Slovenija

FOTO: Ministri pri predsedniku

Ljubljana, 24. 11. 2008 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min

Stari ministri so posle predali novim. Zatem je Pahorjevo vlado, ki se ji zaradi gospodarske krize obeta težko delo, sprejel še predsednik države Türk.

Politično odločanje je vselej kombinacija sposobnosti za kompromis ter modrosti, hrabrosti in poguma, ki je potreben za to, da se naredijo izbire, je ob sprejemu nove vladne ekipe povedal predsednik države Danilo Türk. Premier Borut Pahor pa je poudaril, da je čas gospodarske in finančne negotovosti lahko tudi čas priložnosti.

Primopredaje ni opravil le minister za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Boštjan Žekš, saj je bilo to ministrstvo ustnanovljeno pod novo vlado.

Predsednik je v nagovoru vnovič čestital novi vladi. Dejal je, da prihaja v času, ko "so pričakovanja velika in ko so želje ljudi na slovenskem dobre". Vlado ljudje po njegovih besedah sprejemajo z velikimi pričakovanji, z naklonjenostjo in s prepričanjem, da so strokovnost, politična modrost in druge kvalitete njenih članov zagotovilo, da bo njeno delo uspešno.

Pahor je posle od svojega predhodnika Janeza Janše prevzel že v petek, danes pa so primopredaje potekale še na ministrstvih.

Kresalova zadovoljna z zapuščino

Katarina Kresal in Dragutin Mate
Katarina Kresal in Dragutin Mate FOTO: Dare Čekeliš

Nova ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je posle prevzela od Dragutina Mateja. Ta ji je predstavil nekatera odprta vprašanja, ki jih bo morala razrešiti v svojem mandatu. Novoimenovana ministrica bo denimo morala sprejeti dokončno odločitev glede izgradnje telekomunikacijskega sistema Tetra, po Matejevih besedah pa sta govorila tudi o vprašanjih, povezanih s sosednjo Hrvaško, ter "nekaterih drugih zadevah, ki pa so zelo interne narave", je dejal Mate.

Nova ministrica se zaveda, da je notranje ministrstvo zahteven resor in jih čaka veliko preizkušenj, a je hkrati prepričana, da se "da z resnim delom in dobro organizacijo marsikatero zadevo rešiti". Povedala je še, da je dokumentacija, ki jo je dobila ob primopredaji, obsežna in v skladu z njenimi željami.

Rupel odhaja, prihaja Žbogar

Novi zunanji minister Samuel Žbogar je posle na zunanjem ministrstvu prevzel od svojega predhodnika Dimitrija Rupla. V kratki izjavi ob primopredaji v Mladiki je dejal, da se veseli dela kot zunanji minister in da je zanj to velik izziv. "To so zanimivi časi za Slovenijo in slovenska diplomacija se bo morala v teh časih, ki prihajajo, vključiti v napore, predvsem v pomoč slovenskemu gospodarstvu," je poudaril. Rupel pa je povedal, da bosta imela z Žbogarjem še sestanek in se pogovorila "o stvareh, ki naju zanimajo". "Svojemu nasledniku bom povedal nekaj skrivnosti, ki jih še ne ve, čeprav jih večinoma ve," je dejal. Kot je dodal, se bo potem preselil v drugo pisarno, "novi minister pa bo začel orati, tam, kjer je pač treba začeti orati".

Obramba je zdaj v ženskih rokah

Predaja poslov na obrambnem ministrstvu.
Predaja poslov na obrambnem ministrstvu. FOTO: Damjan Žibert
Erjavcu je Jelušičeva zaželela vse dobro na novem ministrstvu, ministrstvu za okolje, hkrati pa izrazila veselje, da bosta z Erjavcem skupaj v koaliciji. Na tak način bosta po njenih besedah namreč lažje "razčistila kakšno nejasno stvar".

