Slovenija

Türk: SV je na dobri poti

Ljubljana, 24. 01. 2008 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Türk je po srečanju z Erjavcem in Gutmanom povedal, da je zadovoljen z razvojem Slovenske vojske.

Minister za obrambo Karl Erjavec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske (SV) Albin Gutman sta se na ministrstvu in generalštabu srečala s predsednikom republike Danila Türka. Ta je po obisku povedal, da je zelo zadovoljen z razvojem Slovenske vojske, ki da je zelo dinamičen.

Türk in Erjavec sta se dogovarjala o programu sodelovanja.
Türk in Erjavec sta se dogovarjala o programu sodelovanja. FOTO: POP TV

Türk je po obisku, ki je bil namenjen seznanitvi s stanjem v Slovenski vojski, tudi ocenil, da je SV 'na dobri poti'. "Vojska odgovorno izpolnjuje svoje naloge in obveznosti", je poudaril. Do obiska je sicer prišlo le dan po tem, ko je Türk v predsedniški palači sprejel predstavnike ministrstva in vojske.

Predsednik Türk je zadovoljen z dinamičnim razvojem slovenske vojske.
Predsednik Türk je zadovoljen z dinamičnim razvojem slovenske vojske. FOTO: POP TV

Obisk je po mnenju obrambnega ministra dokaz, da ima predsednik republike popolno podporo Slovenske vojske. To je po njegovih besedah pomembno, saj le-to v prihodnosti čakajo pomembne naloge na področju mednarodnih misij. Erjavec in Türk sta se tudi dogovorila, da bosta ministrstvo in urad predsednika pripravila poseben program sodelovanja, preko katerega se bo predsednik republike bolj natančno seznanil s SV.

Predsednik naj bi imel popolno podporo vojske.
Predsednik naj bi imel popolno podporo vojske. FOTO: POP TV
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kriss714@amis.net
25. 01. 2008 00.34
A je dostojno povprašati, kje sta Errrjavec in Turk odslužila vojaščino in kaj sta po činu, glede na to, da sta taka strokovnjaka? Aja, in kje sta bila med osamosvojitveno vojno?
Tonček Balonček
24. 01. 2008 20.39
Tako je, podjetniško naj se obnaša in išče nove trge ter povpraešvcanja v tujini, lahko tudi z odloežnim plačilopm in drugimi aranšmaji, plačano bo pa po učinku, po glavi! Konec je komunizma, ko smo vojsko plačevali kar brez zveze, zdaj so časi, ko bo treba kaj zravnati in dvigniti v zrak. Niste več tovariši vojaki ampak profesionalci!! Se pa razvija v pravo smer, kot je pronicljuvo ugotovil gospod predsednik!
Buena Vita
24. 01. 2008 19.34
SLOVENSKA VOJSKA JE POKLICNA..TAKO JE IN NAJ OSTANE..NAJ SE OBNAŠA PODJETNIŠKO,.PREDSENIK PA NAJ SE NE OBNAŠA KOT BOGOMOLJEC ..HAJ ZBOGOM ČASI KOMUNIZMA KO SMO SE KLANJALI JUGO VOJSKI..LUDJE KI SO V VOJSKI SO SI TO IZBRALI IN NAJ BODO PRAVI DELAVCI NA SVOJEM DELOVNEM MESTU,,NE PA SVETOHLINCI IN METLE ...NIKOGRŠNJE