Slovenija

So jim lagali?

Murska Sobota, 21. 11. 2009 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marjan Maučec
Komentarji
38

Delavci Mure množično pišejo vladi in zahtevajo, naj jim izplača obljubljeno socialno pomoč. Država se izgovarja, da se niso razumeli, delavci pa trdijo, da vsaj slišijo še dobro.

Delavci Mure množično pišejo vladi in zahtevajo, naj jim izplača obljubljeno socialno pomoč. Država se izgovarja, da se niso razumeli, delavci pa trdijo, da vsaj slišijo še dobro.

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nr.1
22. 11. 2009 18.34
deadea: glede na tvojo slovnico dvomim, da si kdaj sodeloval v kakšni raziskavi. Pisanje je nekje na nivoju nepopolne OŠ.
Alfonsso
22. 11. 2009 17.06
PA POZAPRET TO DRHAL DA BO ZE ENKRAT MIR.
Alfonsso
22. 11. 2009 17.04
ZAKAJ SLOVENSKA DRZAVA NE NAREDI FINANCNE POLICIJE? KER BI SE VSI OD POLITIKOV DO RAZNIH TAKO IMENOVANIH TAJKUNOV SAMI SEBE V RIT UGRIZNILI. DEJMO ZE ENKRAT TO NAREDIT PA DA PREVERJO RAZNA PODJETJA V SUMLJIVIH DESTINACIJAH OD KOD PA KAKO JE PRISEL DENAR V DAVCNE OAZE.
alojzrijavec@gmail.com
22. 11. 2009 16.37
TO JE OGLEDALO DANAŠNJE VLADE.
6-5
22. 11. 2009 16.14
Še to moram povedati. Razna druženja naročajo svoja oblačila in uniforme pri hrvaškemu proizvajalcu Zakaj? A Murina niso bila dobra, če so bila kakšen cent dražja. Politiki in predstavniki imajo oblačila iz svetovnoznanih mojstrih. A Murina niso bila dobra, če so bila kakšen cent cenejša. Bejšte, bejšte. Bašte tiste ki niso nikdar nič hudega doživeli in se dnevno valjajo po zahodnih medijih
Leandra
22. 11. 2009 15.50
Slovenija je država kjer je " vlada v redu " ..Državljani pa zanič..kjer so sodniki temelj demokracije in pravne države..delavci pa tečnobe...stroški poslovanja in butovniki...?''.kjer so magaerji za kvaliteto delavci za sranje in kvantiteto....???.kjer so dobički na Občinah v firmah pa same zgube in nekoristno delo..???'? in na koncu kjer so v strankah in parlamentu sami poštenjaki po cestah mestih in vaseh pa sami lopovi...kriminalci in barabuni..?? Tak občutek dobi človek ko vidi kravji pogled Celjske Fizioterapevtke..in nizko čelo največjega Slovenskega lažnivca Rumenjaka..??..
Brabus
22. 11. 2009 15.16
deadea 22.11.2009, 14:36 Pa si to prijavil-la ,ali samoklamfe serješ?
deadea
22. 11. 2009 14.36
pred leti smo naredili poiskous. prosili smo 6 nekdanjih dijakov ki niso zakljucili solanja da so sli na zavod za zaposlovanje vprasat ce je kak program za nadaljevanje solanja. mi smo vedeli da je saj ga je financirala EU. 2 sta bila otroka zdravnikov 1otrok starsev zaposlenih na srednji soli in 3 so bili otroki delavcev, 2 od teh sta imela enega starsa iz nekdaj skupne drzave. vsi 3 otroki kaj sem jih najprej nastel so brez problema bili vkljuceni 3 otroki delavcev pa ne. enemu so rekli da je program poln drugim dvema pa da sploh ne obstaja. kar pa ni drzalo saj so tisti trije kaj sem jih prvo omenil prisli za otroki delavcev. tega nebi verjej ce nebi sami to preverili. zelo zelo nestrakovno neprofesionalno in glede na te rezultate lahko recem da celo nacinalisticno delovanje zaposlenih.
gozdar1