Mandat, ki je za njim, je dosedanji minister za obrambo Karl Erjavec ocenil za napornega, kljub temu pa bo imel nanj, kot je poudaril, lepe spomine. Novi ministrici Ljubici Jelušič je ob tem zaželel veliko uspeha pri njenem delu in ji zagotovil, da ji bo pomagal, če bo kdaj želela kakšen njegov nasvet. Jelušičeva je povedala, da bo mandat, ki je pred njo, "nekoliko pod pritiskom tistega, kar se je dogajalo v preteklosti", zato upa, da bodo uspeli razčistiti tisto, "kar je morda ostalo neopravljeno v preteklosti", hkrati pa tudi "ravnati skladno z novimi okoliščinami, ki nas čakajo v prihodnosti".

Šturm Zalarju zaželel uspešno delo

Dosedanji minister za pravosodje Lovro Šturm je svojemu nasledniku Alešu Zalarju ob predaji poslov zaželel uspešno delo. Poudaril je, da je njegovo ministrstvo v tem mandatu za svoje delo prejelo znak za kakovost. "Prizadeval si bom, da bo takšno priznanje dobilo tudi kakšno sodišče," pa je dejal Zalar in zatrdil, da bo to prioriteta. Dodal je, da pričakuje korektno predajo poslov in izmenjavo informacij.

Križanič napovedal lovljenje zamude

Andrej Bajuk in finančni minister Franc Križanič
Andrej Bajuk in finančni minister Franc Križanič FOTO: Dare Čekeliš

Novi finančni minister Franc Križanič je ob prevzemu poslov od dosedanjega ministra Andreja Bajuka napovedal intenzivno in hitro delo glede ukrepov v času krize. Križanič je napovedal, da bo vladni odbor za gospodarstvo prvo uredbo, povezano s poroštvi, obravnaval v torek, v pripravi pa so tudi uredbe za ostale člene, med njimi za neposredne investicije in morebitne odkupe terjatev, ter "ukrepi ekspanzivne politike, ki bo preprečila drugi val krize". Vlada se bo do sprememb davčnih zakonov, ki so že v parlamentarnem postopku, opredelila do naslednjega tedna, napoveduje Križanič, proučila pa bo tudi učinke drugih ukrepov. "Priprave tečejo intenzivno, ker smo glede na druge države zaradi menjave vlade v zamudi," je še dejal Križanič.

Vizjak želi Lahovniku "srečno roko“

Glede predloga o 36-urnem delovniku Lahovnik pravi, da se ne želi vnaprej opredeljevati in da bodo vsak predlog proučili ter ga obravnavali tudi v okviru socialnega dialoga.

Matej Lahovnik, novi minister za gospodarstvo, je napovedal posvetovanje tudi z opozicijo, saj da je treba v času krize združiti znanje in pomagati gospodarstvu "prekrmariti te čase". Njegov predhodnik Andrej Vizjak mu je zaželel "srečno roko“ pri ukrepih za pomoč gospodarstvu.

Stari in novi minister se o prodaji Telekoma Slovenije danes nista pogovarjala. Glede Nove Ljubljanske banke (NLB) pa je Lahovnik povedal, da je treba v trenutnih finančnih razmerah, ko večina držav vstopa v banke in jih sanira, zagotoviti, da ima država v banki večinski delež. Lahovnik sicer ne nasprotuje temu, da bi kakšnemu strateškemu partnerju omogočili vstop v banko do 49-odstotnega deleža. Tako tudi ni proti temu, da bi belgijski KBC, ki je tretjinski lastnik NLB, banko dokapitaliziral do 49 odstotkov. "To bi bilo pozitivno sporočilo z vidika banke in finančnega sistema. Kakšen bo pa rezultat pogovorov, pa je stvar dogovora znotraj vlade in tudi interesov potencialnih partnerjev," pravi novi minister.

Kriza največji izziv

Vprašanja NLB se je dotaknil tudi novi minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari in se zavzel za konsolidacijo domačega lastništva. Posle je prevzel od dosedanjega ministra za razvoj Žige Turka in Barbre Borota, ki jo je vlada prejšnji teden razrešila z mesta državne sekretarke za evropske zadeve.

Gaspari je kot resen izziv novi vladi izpostavil finančno krizo, saj je z namenom kakovostne porabe omejenih finančnih sredstev v takšnih okoliščinah potrebnega veliko dobrega usklajevanja med posameznimi vladnimi resorji. Nova vlada bo poskušala doseči, da ob ukrepih za omejevanje negativnih posledic finančne in gospodarske krize ne bo pozabila na razvojno politiko, ki državi in družbi prinaša napredek, je napovedal.

