Slovenija

Spor je možno rešiti

Ljubljana, 26. 03. 2007 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo železnic in sindikat menita, da je spor možno rešiti sporazumno, zato bodo pogajanja nadaljevali.

Sindikat železničarjev je za 30. marec napovedal dveurno opozorilno stavko
Sindikat železničarjev je za 30. marec napovedal dveurno opozorilno stavko FOTO: POP TV

Pogajalski skupini Sindikata železničarjev Slovenije, ki je za 30. marec napovedal dveurno opozorilno stavko, ter poslovodstva Holdinga Slovenske železnice sta se na današnjih pogajanjih dogovorili, da bodo pridobili še dodatne podatke, ki bi podkrepili tako zahteve sindikata kot tudi stališča vodstva Slovenskih železnic. Kot so po pogajanjih zapisali v skupni izjavi za javnost, se bodo pogajanja intenzivno nadaljevala še ta teden, saj obe strani ocenjujeta, da je nastali spor mogoče rešiti dogovorno. "Pogajanja so potekala v konstruktivnem ozračju," sta v sporočilu za javnost še zapisali pogajalski skupini.

Sindikat od sedanjega poslovodstva, ki ga začasno - do 1. aprila, ko bo mesto generalnega direktorja železnic nastopil Peter Puhan - vodi Branko Omerzu, zahteva 236 novozaposlenih železničarjev. Poslovodstvo železnic poudarja, da bo storilo vse, da do stavke konec meseca ne bi prišlo.

Sindikat železničarjev je zaradi pomanjkanja delavcev, preveč nadurnega dela in posledično velikega dela neizrabljenega lanskega dopusta opozorilno stavko napovedal minuli torek.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sracko@mail386.com
26. 03. 2007 13.38
Evo, žetev je velika, delavcev pa malo. Pošlji delavce na svojo žetev. In brezposelnost se bo zmanjšala. Bo sploh kakšen Slovenec prišel delat?