Slovenija

Sporočite številko računa!

Ljubljana, 21. 08. 2007 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzajemna poziva zadnje upravičence, naj prevzamejo rezervacije. Denar je prejelo okoli 150.000 zavarovancev.

Upravičenci, ki niste prejeli rezervacij, se oglasite na Vzajemni.
Upravičenci, ki niste prejeli rezervacij, se oglasite na Vzajemni. FOTO: Kanal A

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna poziva upravičence do izplačila rezervacij, ki se doslej niso odzvali na njena obvestila, naj se čim prej oglasijo v njeni najbližji poslovalnici. Od skupno 180.000 upravičencev je namreč še približno 30.000 takšnih, ki se niso odzvali na poslana obvestila Vzajemne, naj posredujejo številko računa, na katerega jim Vzajemna lahko nakaže rezervacije. Sicer pa je Vzajemna do današnjega dne izplačala že približno 80 odstotkov vseh rezervacij, ki jih je prejelo približno 150.000 upravičencev, so sporočili z Vzajemne.

Vzajemna je maja letos 180.000 upravičencev do izplačila rezervacij pričela obveščati o tem, da so skladno z novelo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju upravičeni do izplačila starostnih rezervacij. Večina se jih je na obvestila odzvala, Vzajemna pa jim je rezervacije nakazala. Približno 30.000 upravičencev pa se ni odzvalo niti na drugo julijsko pošto, zato jih Vzajemna spet poziva, naj se o čim prej oglasijo v najbližji poslovalnici, kjer bodo lahko sporočili številko svojega osebnega računa ali prevzeli dokument za dvig rezervacij na banki.

Vzajemna sicer opozarja, da se poziv nanaša na zavarovance, ki so prejeli obvestila, da so upravičeni do rezervacij. Na Vzajemno se namreč še vedno obračajo tudi tisti zavarovanci, ki jih zakon ne opredeljuje kot upravičence do izplačila, saj so imeli sklenjeno zavarovanje, pri katerem se tovrstne rezervacije niso oblikovale.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adrenalina
21. 08. 2007 14.41
Sej imajo tudi v Iv. Gorici poleg igrisca parkirane avtomobile in to tiste iz uvoza, rabljene. Mogoce bo pa to novo igrisce kmalu postalo nobl parkirisce za rabljena vozila iz uvoza. Nikoli se ne ve- prevozniski lobi je mocan v tako 'majhni' obcini, gnar pokaze tapravmu pa je tako kot hoce.
theykilledKenny
21. 08. 2007 14.32
Vzajemna! Ne potrebujemo tvoje miloščine!
Tonček Balonček
21. 08. 2007 13.44
Če imajo v Domžalah za goli parkirišča za avtomobile (na tartanu), bi se v Ivančni gorici okoli igrišča, kadar pa ni tekme kar na njem, lahko pasle krave in ovce, bi bilo zelo "bio" in "etno"., le tiste polivinile z ograje naj odstranijo, da se vidi!
Adrenalina
21. 08. 2007 13.39
Ima pa Livar novo umetno travo na drugem igriscu. :))
Tonček Balonček
21. 08. 2007 13.13
Ta vzajemna lahko poziva in piše, danes sem bil tam, na Mali ulici, ljudi se tare, čakati je treba eno uro in več, sam imam neke rezervacije in terjatve in razliko v moj debit, živ bog ne ve od kod, ker z njimi nisem nikoli sklenil nikakršne pogodbe, šlamparija! To dodatno zdravstveno zavarovanje je res en klasični primer natega ljudi, še bolj smešno (čeprav je manj denarja, vendar je dinamičen, mesečni prilivi) od certifikatov! O njih itak že par let nihče ne govori več, premoženje je pač poniknilo, ne v pokojninskih skladih, tam pozivajo, naj se razmnožujemo, ker sicer ne bo denarja za penzije. Kot da mladi brezr dela lahko koga preživljajo?! Ravno nasprotno, preživljo jih stare mame in starši! Še dodatno zavarovanje jim plačujemo! Pa kaj bi to, nas zanima, kako je z zbiranjem glasov za predsedniške kandidate in kaj je rekel Janša Sanaderju, Materazzi pa Zidanu! To so prioritete! Livar iz Ivančne gorice pa še vedno čaka na prvo zmago!