavijo, ki je delala sama orožje : amfibije Metalna Krmelj. Škoda člasa grem spat, se mi ne ljubi ubadati ponoč z bedaki.
@badi27 -namesto gledanja risank si raje kdaj malo poglej kakšen Discovery Chanel ali pa si preberi kakšno vojaško revijo ala Obramba, preden take neuke stavke vn mečš.
badi 27
25. 10. 2007 21.16
preberi si moja dva komentarja od prej ti je vse povedano. Pa res si ne želi da se srečama na štiri oči.
Prvo Bore
25. 10. 2007 19.09
badi 27 Kot prvo, da se ne vidiva na štiri oči, Ti ne želim. O manevrih je bilo veliko napisanega in zaradi nesposobne politike so bile žrtve. Bodimo veseli, da se je tako zgodilo,kakor se je. Drugo Ne vsaji se v vojaško strategijo, če nimaš blage veze. Kaj so transportna vojaška letala namenjena za prevoz kurb na bojišče ali za dostavo pomoči v času bitke ali pa pred bitko. Kaj Ti misliš, da je vse tako kakor je na Kosovu. Hitra pomoč je nabolj pomembna in ne pomoč, ko že shranjujejo mrtve. Letala lahko spuščajo vozila tudi med nizkim letom.
badi 27
25. 10. 2007 14.59
Pa povej mi kera vojska vozi oklepnike na bojišča z letali? Niti Amerika ne ki ima največjo zračno floto na svetu. Obični bluzator si
badi 27
25. 10. 2007 14.56
Prvo borec in ostali bluzatorji ki ste se pa bunli pred letom 91 kolko vojska zapravi pa je šlo tudi do 50 % proračuna. Riti posrane ste bli zaprti v bajtah ali pa z graca gledali vojno zaj bote pa vi pametni pa Slovenijo branli Tako kot je bilo že napisano vsako ministrstvo ma svoj proračun dohtarji pa plače po par milijonov. Naj oni malo plače zmanjšajo pa bo za medicinsko opremo več ostalo. Pa idi nazaj v srbijo če se ti tak po jugi kolca
Prvo Bore
25. 10. 2007 13.07
lexluthor dober dan VEDNO pošiljam exima na njivo, temačni pa samo bluzi. Tukaj tako smrdi in vem, da se je Ehjavec zato odločil, ker ima avione, s katerimi ne more odpeljati nobenega transporterja, zato je pa kupil to, da se bo hvalil, kako vozi transporterje. Še Hamerja ne more odpeljati z novimi avijoni, kar je velika sramota za našo vojsko.
LexLuthor
25. 10. 2007 12.59
@temacni Kot je rekel Prvoborec malo bolj spodaj: ne bluzi in nazaj na njivo. Izgleda, da si po župi priplaval.
bonsai9@email.si
25. 10. 2007 12.24
Uf, kako se že tud ta beli otepajo svojih. Ja Erjavc slabo se ti piše. Ampak denar je denar. Ti vsaj ne bo treba se izmikat pregledom carine na Fučniku.
123_Zoke_vec_ni
25. 10. 2007 11.44
Đabe vam je tole obtoževanje JJ: OROŽJE KUPUJE ERJAVEC - PREDSEDNIK DESUS - LEVIČAR. Kako ga boste še hvalili, ko bodo vaši levakarji želeli sestaviti vlado..... Me zanima če je kdo izmed vas, ki imate polna usta o nepotrebnih nakupih vojaške opreme, sploh odslužil svoje domovini. Po načinu razmišljanja sklepam da ste vsi skupaj navadne mamine maze - pusice, ki se nikdar niso odtrgale od njenega krila. Antibushevcem - Kosova ni zakuhal Bush, prav tako ne Libanona - tam so pa največji kontingenti SV. Če pa kdo misli, da danes ne potrebujemo dobro opremljene vojske, naj kar malo posluša Haiderja, Finija in hrvaške nacionaliste. Poleg tega članstvo v NATO ni zastonj - Amerji pač ne bodo varuške polovici sveta. Spomnim se tudi časa, ko je vrsta slovenskih intelektualcev in vrhunskih politikov, med njimi predsednik, podpisovalo deklaracijo, ki se ji je reklo ZA MIR. Trdili so, da na ozemlju Slovenije ne bo vojne, da ne rabimo vojske in orožja itd... Pisal se je februar 1991, nezadržno pa bližal junij.........