'Nisem dobil pravih številk'

Zofija Mazej Kukovič in Borut Miklavčič
Zofija Mazej Kukovič in Borut Miklavčič FOTO: Tomaž Ungar
Obiskoval bom tudi gradbišča zdravstvenih objektov, a brez prisotnosti medijev. Zdravstveni minister Borut Miklavčič

Vodenje ministrstva za zdravje je prevzel Borut Miklavčič. "Zadeva ni lahka. Predvsem nisem dobil pravih številk o trenutnem finančnem položaju v slovenskem zdravstvu," je Miklavčič ocenil "zapuščino" svoje predhodnice Zofije Mazej Kukovič. "Glede na to, kako širok je zdravstveni sistem, bi se lahko pogovarjala dva dni. A novemu ministru sem predstavila le ključne poudarke, kje so zelo odprta vprašanja za prihodnost. Če zdravstvo vzamemo kot problem, je lahko vse problem. Če pa ga vzamemo kot priložnost, pa se da vsak dan nekaj izboljšati," je odgovorila Mazej Kukovičeva.

Prva naloga bo po besedah Miklavčiča priprava sprememb zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in zakona o zdravstveni dejavnosti. "Že ko sem delal na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), je bil moj moto, da so zdravstvena sredstva najbolj občutljiva sredstva v državi. To bo moje vodilo, zato želim najprej urediti področje investicij. Če bi bili tu vedno racionalni, bi bilo za programe dovolj denarja, in verjetno tudi več denarja za opremo," je dejal.

Novi minister za zdaj ne napoveduje velikih kadrovskih rošad na vodilnih mestih v zdravstvu. "Z vsakim direktorjem posebej se bom sestal. Čim prej, da bi dogovorili naše skupne obveznosti, šele potem pridejo odločitve," je dejal Miklavčič.

Obsežno in zahtevno delo

Cotmanova je ob predaji poslov Svetliku na prvi dan njegovega dela na ministrstvu izročila simbolično delovno knjižico. Pojasnila je, da jo izroča, "ker smo zdaj na najnižji stopnji brezposelnosti v samostojni Sloveniji", in z željami, da bi v tem mandatu ohranili svojo delovno knjižico tudi vsi delavci. Svetlik pa je ob tem izrazil upanje, "da je res ne bodo dobili vrnjene v velikem številu".

Novi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik se je ob prevzemu poslov svoji predhodnici Marjeti Cotman zahvalil za dosedanje delo. Ob tem je dejal, da bodo gradili na doseženem in da je bila brezposelnost "dobro pod nadzorom". Cotmanova pa je poudarila, da je stopnja brezposelnosti zdaj najnižja v samostojni Sloveniji. "Glede na to, da je Svetlik strokovnjak na področju trga dela, se bo znašel tudi na tem področju," je poudarila.

Svetlik se zaveda, da je področje dela ministrstva zelo obsežno in zahtevno. "Tega se sicer ne bojim, ampak mi bo poseben izziv," je zatrdil. Na vprašanje, kdaj se bo sestal s socialnimi partnerji, je odgovoril, da mora najprej ugotoviti, "kakšno je stanje, v detajle, nato bomo delali urnike in se zatem hitro sestali s socialnimi partnerji".

Premalo dialoga z uporabniki

Odhajajoči kulturni minister se ni obnašal nič kaj kulturno. Svoji naslednici Majdi Širca še roke ni želel stisniti.
Odhajajoči kulturni minister se ni obnašal nič kaj kulturno. Svoji naslednici Majdi Širca še roke ni želel stisniti. FOTO: Miro Majcen


Nova ministrica za kulturo Majda Širca je popoldne prevzela posle od svojega predhodnika Vaska Simonitija. Njegovo zapuščino je ocenila rekoč, da se je trudil in da mu je zagotovo marsikje uspelo, morda je bilo "malo premalo dialoga z uporabniki".

