Slovenija

Spomin še živi

Ljubljana, 23. 12. 2006 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred letom dni so v tragediji pred Lipo ugasnila tri mlada življenja. Preiskava zoper lastnika lokala še ni končana.

Svečke pred klubom Lipa
Svečke pred klubom Lipa FOTO: POP TV

Mineva leto dni od tragedije pred lokalom Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah, v kateri so umrla tri dekleta. Preiskava zoper lastnika lokala Roberta Tomaža Zavašnika še ni končana. Inšpekcija pa je njegovemu podjetju Roto izdala odločbo o trajni prepovedi opravljanja gostinske dejavnosti.

Preiskovalni sodnik je zoper lastnika Zavašnika zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti odredil pripor. Vendar pa je bil marca letos izpuščen. Vrhovno sodišče je namreč zavrnilo predlog preiskovalne sodnice, ki je predlagala podaljšanje pripora za dva meseca zaradi bojazni, da bo vplival na priče in uničil dokaze, ter zaradi ponovitvene nevarnosti.

Tragedija pred diskoteko v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra lani. Pred lokalom se je zbralo več sto ljudi, ki zaradi gneče niso mogli vstopiti, saj je bil že poln in jih varnostniki niso spuščali naprej. Varnostna železna ograja je popustila. Množica je do smrti poteptala dekleti, stari 15 in 17 let, štiri dni kasneje pa je v bolnišnici zaradi poškodb umrlo še eno 17-letno dekle.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.