Tujina

Hišnik ubil ravnatelja, tajnico, učiteljico. Med streljanjem v šoli tudi dijaki

Ljubljana , 21. 08. 2024 11.36 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., M.P.
Komentarji
0

Na srednji šoli v Sanskem Mostu v Bosni in Hercegovini so odjeknili streli, umrle so tri osebe. Streljal naj bi šolski hišnik, med mrtvimi pa naj bi bili ravnatelj, tajnica in učiteljica angleščine. Policija je medtem potrdila, da so bili v času streljanja v šoli prisotni tudi dijaki.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Streljanje na srednji šoli v BiH
    02:17
    Iz 24UR: Streljanje na srednji šoli v BiH
  • Iz SVETA: Hišnik ustrelil tri na srednji šoli
    02:37
    Iz SVETA: Hišnik ustrelil tri na srednji šoli

Kot piše Klix.ba, so v srednji šoli v Sanskem Mostu v BiH odjeknili streli. Kot je za Dnevni Avaz potrdil tiskovni predstavnik ministrstva Adnan Beganović je napadalec s strelnim orožjem ubil tri zaposlene na srednji šoli. Za tem je storilec najverjetneje skušal soditi tudi sebi. Huje poškodovanega so ga odpeljali v klinični center Banja Luka. Preiskava še poteka, je še dodal. 

V strlskem napadu naj bi umrl ravnatelj, tajnica in učiteljica angleščine, direktor policijske uprave Amel Kozlica pa je potrdil, da je za umor osumljen šolski hišnik.

Kot neuradno poročajo tamkajšnji mediji, je napadalec v srednjo šolo vkorakal z orožjem v roki in pričel streljati na učitelje, ki so imeli sestanek z ravnateljem. Neuradno naj bi bil motiv za napad suspenz hišnika, trojica pa naj bi bila v komisiji, ki je sprejela odločitev, poročajo Nezavisne novine.

V tem času so potekali tudi popravni izpiti, policija je kasneje potrdila, da so bili v času streljanja v šoli prisotni tudi dijaki. Policisti so okoli 16. ure končali s preiskavo v šoli.

'Težko je verjeti, da se je kaj takega zgodilo v Sanskem Mostu'

Za Klix.ba je dopoldanske dogodke opisala ena od zaposlenih v bližnjem gostinskem lokalu. "Zjutraj smo iz šole zaslišali hrup. Kmalu za tem sta prišla dva policista in nam naročila, naj se zapremo v lokal in ga ne zapuščamo. Kasneje smo ugotovili, kaj se je v resnici zgodilo. Težko je verjeti, da se je kaj takega zgodilo v Sanskem Mostu," je povedal Selima Kamberja in dodal, da pozna vse vpletene v tragedijo.

Sarajevska policija
Sarajevska policija FOTO: Shutterstock

Po streljanju se je oglasil tudi notranji minister Adnan Habibija, ki je zagotovil, da ima policija situacijo pod nadzorom. Dodal je, da bo treba ukrepati na institucionalni ravni. "Ne bomo dovolili, da se kaj takega ponovi," je dejal.

Predsedujoča svetu ministrov BiH Borjana Krišto in predsedujoči predsedstvu BiH Denis Bećirović sta izrazila sožalje svojcem žrtev. "Z nejevero in veliko žalostjo sem sprejel novico o grozovitih umorih, ki so pretresli Sanski Most in celotno Bosno in Hercegovino. To je velika izguba za družine, prijatelje in sodelavce umrlih. Družinam žrtev izrekam iskreno sožalje," je dejal Bećirović.

Za zdaj še ni znano, ali bodo v Sanskem Mostu razglasili dan žalovanja. Bodo pa verjetno zaradi dogodkov prestavili začetek šolskega leta.