Slovenija

Študenti, rok se počasi izteka!

Ljubljana, 30. 07. 2009 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

10. avgusta se bo iztekel rok za oddajo vloge za sprejem v študentski dom, zato smo preverili, koliko sob je študentom na voljo, in pregledali cene najemnin v študentskih domovih. Kako torej na najlažji način do sobe s subvencijo?

S poceni študentsko sobo do brezmejne svobode!
S poceni študentsko sobo do brezmejne svobode! FOTO: iStockphoto

Ko študent  zapusti domače gnezdo, ima na razpolago več možnosti, kam se odseliti. Stran od staršev ter bližje študentskemu dogajanju lahko namreč predstavlja velik razlog za veselje. Toda kaj je študentom dejansko na voljo, kako si študentsko ali zasebno subvencionirano sobo sploh zagotoviti?

Med študenti velja rek, da pravo študentsko življenje okusiš le v študentskem domu. Toda za sprejem v študentski dom mora študent izpolnjevati določene pogoje. Šele nato se glede na točkovnik objavi tudi prednostni seznam, kjer se določi vrstni red vselitve v študentski dom. Višji vrstni red na seznamu pomeni hitrejše dobljeno sobo. Pri prednostnem seznamu se upoštevajo uspešnost študija, izjemen študijski uspeh in obštudijske dejavnosti, materialni položaj, oddaljenost stalnega prebivališča ter posebne zdravstvene in socialne razmere študenta.

Koliko sob je sploh na voljo ter kako se gibajo mesečne najemnine? Zakaj se še vedno veliko študentov odloča za najem zasebne subvencionirane sobe? Kako na najlažji način do enoposteljne sobe? Odgovore, skupaj z obrazcem oziroma vlogo za sprejem v študentski dom, boste dobili na Cekin.si.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.eu.
30. 07. 2009 13.47
Rok za službe mladih se je tut že istekel. Dej kaj o tem raj pište
CezDrnInStrn
30. 07. 2009 12.14
Hjaaa težka bo...je treba delat !