Slovenija

'Türk naj se opredeli'

Ljubljana, 14. 09. 2007 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pečaričeva je Türku poslala pismo, v katerem ga poziva, naj se opredeli do Kekovega sodelovanja v Šternovi potegavščini.

Pečaričevi se Šternova potegavščina ne zdi smešna, saj je s svojim početjem, kot je zapisano v pismu, degradiral pojem kandidature
Pečaričevi se Šternova potegavščina ne zdi smešna, saj je s svojim početjem, kot je zapisano v pismu, degradiral pojem kandidature FOTO: Dare Čekeliš

Artur Štern je včeraj sporočil, da je bila njegova predsedniška kandidatura potegavščina. Štern se je namreč le pretvarjal, da namerava kandidirati za predsednika. Celotno kampanjo so posneli na filmski trak. Dokumentarec Gola resnica pa nameravajo predvajati v kinematografih. Pri nastajanju filma je sodeloval tudi Franci Kek, predsednik stranke Aktivna Slovenija (AS).

Na podlagi omenjenega je predsedniška kandidatka Elena Pečarič danes poslala Danilu Türku odprto pismo, v katerem ga sprašuje, ali še vedno sprejema podporo stranke AS. Türk je namreč v svoji predsedniški kampanji računal tudi na podporo stranke, katere predsednik je, kot že omenjeno, Franci Kek.

Pečaričeva zahteva od Türka, da se opredeli do Kekovega sodelovanja v spornem projektu
Pečaričeva zahteva od Türka, da se opredeli do Kekovega sodelovanja v spornem projektu FOTO: Dare Čekeliš

Pečaričeva namreč navaja, da ji Šternova potegavščina ni smešna. Pojava Šterna kot predsedniškega kandidata je degradirala pojem kandidature, je mnenja Pečaričeva. V nadaljevanju pisma se sprašuje, koliko volivk in volivcev je Štern odvrnil od aktivnejše udeležbe v že tako razočarani in politično apatični družbi.

Pečaričeva zdaj pričakuje, da se bo Türk javno opredelil glede asistence Francija Keka pri omenjenem projektu.

"Ali še vedno sprejemate podporo stranke AS, ki ji g. Kek predseduje? V tem primeru seveda tiho pristajate na norčevanje iz volivk in volivcev, na razvrednotenje volitev ter na omejevanje možnosti politične participacije,“ je zapisala Pečaričeva.

"Mimogrede, še vedno hranim podpis g. Keka, ki ga je na obrazcu P-1 dal meni, verjetno iz slabe vesti,“ je v nadaljevanju zapisala Pečaričeva.

Franci Kek je namreč sodeloval v Šternovem političnem performansu, s katerim so ustvarjalci želeli izpostaviti problem kupčevanja s podpisi. Prav tako so želeli izpostaviti, kakor je zapisala Pečaričeva, „problem“, da lahko prav vsak kandidira za predsednika.