Dejala je, da je Simoniti vstopil na ministrstvo "v manj spolzkem času", ker je bila takrat gospodarska situacija v Sloveniji lažja. Kot je priznala, se recesije nekoliko boji v smislu, da bo vplivala tudi na kulturo. A kljub temu ocenjuje, da so "nastavitve dobre" in da bo takšna tudi prihodnost. Simoniti pa je odgovoril, da pušča ministrstvo v dobri kondiciji, zato ne bi rad, da "se išče alibi za prihodnost" v tem, da je bila njegova pozicija kaj lažja. Po njegovem mnenju so na ministrstvu veliko naredili, sredstev pa seveda nikoli ni dovolj. Na vprašanje, ali bi kaj spremenil, pa je odvrnil, da ničesar ne obžaluje. "Vsekakor pa bi človek, ki pride iz nepolitike v politiko, lahko drugače zastavil."

Skupaj bodo delali za dobrobit slovenskega šolstva

Na ministrstvu za šolstvo je bilo ob predaji poslov veselo. Zver je novemu ministru simbolno predal lesen ključ "slovenske šole, ki odpira vsa vrata pa tudi srca sodelavcev", uporabil pa je tudi Newtonov citat: "Videl sem daleč ravno zaradi tega, ker sem stal na ramenih svojih predhodnikov".
Na ministrstvu za šolstvo je bilo ob predaji poslov veselo. Zver je novemu ministru simbolno predal lesen ključ "slovenske šole, ki odpira vsa vrata pa tudi srca sodelavcev", uporabil pa je tudi Newtonov citat: "Videl sem daleč ravno zaradi tega, ker sem stal na ramenih svojih predhodnikov". FOTO: Damjan Žibert


Lukšiču, ki so mu obljubili pomoč tudi v prihodnje, je Zver zaželel, da bi bil "še boljši minister, kot sem bil sam".

Dosedanji minister za šolstvo in šport Milan Zver je dopoldne predal posle svojemu nasledniku Igorju Lukšiču. Zver ne dvomi, da bo novi ekipi zavoljo dela v prejšnjih mandatih uspelo ohraniti stopnjo kakovosti in zaupanja javnosti v slovensko šolo. Za Lukšiča pa je minulo delo prineslo dvig kakovosti ter "predstavlja dobro osnovo za delo vnaprej". Dosedanji minister je pojasnil, da je sedanja ekipa Lukšiču ob primopredaji pripravila natančno poročilo, "približno tako, kot smo si pred štirimi leti zaželeli mi, vendar tega nismo dobili". Tokratni 'prehod' je Zver zato ocenil za veliko bolj prijaznega in konstruktivnega.

Novi minister za šolstvo in šport je omenil, da je primopredaja na nek način potekala že dlje časa, saj sta bila z Zverom v stikih že zadnjih nekaj dni. Pripravljenost dosedanje ekipe, da bo še sodelovala z ministrstvom, če bodo to ocenili kot potrebno, razume kot "dober obet za to, da bomo vsi, tako kot prejšnje ekipe, delali za dobrobit slovenskega šolstva".

Golobič: Prioritet je veliko

Mojca Kucler Dolinar je Golobiču zaželela čim bolj uspešno delo.
Mojca Kucler Dolinar je Golobiču zaželela čim bolj uspešno delo. FOTO: Dare Čekeliš

Na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je dosedanja ministrica Mojca Kucler Dolinar opravila primopredajo svojemu nasledniku Gregorju Golobiču. Ta se je predhodnici zahvalil za dosedanje delo in izrazil upanje, da se bo lahko tudi sam s ponosom ozrl na prehojeno pot. Golobič je najprej spomnil, da vstopajo šele v drugi mandat obstoja ministrstva za visoko šolstvo v sedanji obliki, zato pričakovanja glede vsebinskih korakov "niso majhna".

Golobič sicer pričakuje dobro sodelovanje ne le na ministrstvu, pač pa tudi s "kvalificiranimi" javnostmi. "Tu vidim ključno vlogo, da kot nek minister, kot nek moderator te pogosto zelo enakopravne razprave znam prisluhniti in potem povleči prave poteze," je pojasnil. Prioritet je po njegovem mnenju veliko. Poudaril je vključenost resorja v posebno ministrsko skupino za reševanje finančne krize. To je z vidika ciljev ministrstva "logična odločitev, ker se je vlada odločila, da se krize ne bo lotila samo z gasilskimi ukrepi, ampak tudi z dolgoročnejšim gledanjem na strateški razvoj Slovenije", je dodal.

