Slovenija

Soča bo zamenjala mize

Ljubljana, 06. 04. 2007 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi določenih napak na več operacijskih mizah bo Soča oprema zamenjala vse mize te serije.

Na operacijskih mizah v Novem mestu so se pojavile določene napake
Na operacijskih mizah v Novem mestu so se pojavile določene napake FOTO: Kanal A

V podjetju Soča oprema, ki je dobavitelj operacijskih miz iz najbolj odmevnega javnega razpisa ministrstva za zdravje v zadnjih letih, potrjujejo, da se od montaže miz dogajajo nekatere težave. Ker se je v Splošni bolnišnici Novo mesto določena napaka ponovila na več mizah, so sklenili zamenjati vse mize iz te serije, so pojasnili. Vodja pravne službe na ministrstvu Jurij Klepec je danes dejal, da imajo mize iz iste serije tudi na Onkološkem inštitutu in da je Soča oprema pripravljena zamenjati tudi te.

Direktor Soča opreme Bojan Bokalič je poudaril, da so pripravljeni mize, ki še neuporabljene čakajo na dokončanje Onkološkega inštituta, v duhu dobrih poslovnih odnosov zamenjati, vse ostale operacijske mize, ki jih bolnišnice in inštitut že uporabljajo, pa so njihovi tehniki preventivno tehnično pregledali.

Pogodbo za nakup operacijskih miz sta lani avgusta podpisala minister Andrej Bručan in direktor Soča opreme Bojan Bokalič
Pogodbo za nakup operacijskih miz sta lani avgusta podpisala minister Andrej Bručan in direktor Soča opreme Bojan Bokalič FOTO: Dare Čekeliš

Poleg rednega vzdrževanja dobavljene opreme so sicer doslej imeli nekaj intervencij, katerih poglavitni vzrok je bila odprava napake v tovarniški nastavitvi hidravličnega sistema pri mizah. Ta napaka pa je tudi vzrok za zamenjavo operacijskih miz v Novem mestu. Menjava miz v Novem mestu se bo izvedla v terminu, ki ga morajo še uskladiti z ministrstvom za zdravje in bolnišnico, še pojasnjuje Bokalič, ki poudarja, da ta zamenjava ne bo ovirala dela v bolnišnici in jo bodo izpeljali še ta mesec.

Bokalič je še pojasnil, da so bile njihove intervencije v bolnišnicah doslej nekajminutne in v ničemer niso in tudi v prihodnje ne bodo vplivale na normalen potek dela v operacijskih blokih. Poudaril je tudi, da intervencije v bolnišnicah niso tako pogoste, kot bi mogoče lahko sklepali po izjavah bolnišnic.

Klepec je sicer v današnji izjavi na ministrstvu za zdravje še pojasnil, da je bilo ministrstvo doslej obveščeno le o težavah z mizami v Novem mestu, iz drugih bolnišnic - mize iz istega razpisa so poleg Novega mesta in Onkološkega inštituta dobili še v mariborski, murskosoboški in izolski splošni bolnišnici - pa podobnih prijav niso prejeli.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
07. 04. 2007 10.20
to je še ena sramota ,....takšen nakup takih miz, ki ne delujejo je spet velka črna pika na odnos do bolnih ,.... očitno mize niso bile A testirane ,....kake so to mize na hidravlično olje ,...zdej obstajaja že hidravlika na pritisk zraka,....ma kaj se gremo to saj to ni mehanična delavnica ampak operacijska soba,...da teče olje po tleh !!!!!! DIREKTORJU SOČE SE JE PA DOBR TRESU GLAS ,.....!!!!!