LexLuthor
25. 10. 2007 11.26
@samson00 Če se spomniš, so nam NATO takrat malo drugače prodajali. Isto kot TV prodaja - prodajajo zlato, dobiš govno
eBuddy
25. 10. 2007 11.04
js verjamem da smo vsi, ki dajemo komentarje tukaj, na referendumu obkrožili NE za vstop v nato, v nasprotnem primeru bodimo tiho, erjavec je pa če pri koritu in bo zraven še kaj zaslužil....tudi mi bi če bi lahko....lp
mighi
25. 10. 2007 10.29
Izgleda da gremo res v Irak. :( Samo ne vem, če je še kaj nafte ostalo.
bonsai9@email.si
25. 10. 2007 09.49
Kaj pa potem pošiljamo SV v misijone v muslimanske države. Naj gredo še mal v Afriko, pa v Indijo, da bodo videli mal več sveta. A hočejo konkurirat materi Tereziji, da bi dobili nobelovo nagrado za ??? Ja trošenje novca, posiljevanje, nadlegovanje, neumnosti ? Ja to že, samo jim bo mr. Erjavec to pobral. Zbira značke.
Matej Rojc
25. 10. 2007 09.25
Ja saj JJ žepi so še polni, pa tudi kruha je še dovolj po smetnjakih :))) trinajsti. bojevnik neumno razmišljanje.
Prvo Bore
25. 10. 2007 09.24
Ehjavec je kupil te izvidnike, da jih bo lahko dal v letala, ki so premajhnja za valuka in patrio. Zakaj bi delali mi, če so na napačni strani politike. Za ta denar naj povišajo plače vojakom in ne , da imamo več oficerjev, kot pa vojakov. Vojaki imajo takšno plačo, kot sem jo imel v VOJSKI leta 78 LOL na žalost. Exim ne bluzi in nazaj na njivo.
LexLuthor
25. 10. 2007 09.24
@trinajsti.bojevnik Zatlači si te mednarodne misije tja, kjer sonce ne posije. Kaj imamo sploh tam za počet???? Bush naredi pizdarijo, pol jo pa mi rešujemo! My ass! Vsi domov takoj!
Res ne vem, zakaj spet toliko prahu. Letno je ministrstvu za obrambo namenjeno manj kot 2% BDP. Ta denar je namenjen za kadrovske plače, vzdrževanje opreme, mednarodne misije... in tudi za nakup nove vojaške opreme. S tem, ko obrambno ministrstvo kupuje oklepnike, zaradi tega niso prikrajšane nobene zdravstvene ustanove, niti ena cesta v Sloveniji zaradi tega ne ostane neasfaltirana in niti eden Slovenec ne umre zaradi tega. Življenja NAŠIH vojakov celo morda rešujejo, saj so oklepniki, ki jih kupujejo, mnogo varnejši za mednarodne misije.
LexLuthor
25. 10. 2007 09.17
Sori, da ne bom krivičen. Ni kriv samo JJ, tud uni k.... od prej, k so nas nete.... s tem NATOM. Govorilo se je, akko bo nato poskrbel za NAS, zdaj pa mi skrbimo za vse ostale, samo zase ne!!!. Kaj ko bi raje nabavili kakega Canadaira ali tri za gašanje požarov, pa raje tako pomagajmo drugim članicam NATA, ko zagori. Mi Slovencelnji smo tako zabiti, da se pustimo vsakemu nate.... . V tem primeru sa nas podmazali uni prej, JJ pa dokončuje njihov posel. Žal je tako, da bo korupcija vedno nad vsem. Šele potem pride neumnost, ki je njen zvesti podanik!