'Da bo uprava v prihodnje še boljša'

Nova ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je prevzela posle od svojega predhodnika Gregorja Viranta. Kot je dejala, bodo z nekaterimi projekti, ki jih ni mogoče oceniti drugače kot dobre, nadaljevali, dodali pa so nekaj novih področij, da bo uprava v prihodnje še boljša. Ob tem je omenila prizadevanja za boljše upravljanje tudi v javnih zavodih in javnih gospodarskih družbah ter izboljšave v postopku priprave predpisov.

Svojemu predhodniku se je zahvalila za opravljeno delo v minulih štirih letih. Poudarila je, da je timsko delo zagotovo tisto, ki omogoča najboljše rezultate. Viranta je povabila, da glede na svoja strokovna znanja in vedenja tudi v prihodnje sodeluje pri delu ministrstva, in dodala, da upa, da se bo kot strokovnjak odzval vabilu na razna strateška srečanja, katerih namen bo oblikovanje čim boljših predpisov. "Jasno je," pravi Virant, "da bom na svoji telefonski številki še vedno dosegljiv za kakršne koli informacije o zadevah, ki so na ministrstvu odprte".

Da omet ne bi odpadal

Patrick Vlačič in Radovan Žerjav
Patrick Vlačič in Radovan Žerjav FOTO: D.O.

Novoimenovani minister za promet Patrick Vlačič je ob prevzemu poslov poudaril, da danes "prevzema tudi odgovornost in s tem odločitve, povezane z vinjetami, železnicami, cestami, letalskim prometom, pomorskim prometom in drugimi tegobami, ki spadajo k temu resorju". Med prioritetami ta mesec je izpostavil vinjete in vprašanja, povezana s koncesijami za avtobusne prevoze. Vlačič je dejal, da bo vsem na ministrstvu v začetku dal priložnost. "Če bodo izpolnili moje zaupanje, bodo nadaljevali z delom, kjer so začeli," je poudaril. Do zamenjave uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) se minister ni želel opredeliti. Dejal je, da ne gre samo za upravo Darsa, po njegovi oceni gre za precej širše vprašanje.

Dosedanji minister Radovan Žerjav je Vlačiču ob predaji poslov "zaželel srečo in srečno roko", ob tem pa izrazil upanje, da se mu ne bodo dogajale "take čudne stvari", kot so se dogajale njemu, ko je padal omet. Poudaril je, da je novemu ministru "vedno na razpolago za karkoli". Žerjav je bil s svojim "četrtinskim mandatom" osebno zadovoljen. Kot ocenjuje, je naredil vse, kar so bile njegove prioritete, povezane z avtocestnim križem, tudi z železnicami.

Jarc Pogačniku prepušča ministrstvo v "dobri formi"

Dosedanji minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztok Jarc je danes izpostavil, da ministrstvo predaja v "dobri formi" za spopadanje s prihodnjimi izzivi. "Mislim, da kakšnih posebnih 'okostnjakov' ni ostalo, ne rečem pa, da ni problemov. Ti so in z njimi se je pač potrebno spopadati," je še izpostavil . Njegov naslednik Milan Pogačnik pa je dejal, da "ni lahko prevzeti obveznosti od tako usposobljenega ministra, kot je Jarc“.

Posle od predhodnika prevzela tudi Zlata Ploštajner

Ivan Žagar in Zlata Ploštajner
Ivan Žagar in Zlata Ploštajner FOTO: Ministrstvo za lokalno samoupravo in regionalno politiko


Ploštajnerjeva je napovedala tudi okrepitev vloge regionalne politike pri razvoju države, saj meni, "da tudi v teh kriznih časih ne smemo pozabiti na regionalni vidik". Napovedala je še izboljšanje sistema črpanja evropskih sredstev brez ogrožanja vzpostavljenega sistema.

Odhajajoči minister za lokalno somoupravo Ivan Žagar je ob primopredaji poslov svoji naslednici poleg uspešnega dela zaželel, da bo znotraj nove vlade obdržala avtonomijo. Žagar je namreč nekoliko zaskrbljen zaradi zapisa v koalicijskem sporazumu, kjer se po njegovem mnenju čuti 'duh centralizma'. Upa tudi, da bo v tem mandatu zaključen projekt pokrajin. "Dela je veliko," je svojo naslednico opozoril Žagar.

