Slovenija

Spopad Jelinčič - Peče

Ljubjana, 10. 01. 2008 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
K.Š./T.J.
Komentarji
87

Šef SNS je bivše poslanske kolege spomnil na določilo iz statuta, po katerem bi morali vrniti denar za kampanjo.

Potem ko so trije poslanci zapustili njegovo stranko, se je Zmago Jelinčič spomnil na določilo iz statuta, po katerem morajo vsi, ki so kandidirali za SNS in pozneje izstopili, vrniti denar za volilno kampanjo.

Statut Slovenske nacionalne stranke je jasen. Po njem mora vsak kandidat SNS povrniti stroške za volilno kampanjo, če izstopi iz stranke ali prestopi v drugo stranko. Jelinčič lahko torej zdaj od Saša Pečeta, Barbare Žgajner Tavš in Boštjana Zagorca zahteva, naj mu vrnejo denar, ki so ga pred dobrimi tremi leti porabili za kampanjo.

Sašo Peče: "Nekateri so pač žal vedno lačni denarja in verjamem, da bodo podali zahtevek, da se tovrstna neupravičena sredstva nakažejo na njihov osebni transakcijski račun."
Sašo Peče: "Nekateri so pač žal vedno lačni denarja in verjamem, da bodo podali zahtevek, da se tovrstna neupravičena sredstva nakažejo na njihov osebni transakcijski račun." FOTO: Dare Čekeliš

Za koliko denarja gre?

Kampanja pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami je SNS uradno stala 128.000 evrov. Kandidiralo je 58 kandidatov, kar pomeni, da je vsak v povprečju zapravil po 2.200 evrov. Trije, ki so izstopili, so torej Jelinčiču zdaj skupaj dolžni 6.600 evrov denarja. A večina teh stroškov, pravi Peče, je tako ali tako že poravnanih s članarino. Kot je pojasnil, so imeli poslanci SNS posebno obvezo do Zmaga Jelinčiča in so zato od svoje plače morali mesečno odvajati po 100 evrov članarine.

Jelinčič ima sedaj dve možnosti - lahko vztraja pri vračilu 6.600 evrov, lahko pa Pečetovi skupini ta dolg tudi spregleda. Za zdaj kaže, da bo storil prav slednje, kajti prepričan je, da je Pečetova trojka že zdaj politično mrtva in da v politiki zanje denarja in kariere ne bo več. Zato bodo po Jelinčičevih besedah "potrebovali denar za kruh in mleko."

Zmago Jelinčič pravi, da so nekdanji poslanci SNS že politično mrtvi, zato v politiki zanje denarja in kariere ne bo več.
Zmago Jelinčič pravi, da so nekdanji poslanci SNS že politično mrtvi, zato v politiki zanje denarja in kariere ne bo več. FOTO: POP TV

V Lipi polni pričakovanj

Nekdanji poslanci SNS naj bi novo stranko ustanovili že februarja, možno pa je celo, da njen predsednik ne bo Sašo Peče, pač pa Barbara Žgajner Tavš, ki pa ima ta hip tudi že ponudbe iz drugih strank. Najbolj resno jo snubijo Pahorjevi Socialni demokrati. A o prestopu za zdaj ne razmišlja, je dejala.

Bo Barbara Žgajner Tavš postala predsednica nove politične stranke?
Bo Barbara Žgajner Tavš postala predsednica nove politične stranke? FOTO: POP TV

Soočenje v Trenjih

Zmago Jelinčič in Sašo Peče sta se prvič po razkolu v SNS soočila tudi v nocojšnji oddaji Trenja. Peče je izpostavil, da je bilo pri delu poslanske skupine SNS v preteklosti preveč naelektrenosti in dvoličnosti. Jelinčiču je očital, da bi lahko več hodil v službo in da ni dovolj vestno opravljal funkcije poslanca, saj naj bi spoštoval samo pravice, ne pa tudi dolžnosti poslancev. Kot glavni očitek svojemu nekdanjemu šefu je izpostavil to, da ni sledil politiki SNS, pač pa je podpiral vlado, ker si je želel ugajati predsedniku vlade.

