Slovenija

Sporne odredbe vodstva celjske bolnišnice

Celje, 14. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava Splošne bolnišnice Celje je začasno ustavila izvajanje odredb o sedemurnem delavniku in optimalizaciji dežurne službe.

Sklep o začasni ustavitvi bo veljal do četrtka, ko se bo sešel svet zavoda SB Celje, na katerega je direktor Fakin preložil presojo o ukinitvi omenjenih odredb.

V četrtek so se sestali tudi predstojniki vseh bolnišničnih oddelkov in služb ter enoglasno s številnimi strokovno podprtimi argumenti zahtevali ukinitev omenjenih odredb. Poleg tega so predstojniki opozorili bolnišnično upravo na škodljive posledice ukrepov na kakovost in količino strokovno medicinskega dela.

Člani bolnišničnega sindikata tudi opozarjajo, da zadnje organizacijske spremembe, ki so v SB Celje stopile v veljavo 1. septembra letos niso podprli niti člani strokovnega sveta bolnišnice.

Vodstvo bolnišnice pa je že pred dnevi pojasnilo, da skrajševanje delovnega časa dopoldan za eno uro in prerazporejanje dodatne ure v popoldanski delovni čas in v čas dežurstva ne bo zmanjšalo števila pregledanih oz. obravnavanih pacientov. Z optimalizacijo dežurne službe oz. z zmanjševanjem števila dežurnih mest pa se je celjska bolnišnica kot ena zadnjih v Sloveniji šele začela približevati zasedenosti in organiziranosti dežurne službe v drugih regijskih bolnišnicah po državi.