"Argumentacija omejevanja možnosti kandidiranja gre v prid izključno še etabliranim centrom moči in njihovim kandidatom, tu je vsako sprenevedanje popolnoma nepotrebno,“ je zapisano v odprtem pismu.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lab1
21. 09. 2007 01.12
Nič slabega o Eleni, ampak le dejstva. Da svojo hibo takole zlorablja, je pa nek višek.... pravo besedo sami vstavite. Zanima me le, ZAKAJ DELA ELENA ZDRAHE MED INVALIDSKIMI ORGANIZACIJAMI?????
eastpa123@gmail.com
21. 09. 2007 00.04
Kakorkoli, ženska nima lahkega življenja. Če že hočeš o komu pisati slaba mnenja, imaš v tej majhni deželici še VELIIIIKOO večjih ribic, katerih življenje popolnoma nič ne obremenjuje.
lab1
20. 09. 2007 23.47
A zakaj Elena ni primerna za predsednico, čeprav v resnici nima niti NAJMANJŠE možnosti? Preberite odgovor!
lab1
20. 09. 2007 23.42
A zakaj Elene ni primerna predsednico, čeprav v resnici nima niti NAJMANJŠE možnosti? Elena Pečarič bi bila bolj primerna za tožilko, kot pa za predsednico Slovenije. - Pozna kdo koga, ki je vložil več kazenskih ovadb proti državi, vladi, invalidskim organizacijam in posameznikom.., kot Pečeričeva? In vse ovadbe pošilja tudi medijem. S ČIGAVIM DENARJEM PLAČUJE TOŽARJENJA? Tistim, ki ne poznate Elene naj povem, da Pečaričeva ne mara invalidov, ima jih čez glavo. To je njena izjavila za tiskani medij. Boga revica ima vsega preveč, le zdravja ne. Svoje nezadovoljstvo zaradi zdravstvenega stanja izraža na različne načine: - Enodnevna gladovna stavka pred dvemi leti – temu se sicer reče post. - Sprehod po ulicah s transparenti in živim oslom pred skupščino. - Tožarjenje države, invalidskih organizacij, institucij in posameznikov... Ima 24 urno osebno asistenco plačano z javnim denarjem. Veliko težji invalidi jo dobijo morda komaj nekaj ur na teden. Elena je šla v kandidaturo, ker ji je Brecelj povabil na cirkuški predsedniški ples. Elena je zasvojena s publiciteto. Rada se igra IGRICE Z MEDIJEM!
svizec@gmx.net
20. 09. 2007 14.39
So določeni članki in določene teme, pri katerih me komentarji takšnih ali drugačnih kvazistrokovnjakov vedno razjezijo in šokirajo, ker preprosto ne morem verjeti, da živim v isti državi kot kopica nekih mačotov, ki svoje mišice kažejo Romom, bolnim, invalidom, tujcem, upokojencem... a ste res vsi nesposobni si predstavljati, kako bi se počutili sami, če bi nekdo vam javno vnaprej odrekal pasivno volilno pravico ali kaj drugega samo zaradi vaše nacionalnosti, zdravstvenega stanja... naj mi samo eden od junakov, ki pošiljajo neargumentirane obsodbe kandidature Elene Pečarič pove samo en razumen in utemeljen razlog, zakaj ona ne more biti predsednica. Vnaprej diskreditiram sicer (pre)pogosto slišana nakladanja tipa "kakšna vrhovna poveljnica pa bo to, na vozičku"... zbudite se, časi, ko je Aleksander Nevski jezdil na čelu vojske proti tevtonskim vitezom, so krepko mimo. Funkcija vrhovnega poveljnika oboroženih sil ne pomeni, da voziš tank in skačeš s padalom. Obsega bolj ali manj simbolične ali protokolarne obveznosti. In kdor misli, da je za demokratično in pravno državo sramota, da častno četo predsednik pregleda na vozičku, je pač kreten. In če bi tako razmišljali Američani, ko je FD Roosevelt prvič v zgodovini sede nagovoril kongres, ker zaradi bolezni ni mogel več stati, vprašanje, kako bi se končala II. sv. vojna in kako bi bil urejen povojni svet. Pisalo se je leto 1945.
JakaSraka
20. 09. 2007 13.32
Drugemu očitati, da s svojim početjem degradira pojem kandidature in pri tem ne vidi lastnih potez je zelo žalostno, če že ne nekorektno do drugih. Tisti ki ne more zbrati zadostno število podpisov navadnih ljudi, ter nato na čuden način pride skozi stranska vrata do podpisov poslancev, pri meni ne daje vtis človeka, kateri bi me predstavljal izven Slovenije. Pustimo ob strani njeno zdravstveno stanje, vendar se ne morem se znebiti občutka da je njena zagrenjenost pač posledica le-tega in ni lepo, da to širi v okolje preko obstoječe kampanije okoli novega predsednika. Mislim, da imamo enega čudaka dovolj in da potrebujemo res pravega predsednika.
generalpostmail@hotmail.com
17. 09. 2007 15.32
