Slovenija

Štiri ponudbe za operacijske mize

Ljubljana, 02. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za dobavo 18 operacijskih miz so prispele štiri ponudbe. Najcenejšo je ponudilo podjetje Mollier.

Za razpis za dobavo operacijskih miz so prispele štiri ponudbe (Foto: POP TV)
Za razpis za dobavo operacijskih miz so prispele štiri ponudbe (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Izključno merilo, ki ga je ministrstvo za zdravje uporabilo pri izbiri, je najnižja cena. Najcenejšo ponudbo je sicer oddalo podjetje Mollier v višini 386 milijonov tolarjev.

Na ponovljeni razpis za dobavo in montažo 18 operacijskih miz, dveh prelagalnih miz in ene dekontaminacijske komore za bolnišnice Murska Sobota, Novo mesto, Izola, Maribor in za Onkološki inštitut so se odzvala podjetija Aico-med, Mollier, Soča-Oprema in Sanolabor, so sporočili iz zdravstvenega ministrstva.

Ponudba podjetja Mollier, ki je najcenejša, znaša 406,7 milijona tolarjev, vendar podjetje ob tem ponuja tudi petodstotni popust, tako da njihova končna ponudba znaša 386,4 milijona tolarjev.

Podjetje Soča Oprema je podalo ponudbo v višini 415,9 milijona tolarjev, tudi oni pa so ponudili petodstotni popust, zato njihova končna ponudba znaša 395,1 milijona tolarjev. Sanolabor je za dobavo in montažo 18 operacijskih miz, dveh prelagalnih miz in ene dekontaminacijske komore pripravil ponudbo v višini 595,8 milijona tolarjev, podjetje Aico-med pa ponudbo v višini 597,6 milijona tolarjev.

Če zahtevkov za revizijo postopka ne bo, bo izbrani ponudnik lahko znan septembra.

Tokratni razpis je bil ponovljeni razpis za nakup operacijskih miz za Splošno bolnišnico (SB) Murska Sobota, SB Novo mesto, Onkološki inštitut Ljubljana, SB Izola in SB Maribor, ki ga je ministrstvo za zdravje objavilo 24. junija. Ministrstvo je razpis ponovilo, potem ko je po več zahtevkih za revizijo postopka, ki so ga vložila tri od štirih v razpisu sodelujočih podjetij, in sicer Soča Oprema, Aico-med ter Hospitalia, razveljavilo prvi razpis, ki je bil objavljen že 27. maja 2004.

SORODNI ČLANKI