Slovenija

'Ta žalostna zgodba jim bo odprla oči'

Ljubljana, 22. 12. 2009 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Študentska organizacija je želela premierju Pahorju in ministrom za božič podariti film Slovenka in opozoriti na položaj študentov. A obdarovanci si za študente niso vzeli časa, darilo pa je sprejel državni sekretar Pavlica.

Študenti so film izročili državnemu sekretarju Pavlici.
Študenti so film izročili državnemu sekretarju Pavlici. FOTO: Arhiv ŠOS
Na ŠOS so prepričani, da bodo obdarovanci po ogledu tega filma zagotovo bolje razumeli in podprli njihova prizadevanja, da dokler se socialni položaj študentov ne uredi celostno, ne morejo sprejeti omejitev na področju študentskega dela, saj bo sicer takšnih žalostnih zgodb o »Slovenkah« še več. ŠOS

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je danes želela obdariti predsednika vlade Boruta Pahorja ter ministre Ivana Svetlika, Mitjo Gasparija in Gregorja Golobiča. Ker pa noben od navedenih predstavnikov vlade ni imel časa, da bi prevzel darilo so ga predstavniki štidentov pred novinarsko konefernco premierja Pahorja predali državnemu sekretarju Milošu Pavlici.

Študentje so izbrali slovenski film Damjana Kozoleta z naslovom Slovenka, ki pripoveduje o mladi študentki, katera se je zaradi finančne stiske bila primorana prostituirati, so sporočili iz Šosa. Študentje so s to akcijo želeli opozoriti, da je problem, ki ga obravnava film žal prisoten v vsakdanjem življenju. Ob morebitnem posegu v študentsko delo, ki je edini socialni korektiv pa bo takšnih žalostnih zgodb vse več, so še sporočili.

Študenti podarili film Slovenka Pahorju in ministrom-3
Študenti podarili film Slovenka Pahorju in ministrom-3 FOTO: Arhiv ŠOS

"Moram priznati, da sem zelo razočarana, da niti predsednik vlade, niti eden izmed treh pristojnih ministrov, niso imeli pet minut časa za študente. In to celo v primeru, ko smo jim prinesli darilo, pri izbiri katerega smo se zelo potrudili. Film Damjana Kozoleta z naslovom Slovenka govori o usodi, ki jo je deležno kar precej naših sovrstnikov in pričakovala sem, da si vsaj v tem primeru predsednik vlade ne bo zatiskal oči. Vsekakor pa upam, da si bodo krojači naše usode le vzeli uro in pol časa čez praznike in si film tudi ogledali. Prepričana sem namreč, da jim bo ta žalostna zgodba odprla oči," je poudarila predsednica ŠOS Katja Šoba.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PeeWee1
23. 12. 2009 00.12
Zame je tole s študentskim delom nekako dvorezen meč ali kako bi rekel. Nekako bi nekakšna omejitev morda vsaj prispevala, da bi študentje res študirali in ne delali. Po drugi strani pa ja je to res edini vir zaslužka za študente. Mislim, da bi morali zadevo omejiti tako, da bi bila pravila za delo strožja v smislu, da bi delali študentje, ki res študirajo, se trudijo in tako dalje, ne pa da dela vse preveč "kvazi" študentov, ki samo vlečejo študij in ga po možnosti ne dokončako oz. so večni študentje, s tem pa odžirajo možnost dela tistim, ki delo res potrebujejo in dejansko študirajo!In nekako se mi zdi vse skupaj nekako bedno, ker najbolj se pa razburjajo ravno tisti, ki dejansko ne študirajo in samo izkoriščajo študentski sistem!
Taksist
22. 12. 2009 19.36
Duhovita akcija, manjka nam dobrega humorja!
Buena Vita
22. 12. 2009 18.21
d899 za pogovor potrebuješ sogovornika,lažnivih kljukcev ne
Buena Vita
22. 12. 2009 18.19
ker se študentov bojijo,zato pred njimi bežijo in se skrivajo,
pionircekMirko
22. 12. 2009 18.05
"Moram priznati, da sem zelo razočarana, da niti predsednik vlade, niti eden izmed treh pristojnih ministrov, niso imeli pet minut časa za študente. In to celo v primeru, ko smo jim prinesli darilo, pri izbiri katerega smo se zelo potrudili. " Hja, volili ste jih. So pred volitvami imeli polna usta obljub, kako bodo odprti za komunikacijo in podoben bla bla.. Jokanje žal ne more popraviti neumnih odločitev.
d899
22. 12. 2009 17.28
Ko berem o teh otročjih poskusih nekega prc... politikov, se sprašujem ali je res Slovenija tako nizko zaplavala, da normalno komuniciranje ne vodi več nikamor in da ta družba edino kar premore je kreganje. Žalostno, da ljudje se ne znajo usest za mizo in pogovorit kako najboljše ukrepat za rešitev največjih težav - novih delovnih mest, čim višjih plač in drugih prihodkov, čim manjšo obdavčitev in razbremenitev tako posameznika kot podjetij in podobne stvari. Ne, raje se kregajmo in zapirajmo podjetja in bodimo fovš eden drugemu in mislimo si da smo bogati, če imamo črnega bmw-ja na leasing in nimamo za hrano.
odbogaposlan
22. 12. 2009 17.16
Borat nima časa, ker se je lišpal za novoletni sprejem! zato pa ima 15 svetovalcec, ki sprejemajo prošnje, he,he.
tehnicaaaaaa
22. 12. 2009 17.01
Včasih me je pa res sram, ker sem študentka ... zaradi takšnih idiotskih akci, ki jih organizirajo kvazi predstavniki študentov ... Mimogrede, v Slovenki se študentka prostituira, ker si je na kredit kupila luksuzno stanovanje in ne za to, da bi se lahko preživela.
tony_abcde@yahoo.com
22. 12. 2009 16.26
Študentje so izbrali slovenski film Damjana Kozoleta z naslovom Slovenka, ki pripoveduje o mladi študentki, katera se je zaradi finančne stiske bila primorana prostituirati, so sporočili iz Šosa. Lahko bi pa napisali tudi to, da so se nekatere pripravljene prodajati predvsem zato, da lahko lagodno živijo, vozijo lepe avte, nosijo blagovne znamke oblačil visokega cenovnega razreda itd. skratka materializem. Tiste, ki so pripravljene kaj drugega delati jim to ni potrebno početi razen, če bi bile v to s strani nekoga prisiljene kar je pa že druga zgodba.
BigSlavnih
22. 12. 2009 16.14
ker bozick cupav