Jelinčič se v oddaji ni želel pogovarjati o tej temi, saj so to zanj "marginalne osebe in dogodki". Šokiran je bil nad tem, da so v oddaji Trenja razpad SNS obravnavali kot prvo izmed tem o trenutnem položaju Slovenije in se zahvalil voditelju Urošu Slaku za tako pozornost. Na koncu je še dodal, da so nekdanji poslanci SNS dobili svoj poslanski mandat na listi SNS in sedaj so s svojim izstopom izdali voljo volivcev.

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

softy1
05. 08. 2008 17.12
Po mojem naj bi vsi, ki izstopijo iz stranke, ali prestopijo v drugo stranko, pozabiti na parlament. Volili smo jih pod določeno stranko , sedaj pa bi radi delali pod svojo "zastavo"... Naj grejo domov in počakajo na naslednje volitve.
vele@email.si
13. 01. 2008 01.28
Včaih se je prav zabavno poigrati z psihologijo v podobnih primerih. V poletnih mesecih se velikokrat potapljam, pa se nikoli ne zgodi, da bi našel kakšen kos stiropora na morskem dnu. Zelo podobno je z Jelinčičem. Pa sploh ni pomembno ali nam je človek, njegova politika, faca, nastop, poštenost?, izjave, všeč ali ne. Ker je človek, ki si upa in si je upal in obenem ohranil mirno kri in če niste opazili veliko mero prave mere. Če temu ne bi bilo tako potem bi glede na svojo temeljno usmeritev že zdavnaj skuhal kakšno nerešljivo godljo in se od politike poslovil. Vsi ostali kolegi, ki so na stiroporu - Jelinčiču pripravali na površje, kot kakšne alge, ki se ga slučajno oprimejo, so še vedno samo alge. In ko padejo s stiropora gredo natanko tja kamor so dejansko vedno spadale. Stvarem in ljudem je mesto mnogo bolj določeno, kot pa si morda to kdo misli. Najbolj smešno pri tem je to, da si ga vsak sam določi. Peče je naredil iz sebe pečenko - dead meat. Zakaj in od kje mu samouničevalni nagon, ne vemo. Pa niti ni pomebno. Kot alga se je logično odločil za algo in razmišljal kot alga. Na majhno škodo za Jelinčiča in veliko zase in svoje lipove kolege. Mimogrede TRN, Goebels ni bil bedak, pač pa genij svojega poklica. Njegova smola je bil čas v katerem se je rodil, velik izvirni greh pa pripadnost uničevalni naci ideologiji (Ki so ji Bajuku podobni v Ljubljani svečano prisegli zvestobo!). Če bi se rodil kakšnih deset let kasneje v ZDA bi najbrž študentje marketinga še zdaj brali njegove knjige in se učili iz njegovih primerov. Bajuka pa sploh ni treba več povozit, ker se je s svojimi dejanji in izjavami že tolikokrat sam povozil, da res nima smisla razpravljati o tem kdo ga je povozil. Bajuk je speštana krastača na asfaltu že kar nekaj časa. Res pa je, da so fantje pri tem ko so se sami povozili zraven zelo zelo dobro zaslužili in da Bajuk sploh ni tako neumen, kot bi to rad v javnosti prikazal.
TRN V PETI
12. 01. 2008 12.20
Nekateri trdite v komentarjih, da sta Kresalova in golobič povozla Bajuka. V čem? Oba LDSOVCA sta pokazal, da razen demagogije nimata ničesar za ponudit. Kresalova še v tem le polovičko. Golobič je goebels. Tako pokvarjenega lažnivega bedaka kot je golobič človek že dolgo ni slišal in slišal je potrča! Zdaj vsaj vemo, zakaj se je drnotu sfuzlalo. Če ima takšnega posrednika med njim in bonsajem iz murgelj. Bajuk je doktor Berkleya. Za ostale se vidi, da so kumrovški konjušari.
