Slovenija

Sojenje tihotapcem mamil na Gorenskem

Kranj, 02. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kranju se je začelo sojenje skupini ljudi zaradi tihotapljenja heroina. Zoper tri osebe, ki naj bi bili vpleteni v trgovino z več sto kilogrami heroina, so že vložili obtožnico. Med njimi je tudi gorenjski avtoprevoznik, ki je bil že obsojen na Nizozemskem.

42-letni Ivan Grilc je bil zaradi tihptapljenja 90 kg heroina v tovornjaku obsojen na 8 let zapora, prestal pa je tri manj.

Po petih letih zapora na Nizozemskem se je prejšnji teden vrnil v Slovenijo, kjer ga najverjetneje čaka še eno sojenje. Obtožen je namreč sodelovanja v navezi, ki naj bi v letih 1995 in 1996 v tovornjakih v Zahodno Evropo, predvsem na Nizozemsko in v Angljio, prepeljala okrog 300 kg heroina.

Med obotoženo trojico pa je po naših informacijah tudi znan ljubljanski prevoznik Jože Strah. Obtoženi ljubljanski prevoznik je v telefonskem pogovoru sprva zanikal povezanost s kakršnokoli trgovino z mamili, po pogovoru z odvetnikom pa se je odločil, da izjav pred kamero ne bo dajal.

"Obtožnice še nisem dobil, tudi se še nisem dobil s svojim klientom, ko jo bom dobil, jo bom komentiral. Vsekakor pa bo ugovor," je povedal Strahov odvetnik Žiga Klun.

Po neuradnih virih naj bi bil prav omenjeni prevoznik ključna oseba v tihotapski navezi.