Zlata Ploštajner pa se je Žagarju zahvalila za opravljeno delo, ki bo tudi podlaga za njeno delo. "Vem, da nas na tem področju čaka obilo dela, odprtih vprašanj, izzivov in tudi že zastavljenih stvari, ki jih je treba nadaljevati." Novoimenovana ministrica verjame, da bodo vse to zmogli s ciljem, da okrepijo lokalno samoupravo. "To se mi zdi izjemno pomembno in za tem tudi mislim stati," poudarja.

Erjavec se je preselil na okoljsko ministrstvo

Karl Erjavec in Janez Podobnik
Karl Erjavec in Janez Podobnik FOTO: Damjan Žibert

"Ministrstvo zapuščam v dinamičnem stanju," je povedal dosedanji minister za okolje Janez Podobnik. Karl Erjavec pa je ob tem poudaril, da bo v prihodnosti dal velik poudarek varovanju narave in zdravemu okolju.

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SPICELJ
25. 11. 2008 11.55
Pošteno bi bilo,da se tudi po Ruplu poimenuje naše glavno letališče....PUČNIK-RUPEL...... MISLIM,DA STA OBA ENAKO ZASLUŽNA ZA IZGUBO VELIKEGA DELA NAŠEGA OZEMLJA....
SPICELJ
25. 11. 2008 11.48
RUS.....je pa pohvalno,da je konj stavil na konja...... čeprav je videti po njegovih skesanih izjavah,da je on pri storil smrtni greh na zadnjih zgodovinskih volitvah...
SPICELJ
25. 11. 2008 11.46
Mnogi so se po URI RESNICE potuhnili ali pa spremenili imena in politične strani,tako kot njihovi voditelji.....
tovarišinajuriš
25. 11. 2008 11.44
radoslave:jejnata,jejnata,zamisli se nad seboj-ni kriv cel svet,da si stavil na napačnega konja...
resslovenka
25. 11. 2008 11.42
RADO62 Uf, kako me ti spominjaš na exima. Samo, da se je ta sedaj potuhnil, op.p poniknil. Ali je potuhnjenost lastnost tistih, ki so doživeli pogrom na volitvah? No pa ne bi dala vse v en koš, imate manjokrajnc , ki pogumno otepa okoli sebe .
SPICELJ
25. 11. 2008 11.40
Lepo je videti BELI sneg v RDEČI ljubljani....
jacfive
25. 11. 2008 11.37
Rado62: Kako ste Turka Slovenci izvolili? Sem mislil, da smo ga yugovići in pa komunisti (torej Ljubljančani) izvolili?
SPICELJ
25. 11. 2008 11.30
Jaz pa Voduškovo čisto razumem....... toliko smeha kot smo ga bili deležni zaradi izjav in dejanj Rupla in Janše lahko preneseš samo fejst pijan..... in res se lahko sramuje,kakšnega šefa je imela...
tovarišinajuriš
25. 11. 2008 11.28
Ne daj se Danilo,ne more biti en kvaziodiplomat močnejši od vrhovnega poveljnika !
Tonček Balonček
25. 11. 2008 11.27
Voduškovo nazaj v Sarajevo, Vaskota pa za kulturnega atašeja, prvi projekt bo zgraditev zidanice na obronkih Jahorine, izvajalec bo Zidar!
3000.000EUR
25. 11. 2008 11.13
Žal je Vasko naredil v svojem mandatu veliko škode kulturi in Sloveniji. To da se nekulturno obnaša pod krinko uglajenega pijanca je pa samo po sebi jasno.
mixidotnet
25. 11. 2008 11.05
manjakranjc, kultura ja pa res na nivoju Vaskota.
SPICELJ
25. 11. 2008 10.49
Rupel bo očitno nadaljeval boj proti samemu sebi...... tožil bo zakon,ki ga je sam spisal..... tako je tudi njegov vodja preganjal tajkune,ki jih je sam proizvedel.......BUTALCA PAČ..
RADO62
25. 11. 2008 10.40
Turek je mona par excelence... In izvolili smo tega osladneža prav mi slovenci, tako da nas je lahko samo sram, da smo temu jugonostalgiku sploh dali možnost v naši domovini... Bolj primeren se mi zdi za kakšnega predsednika Srbije ali pa kake manj razvite baltske države, kjer se taka cenena komunistična populistika bolj prime na obubožane .....
