Slovenija

Sumljiva oderuška posojila

Ljubljana, 06. 09. 2007 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Blaž Jarc
Komentarji
6

Obeta se nam nov Orion. Ljudje, ki morajo preživeti z nekaj sto evri na mesec, so zatekajo k oderuhom.


KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
07. 09. 2007 12.24
Rozliček, veš kaj, želim ti in to res iskreno, da ne bi bil nikoli v taki situaciji , da bi moral storiti nekaj , za kar veš , da je nevarno, neumno, a ti vendar vsaj za trenutek preloži propad družine. Upanje ima vsak, da bo morda le našel izhod, veliko jih je ki ga ne. Je pa temu kriva ureditev, zakonodaja, vodstvo te preklete požrešne države in vlade, ki ni sposobna uspešno narediti nič, kar ji niso že prej v celoti pripravili. NI RES ??? O pa je , poglej na čem temelji naša gospodarska rast , na kreditu, ki nič bolj pameten od teh, dejstvo je, da ni treba , da se sam bedasto zapufaš, je to brez uprašanja naredila zate že uspešna JJ vlada in to za dolgooooo časa. LP
horozovic1@hotmail.com
07. 09. 2007 09.01
Res je, nikogar ne silijo, da si vzame kredit. Res pa je da ga vcasih nujno potrebujes. Jaz sem si MORAL vzeti kredit da sem lahko obnovil razpadajoče stanovanje, vendar me je sama priprava na kredit udarila po žepu, saj moras plačati tam okoli 100000 (417,29 €) stroškov za odobritev kredita pri banki (in ne privatnih institucijah). Ta največji strošek je predvsem NOTAR.
Thorr
07. 09. 2007 06.53
rozlicek: nihče te tudi ne sili, da delaš pri neki firmi, a minimalno plačo imaš kljub temu zagotovljeno. Situacija tukaj je popolnoma analogna. Država mora z zakonodajo zaščititi potrošnike pred goljufi, ki izkoriščajo stisko ljudi in na njihov račun mastno bogatijo. Če ti iskanega posojila ne da nobena banka ali hranilnica po mnogo nižjih obrestih, se lahko obrneš tudi na kakšno privatno podjetje, ki še vedno deluje znotraj zakona. Če tudi tam ne gre, potem objektivno gledano skoraj gotovo nimaš zmožnosti vračati denarja in si ga zato tudi ne sposojaj. Zakoni, ki prepovedujejo oderuške obresti so povsem na mestu. Težava nastopi pri neučinkoviti inšpekciji. Pri le-tej pa škripa skoraj vedno v Sloveniji.
rozlicek@gmail.com
06. 09. 2007 23.26
Nihče nikogar ne sili, da gre po denar k tej firmi. Če ljudje ne znajo računat je pa njihov problem. Ne vem, kaj si misli najnižji folk, ko se spušča v take avanture. Zgleda, da je matematika v našem folku zares na najnižji ravni. Razsodnosti pa narod tako ali tako nima.
Prvo Bore
06. 09. 2007 23.04
Kartagina nekaj takšnega. Bejž od njih dokler imaš še kaj denarja
lalala3@email.si
06. 09. 2007 22.55
Katera firma tocno je to?