Slovenija
Oglas

STOP SHOP se v Sloveniji osredotoča na zeleno energijo

Ljubljana, 09. 07. 2024 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

STOP SHOP, vodilni evropski upravljavec nakupovalnih središč na prostem, je na šestih lokacijah v Sloveniji uspešno začel obratovati s fotovoltaičnimi sistemi. Projekt pomeni pomemben korak tega podjetja, člana mednarodne skupine IMMOFINANZ, k podpori trajnostne proizvodnje energije. Nameščena oprema ima skupno zmogljivost več kot 1.200 kWp in bo letno proizvedla več kot 1,3 GWh zelene električne energije.

STOP SHOP Domžale
STOP SHOP Domžale FOTO: Arhiv ponudnika

Šest novih fotovoltaičnih sistemov na lokacijah STOP SHOP v Celju, Domžalah, Kranju, Murski Soboti, Postojni in Velenju bo letno proizvedlo približno 1,3 GWh zelene električne energije. Ta električna energija se bo uporabljala za delovanje tehnologije v stavbah in se bo oddajala tudi v električno omrežje. Nova, fotovoltaična oprema ne prispeva le k zmanjšanju vplivov na okolje, temveč tudi krepi oskrbo trgovskih parkov z energijo.

Radka Doehring, članica izvršnega odbora IMMOFINANZ, poudarja pomen tega ukrepa: 

"Namestitev te fotovoltaične opreme na naših prodajalnah STOP SHOP v Sloveniji je pomemben korak v dolgoročni strategiji za zmanjšanje CO2 odtisa. Ponosni smo, da lahko prispevamo k trajnostni proizvodnji energije ter našim strankam in najemnikom ponujamo čiste energetske rešitve." 

 IMMOFINANZ si v svojem portfelju prizadeva tudi za nadaljnje pobude v podporo obnovljivim virom energije in zmanjšanju emisij CO2. Z uporabo sončne energije podjetje aktivno prispeva k doseganju trajnostnih ciljev, poleg tega pa ustvarja dodano vrednost za najemnike in skupnosti. 

Ključni podatki o nakupovalnih središčih STOP SHOP v Sloveniji so:

Število STOP SHOP-ov: 14
Najemna površina v kvadratnih metrih: 95.200
Stopnja zasedenosti v prvem četrtletju leta 2024: 99,8

STOP SHOP Murska Sobota
STOP SHOP Murska Sobota FOTO: Arhiv ponudnika


O IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je skupina za poslovne nepremičnine, ki se osredotoča na pisarniške in trgovske segmente na osmih osrednjih trgih v Evropi: Avstrija, Nemčija, Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija in Jadranska regija. Osnovna dejavnost zajema upravljanje in razvoj nepremičnin, pri čemer se IMMOFINANZ opira na svoje uveljavljene nepremičninske blagovne znamke - STOP SHOP (maloprodaja), VIVO! (maloprodaja) in myhive (pisarne) - ter tudi na dopolnilne proizvode in portfelje, ki vključujejo družbo S IMMO. Družba IMMOFINANZ je konec leta 2022 povečala svojo naložbo v družbo S IMMO na 50 % plus eno delnico in zdaj to družbo v celoti konsolidira. Skupina IMMOFINANZ ima v lasti okrog 500 nepremičnin v skupni vrednosti približno 8,1 milijarde EUR. Družba kotira na borzah na Dunaju (vodilni indeks ATX) in v Varšavi. Dodatne informacije na naslovu: https://www.immofinanz.com

 

Naročnik oglasne vsebine je IMMOFINANZ.