Tonček Balonček
25. 11. 2008 10.26
Če ima SDS za predsednika diplomanta FDV, celo z najbol političnega oddelka (obramboslovje), za poslance pa puškarje, ne vem, zakaj bi bilo to tako narobe pri drugih komunistih! Očitno, da šola, kinjo je končal Janša, za nekatere sploh ni faks. Ampak gospod Branko Grims se pa celo magister politologije. Ne bom našteval, ampak SDS ima med poslanci tudi gospe srednjih let, ki še evdno študirajo na kranjski sorboni, v prejšnjem sklicu so imeli v svojih vrstah bivše blagajnike na železniških postaja in sploh ljudi iz baze, po stari partijski maniri kakopak, saj drugače pač ne more biti!
VolilecSI
25. 11. 2008 10.26
Ranunculus popolnoma se strinjam, lahko bi pokazal malo več moža, stisnil zobe in ji dal roko ampak razumem tudi njega saj je ta baba nanj očitno alergična ali pa naščuvana in ga je permanentno podlo obdelovala. Vasko pač ni tipičen politik, ki bi vse to profesionalno in brez emocij znal prenesti. S prispodobo pa sem ciljal bolj na arhetip zle ženske, ki ga tako rada (igra?) poseblja.
Ranunculus
25. 11. 2008 10.20
manjakranjc Na žalost si preoptimistična glede referenc v mednarodnem prostoru. Licence in strokovne reference tudi tam pomenijo, da si sposoben za delo, vendar pa se je treba za pomembnejša mesta še vedno riniti v rit šefom in pri tem so manj strokovni velikokrat uspešnejši. Je pa omejitev glede količine takih večja, kot je bila v komunizmu, saj si en šef ponavadi izbere le po enega ritoliznika (največ dva), ki mora vseeno imeti največ 30% manj kompetenc kot njegovi rivali, medtem ko ima pri nas celo vrsto vinskih bratcev, od katerih jih je lahko nekaj tudi popolnoma nesposobnih.
Ranunculus
25. 11. 2008 10.10
VolilecSI Določena pravila v današnji družbi veljajo. Če jih ne spoštuješ, s tem želiš nekaj pokazati in Vasco je se pač ni mogel zadržati in je pokazal, da ne sodi v kroge, kjer taka pravila obnašanja veljajo. In če ga podpiraš, si verjetno želiš, da se tega načina komunikacije nalezejo vsi v parlamentu in morda začnejo še fizično obračunavat. Ja, to bi definitivno popestrilo seje... Da bi se mu pa roka posušila... a so ti to pri maši povedali? S tako miselnostjo bomo kmalu spet grmade kurili.
VolilecSI
25. 11. 2008 10.10
Motiš se spicelj, kot zmeraj. Zadevni ministri so napovedali tožbo proti Tueku in ne Kučanu ali Jankoviču. Pravzaprav je Tuerk v sila kočljivi situaciji, ker je kot predsednik države kršil najvišji pravni akt v Republiki Sloveniji. Kot pravnik se dobro zaveda, da je grobo prekoračil svoje pristojnosti, zato je zdaj tiho in hiti s ponovnim razpisom, da zadevo uredi in se morda še izogne ustavni obtožbi.
manjakranjc@hotmail.com
25. 11. 2008 10.08
jacfive Niti od daleč ne \"povoham\" FDVja, ker sem še vedno mnenja, da to niti slučajno ni fax-razumeš!? - tako pravijo tudi tiste, ki so ga obiskovale.. Sicer pa bi morali te nad-študentje tu v Slo malo pogledati izven meja in tako stopiti iz sence ujčkanja na mednarodno \"tržišče\", kjer štejejo strokovne reference. T.B Vem vem, resnica boli, kadre katere zajemam v svoje analize so ponavadi kovali na kakem Litostroju ali pa so te končali kakšno poklicno šolo za vgradnjo ključavnic. To so pač dejstva!