22. 11. 2009 14.28
Ko pa je treba pomagati bogatim .. se pavedno najde nakaj miljonckov..koliko se je zmetalo samo za pomoci podjetjem(vecinoma brez potrebe) delavci pa so vseenomorali delati po 40 urna teden..
deadea
22. 11. 2009 14.21
nekdanji delavki mure, ki si je prisla prijavit za socialno pomoc, po vec 10letih dela, in so ji odobrili. le da so ji zagrozili da mora prinesti racune za kaj jo potrosi. ne sme pa z njo palcevati poloznic za elektriko tv vodo ker bo drugace izgubila pomoc. ta zenska se danes dela na csd pa noben nic. ubogi delavci kateri morajo pozirati svinjarije zaposlenih na csd in zavodu za zaposlovanje. in ubogi njihovi otroki za katere ni nobenih programov, ko pa pride kaki otrok od nkolega ali pa znanca pa je takoj program kateri poskrbi za njega. se malo pa bodo v sloveniji kaste
6-5
22. 11. 2009 13.23
Tole je pa tudi meni postalo res nespametno: zmerjanje naših ali lastnih politikov Treba je urediti dober državni aparat za dobro vsega naroda. Prvi pogoj je: sodelovati morajo vse stranke. Tista, ki ima najboljše teze in najboljše rešitve naj dobi ustrezno priznanje. Ne razumem zakaj je strankarski sistem v obliki živalskega, kadar je stranka lačna takrat se zoperstavlja in rjove. Sita pa ne naredi prav nič za bolše življenje ljudi. Torej, prvič: Odprava živalskega nagona pri strankah; drugič: Ljudje naj povedo kaj je narobe; Tretjič: strokovnostni pristop mora steči saj imamo zadosti strokovnih ljudi, dičdona
Alfonsso
22. 11. 2009 11.51
Pa kaj bo vlada naredila ce pa nimajo pravih strokovnjakov pa naj bo to v katrikoli panogi. Vsi samo kradejo in se vlecejo od stolckov do stolckov in polnijo svoje nagravzne riti. Samo sprasujem se kaj bodo naredili z murinimi in ostalimi brezposelnimi, jim bodo placali solo da se bodo prekvalificirali za nov poklic. Verjetno ne ker je to zelo drago za drzavo ze tako in tako pa ne cenijo pravih strokovnjakov kateri bezijo ven iz slovenije. Banda hudiceva. Moja zena je prisla sem v nemcijo pred 4 leti, z komercialno solo (tukaj nic ne pomeni) tako da si je lahko solo z komercialnim tehnikom v rit zatlacla. No ker je seveda to Nemcija so ji na (Arbeitsamt-u) ponudili solo v smeri medicine (medicinsko sestro). Prvo ni znala dovolj nemscine tako da so jo poslali na 8 mesecni tecaj (cena okoli 6000 eur). Nato tri leta solanja za medicinsko sestro ter vse placali in ob tem je dobivala se okoli 970 eur za zivljenje plus razlicne stroske kot mesecna karta za javni prevoz itd. Tako se dela ce se se ne zaveda nasa drzava v znanju je moc.
comment123
22. 11. 2009 09.39
BESEDE VLADE SO BILE MLATENJE PRAZNE SLAME. VSAK DRŽAVLJAN, ČE IMA POGOJE ZA TO, DOBI SOCIALNO POMOČ IN NA TO SO SE ZGOVORILI, KER NISO IMELI KAJ DRUGEGA POVEDATI.TO JE TO.
rafael.m
22. 11. 2009 09.38
stafford v glavnem se s tabo strinjam. Tudi v tem, da mora imeti država močno proizvodnjo, visoko tehnološko, inovativno, ekološko...razvito. Vendar so pomembni trgi. Nič ti ne pomaga če kvačkaš prtičke ali razvijaš inovacije, če jih nihče ne kupi. In v 50.60.letih izgleda, da smo imeli to žilico. Mogoče nam bodo pa Gadafi in podobni pomagali, če jim bomo uspeli zlesti nekam. Zahodni trgi so zasičeni z lastnimi proizvodi.