Franc Kavka
11. 01. 2008 19.07
Vedeti moramo, da je bila SNS produkt UDBE in ZKS. Zato ni nobene škode, če stranka izgine iz političnrega zemljevida.
Slavko ?erv
11. 01. 2008 14.43
Saško je že pozabljen..:)) Jelinčiču pa vsa čast da je izgnal to polizano pičko! Veste Plemeniti ima prav , saj je res da tisti ki so iztopili so končali v pozabi.
Zatarra
11. 01. 2008 13.25
Pa (edino) res - (še posebej) glede zadnjih dogajanj z veliko nestrpnostjo pričakujem naslednji ... Hri-bar! ;)
purinoli
11. 01. 2008 12.41
kustkaenob , čak mal, pa menda ne misliš, da folk od teh klovnov pričakuje resnih predlogov? Teatr, javna hiša nasproti NLB, je namenjen ljudski zabavi. In Nj. Gnada Plemeniti je v tem najbolj produktiven. Ostali so bolj ali manj statisti. Kar se tiče pa kravatarjev, ciganov, tardečih.....pa samo pove, kar večina misli, pa nima možnosti povedat javno. P.S. Nisem fan Nj. Gnade, da ne bo pomote
borec 1
11. 01. 2008 12.34
Obadva v tovarne potem pa naj se kregata koliko hočeta, Baroviča pa za veternico , da vidimo kam piha veter !
kustkaenob@yahoo.com
11. 01. 2008 12.08
Bravo saško, sam da dogaja. hehe Zmago pa je podjetnik, ne politik. on bo vedno v parlamentu sedel. do penzije in še potem, ker mu bo sicer dolgcajt. Njegov recept: nonstop robantit, pluvat mal čez Hrvate, mal čez Cigane, mal čez tardeče, mal čez tačrne, pa tabele itd. Ni vrag da potem ne dobiš tistih 4 -5 %... ne spomnim pa se, da bi kdaj kaj resnega in izvedljivega predlagal... (Popravite me, če se motim)
purinoli
11. 01. 2008 12.06
Dragi forumaši, a ne vidite preprostega dejstva? Celjski grofje so hoteli imeti 4 Lipicance, plačali so pa za 3. In jih tudi dobili (3). Vse ostalo je folklora.
kriss714@amis.net
11. 01. 2008 11.45
Ups, spet je mujo dežurni, pa kensla poste po nekih svojih kriterijih. Verjetno mu ni bilo všeč, če mu kdo omenja brajdiče, ko so pa v žlahti.
doki007@email.si
11. 01. 2008 11.22
ja ja ,.....pečeta podpiramo vsi ,..kajti jelinčič se je preveč obračal proti janši ,....to pa no dobro za nacionalno stranko ,....!!!
Komunist 1
11. 01. 2008 11.18
Jelinčič je izdajalec!!! Kar se mene tiče je škoda, da tudi gospod Barovič ni zapustil poslanske skupine SNS. Ta stranka ni več to kar je bila. Popolnoma podpiram gospoda Saša Pečeta.
DarthRevan
11. 01. 2008 11.11
pooo, če si ti vegi, prav. Bo za mene kak goveji šnicl več ostal.
majmun@hotmail.com
11. 01. 2008 09.48
VSI ZA JELINČIČA!!!
vojcizjunca
11. 01. 2008 09.24
ja ta naš saško je pa res govornik sam mislim da je bolj nakladač, ki pa nevem kdo mu sploh kaj verjame. PODPORA JELINČIČU!
neti
11. 01. 2008 01.06
matkop | 11.01.2008 | 00:43 ???
SEJ BO
11. 01. 2008 00.50
Ja zgleda da bo saško spet samo podpredsednik,žal bo moral še enkrat prestopiti,če bo hotel vladati
matkop
11. 01. 2008 00.43
pooo, upam da ne bo prišlo do tega, da boš govoril SAŠKO PEČE........ pazi se ga!!!
Jelinčič ima popolnoma prav.Naj vrnejo denar sicer pa kaj treba neke nove stranke ali še jih ni preveč pa so vse za kurac kakor bo tudi od tega priliznjenega in zahrbtnega hinavca Pečeta če jo bo ustanovil.