ma res je tečna tale babnca! Si predstavljate da bi bila predsednica? Za vsako figo bi tečnarla! Štern in Kek lahko počneta glih kar jim paše, pri tem pa lahko Kek-ec podpira tud več kot enga kandidata. Sploh pa nista degradirala volilk in volilcev ampak bedne kandidate ala Sedmak in nenazadnje tud Pečaričeva, ki iščejo samo svojo samopormocijo.
lab1
17. 09. 2007 15.22
Meni se pa Elenina potegavščina ne zdi smešna, ampak skrajno cinična in dela slabo reklamo invalidom. Sem prebral, da ona ni invalid, ampak henikepiranka in da ima invalidov že čez glavo.
Martin Sonc
15. 09. 2007 19.29
hehe, a ste slucajno opazil, da tele sarade noben vec ne jemlje resno? :) pa sej, preberite mal novice pa komentarje na tej volitvam namenjeni strani pa primerjajte vseskupej z nevem, robriko zanimivosti ali pa ekspres... cist enako, samo da je tu modro ozadje strani :) Kandidati zgorej so pa namalani kot pri BigBrotherju Pac enmu slovencu mormo dat mal vecjo placo ... to je pa tudi namen teh wannabe volitev ;)
Zakon1
15. 09. 2007 12.12
Kdo je Štern?
DarthRevan
15. 09. 2007 09.16
Res je, Elena res ni material za predsednika države. Ampak do kandidature ima pa vseeno pravico - samo izvoljena ne bo.
ziveti@email.si
15. 09. 2007 09.09
Pa, saj si uboga Elena, ampak daj se umiri, niti slučajno nisi primerna za kakšno predsednico!
zajcek21@email.si
15. 09. 2007 08.59
ga. Pečarič,da kaj ti je tega treba, da kandidiras na volitvah?? mi poveš kako boš vodila državo , če boš izvoljena?
Tonček Balonček
14. 09. 2007 17.52
Najbolj bolj bolno je s sedanjim predsednikm, ta se pa zares norčuje iz tega instituta, bolj kot Peterle, Pečaričeva, Turk, Štern itd., on še kasira plus vsa ekipa! Če bi bil predsednik npr.Artur ali Brodi, ne bi bilo nič slabše!!!
Tedy1967
14. 09. 2007 17.36
Če je Štern degradiral pojem kandidature za predsednika, potem naj tale Elena pogleda malce sebe. Štern je uprizoril en prav lep filmski kader, ki kaže na dejstvo, da lahko v Sloveniji kandidira vsak kekec, ki ima pet minut časa.(Chegevara, Jasmina in njena poskočna rit, joške, ......itd) Mar Elena misli, da ona pa ni en kekec, da se ne norčuje iz predsedniških volitev(volilk in volilcev)??????? Jaz lahko tole rečem zanjo. Danes vlada v Sloveniji pač demokracija in ne vem kaj se ima za pritoževat. Če b bilo to leta nazaj v času razvoja demokracije, pa bi Eleno, Šterna in še koga pospravili, kot so Krambergerja, ki je na podoben norčav način peljal kandidaturo za predsednika države. Torej Elena bodi vesela, da se piše leto 2007 in ne seri. Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade. Zavedaj se, da je božja šiba dolga in glej te ne udari, ker si škodoželjna in pokvarjena, kar nima prav nič veze s tvojo hendikepiranostjo. Vsak človek ima pravico delati, po svoje ustvarjati in izražati svoje mišljenje in to lahko počne tudi Štern. ( Konvencija ZN) Nekoga siliti, da se opredeljuje do nečesa kot to zahteva tale Elena pa je vse pogostejši pojav v naši družbi, ki je kazniv in se imenuje mobing ali po slovensko nadlegovanje in je kaznivo.
super_man
14. 09. 2007 17.34
kandidatura pečaričeve je še bolj bolna od šternove..
killi-123@hotmail.com
14. 09. 2007 15.53
Ocitno so volitve odraz malodusja v nasi dezeli,tako da kandidati ,kot so Pecaric in Sedmak izrabljajo to v svoje reklamne namene.
Tonček Balonček
14. 09. 2007 14.55
Edino kar bo koristnega od tega bo en film!!!
Joško82
14. 09. 2007 14.39
Kaj se ma pa Pečaričeva za oglašat... Podpoto Turku je izrekel izvršni odbor stranke AS ne pa Franci Kek.... Če bi **** gledala mal več TV, bi vedela, da Kek s to odločitvijo ni bil najbolj zadovoljen po seji IO. ************************ Elena Pečarič - FRANCI KEK NI STRANKA!!!! Kaj ti ni jasno!!! Sicer je pa Kek znan po medijskih šovih... zakaj pa ne bi skupaj s Šternom izkoristil priložnosti in ustvarili film... kaj je narobe s tem... Glede na to, da kandidatura Šterna ni bila mišljena resno in je bila del procesa ustvarjanja, se mi ne zdi ni tako pretresljivega...
Tonček Balonček
14. 09. 2007 14.04
Kako lahko nekdo zahteva od drugega, naj se opredeli! Zakaj pa vendar! Vse skupaj je seveda komedija, najbolj smešen se mi je zdel tisti Turk, ki je na TV špilal moderatorja! Kaj pomeni institut predsednika v naši državi, še najbolje demonstrira aktualni predsednik, ki se iz tega dela norca zdaleč boljj in očitneje kot vsi kandidati skupaj!! Ta Pečaričeva je zadevo vzela smrtno resno, škoda zanjo!!