Slovenija

Šolstvo 'brez revolucionarnih preskokov'

Nova Gorica, 22. 04. 2009 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

''Glede na gospodarsko situacijo tudi šolstvo ne bo ostalo nedotaknjeno, a zaenkrat niso in tudi še ne bodo posegali v polje pravic,'' je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca.

Sredstva za prehrano bi bilo moč prerazporediti, menijo na šolskem ministrtvu.
Sredstva za prehrano bi bilo moč prerazporediti, menijo na šolskem ministrtvu. FOTO: Kanal A

''Gospodarska kriz zahteva razmisleke tudi na področju šolstva, a država ne namerava krčiti pravic. Tudi pri vprašanju zakonskih rešitev varstva otrok v vrtcih in prehrane šolarjev se je pokazalo, da je pravice v času krize nesmiselno krčiti, ampak je treba celo razmisliti, da bi solidarnost na posameznih področjih povečali. Sredstva za prehrano bi bilo mogoče prerazporediti tudi na osnovnošolsko raven in jih podrediti socialnim kriterijem,'' je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca.

Napovedala je pripravo nove mreže šol in javnih zavodov v smeri racionalizacije in večje kakovosti, a brez "revolucionarnih preskokov". V zvezi s sofinanciranjem investicij s področja predšolske vzgoje in osnovnega šolstva je dejala, da si bodo na šolskem ministrstvu prizadevali za spremembo zakonodaje, ki se je zaostrila.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.