Slovenija

Sporazum z opozicijo, a le za določen čas

Ljubljana, 27. 01. 2009 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V stranki LDS so pripravljeni na sporazum z opozicijo, vendar le za ukrepe v času krize in pod pogojem, da besedilo nastane v koaliciji.

Gulič je povedal, da bodo vztrajali pri tem, da besedilo sporazuma nastane v koaliciji.
Gulič je povedal, da bodo vztrajali pri tem, da besedilo sporazuma nastane v koaliciji. FOTO: Dare Čekeliš

V LDS so se po daljši razpravi vendarle odločili, da so pripravljeni sodelovati pri oblikovanju sporazuma med parlamentarnimi strankami za soočanje s finančno in gospodarsko krizo. Kot je po seji izvršilnega odbora stranke pojasnil predsednik sveta LDS Aleš Gulič, pa bodo vztrajali, da besedilo nastane v koaliciji ter da sporazum vsebinsko in časovno omejijo na ukrepe za izhod iz krize.

Ko bi krizo premostili, potrebe po sporazumu ne bi bilo več. Aleš Gulič

Kot je pojasnil Gulič, so v LDS vedno zadržani glede sklepanja sporazumov, saj prisegajo na načela parlamentarne demokracije, kjer je zelo jasno, kakšne so naloge koalicije in kakšna je politična odgovornost opozicije. Ker pa se je Slovenija znašla sredi gospodarske in finančne krize, je tudi politika začela iskati širši konsenz, pravi Gulič.

Pojasnil je še, da so v stranki upoštevali vse tri predloge za sodelovanje – pripravili so jih premier Borut Pahor, predsednik SDS Janez Janša in predsednik Zaresa Gregor Golobič – ter za izhodišče vzeli Golobičevega. A bodo hkrati predlagali, da slednjega vsebinsko in časovno omejijo ter da besedilo nastane v koaliciji.

V LDS so tako pred sredinim sestankom predsednikov parlamentarnih strank k predlogu pripravili nekaj dopolnil. Med drugimi predlagajo, da bi se sporazum imenoval sporazum za ukrepe v času finančne in gospodarske krize ali pa sporazum za izhod iz finančne in gospodarske krize.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
28. 01. 2009 15.35
KAJ DA NIMAMO NIČ POŠTENO NAS IMA ZA LOPOVE,KER SAMO ON(PAHOR)SI PLAČUJE KAVICE,MI PA KRADEMO,BEŽIMO STRAN KO POPIJEMO,SAMO ON(PAHOR)JE POŠTEN A SLOVENSKO ŽIVLJE JE EN SAM LOPOV,KI KRADE KAVICE LE ON(PAHOR)SI JE SPOSOBEN PLAČAT KAVICI POGJEJTE KAKEGA BUTELJNA STE VOLILI
rozi77
28. 01. 2009 10.12
JANŠA PUST PAMETNJAKOVIČE !!!!!NAJ DOKAŽEJO KAJ SO SPOSOBNI!!!!ČEPRAV VSI VEMO IN TUDI ČAS ŽE KAŽE DA ŠE DO ZDAJ NIČ ZAFURAL BODO VSE KAR SE ŠE DA PKRADLI IN ŠLI !!!!!KAR JIM BOSTE POMAGAL BODO IZRABLI SE POTEM HVALILI IN PO VAS PLJUVALI KOT ZNAJO!!!!NAJ NAREDIJO KAR SO NARODU NAIVNEM OBLJUBIL ALI PA NAJ ODSTOPIJO KER DOLGO JIH GLEDAL NE BOMO !!!!NA PLAN PRIHAJAJO SAMO Z DIALOGI IN GOVORIČENJEM OD TEGA PA NAVADNI LJUDJE NIMAMO NIČ!!!VSEVSE VEČ JE REVEŽEV KI ŠE ZA POLOŽNICE NIMAJO NE PA ZA PREŽIVETJE PA SE NOBEN OD SINDIKATOV NIČ NE BRIGA!!!!ZDAJ JE V OSPREDJU SAMO HRVAŠKA PREJ RUPEL ŠEPREJ PA JANŠA KI PAMU NISO NITI DO GLEŽNJA!!!!!VLADA ODSTOPITE ZA DOBROBIT SLOVENCEV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BATISTA1
28. 01. 2009 07.01
Bednik Gulič ... naj se gre raje zdraviti zasvojenosti alkoholiziranosti !
123_Zoke_vec_ni
28. 01. 2009 02.02
Pa dej Janša, pust jih, naj potonejo v gospodarski krizi!! Kaj se matraš s temi ldsovskimi nesposobneži???!!! Saj bodo s partizanščino, izbrisanimi in podobnimi smetmi iz ropotarnice zgodovine nahranili lačno in brezposelno ljudstvo.............
selector
28. 01. 2009 00.02
ustran z ldsom!
Braveheart
27. 01. 2009 23.08
papa zahec in lds - na smetišče politične zgodovine, zraven pa naj odplakne še botra kučkota.
Katarina_K
27. 01. 2009 21.59
Kresalova in Golobič, prosim ustavita Pahorja preden v vlado zvleče celo desnico!
theta
27. 01. 2009 21.54
LDS se mora oglasit, če so že najmanjša stranka v parlamentu:)
BanNePomagaNi?Ovca
27. 01. 2009 21.37
prviiiiii !!!