luciluk
22. 11. 2009 09.34
So jim lagali???? Komentar Pahorja na RTVSLO ob 1. letu vlade. PAHOR: Bil sem tam, ne pozabite, bil sem med delavci???? ...nihče ne ve zakaj je bil tam, kaj je postoril za njih??? mogoče je iskal sirkavo krtačo, da bo očistil kopačke nogometašem??? Nihče ne ve zakaj je bil tam. Sklep: Hval tovariš Pahor za vaš izkazan trud da ste se odpeljali v Pomurje in to je to. Mura in delavci kot je videti od vašega obiska niso imelči nič. Samo nove prelomljene obljube in zavestne laži!!! In delavci so kot še vedno verjeli komunistični laži, zato ste tudi sedaj lačni dragi Pomurci. Vprašanje je samo kolikokrat vas lahko še nate'nejo???
stafford
22. 11. 2009 08.36
eni tukaj pa ste prava teleta ne razgledana. Ulikses22.11.2009, 00:44-2 ...a zdej se mora vse okoli teh delavcev vrtet al kaj?!?! norija...kaj pa so oni nam?!!?... Delavci dvigajo BDP, saj država ne more živet od javnih uprav in direktorjev, delavci so tisti kateri DELAJO in ne študentje in razni politični pridseski. Če v sloveniji ne bo poskrbljeno za proizvodnjo tudi izvoza ne more biti in posledično s tem ni rasti v gospodarstvu. Država ne more biti uspešna samo z trgovskimi centri in rasipnimi javnimi upravami. Če ne bo več delavcev, kmalu ne bo več slovenije. Socialna država pomeni, da je treba poskrbet za vse ljudi in ne z socialnim denarjem ampak z možnostjo, da dobi delo vsak kateriga išče. Uspešna država je tista katera ima močno proizvodnjo (in to ne mislim tisto iz 50. ali 60.) visoko tehnološko razvito proizvodnjo, inovativno, ekološko...
mefisto1
22. 11. 2009 07.06
Ulikses22.11.2009, 00:44 Mater, si pameten. Ne bi ti bil finančni minister? Bi verjetno hitro državo spravil med top 5.
Ulikses
22. 11. 2009 00.44
Alfonsso 21.11.2009, 23:38 a si ti slišal že kdaj za finančno vzdržnost? prvi pogoj za močno socialno državo je dobro gospodarstvo; pri nas nimamo slabega gospodarstva, a tudi nemčija ali danska nismo - posledično je naša sociala temu primerna, smo pa po socialnosti še vedno med 10 ali pa morda celo 5 top državami na svetu. socialna država ne pomeni, da mora zdej država poskrbet za vse tako, da bodo vsi siti in ne vem kaj - to je komunizem in ta je propadel glih zato, ker je bil finančno nevzdržen. socialna država pomeni ,da obstajajo neki določeni formalni mehanizmi, ki skušajo pomagati wannabe bolj ranljivim kategorijam populacije; kolko so tej mehanizmi močni, pa je pač odvisno od gospodarske slike...zelo enostavno.
Ulikses
22. 11. 2009 00.39
pa to ne more biti res!!! pa kolko smo mi še vedno v komunizmu...a zdej se mora vse okoli teh delavcev vrtet al kaj?!?! norija...kaj pa so oni nam?!!? če ne znajo poslušat, potem je res nekaj narobe z njimi. pač, un tip od soda je res malo demagoško vse skupaj zavil, samo vsakemu japetu je jasno, da murini delavci ne morejo biti izjeme in bodo zato dobili enako pomoč in po istih zakonih kot vsi ostali...naj končno velja zakon za vse enako. jaz nekaj pravim: res je fajn, da delodajalci glih ne lupijo delavcev in jih izkoriščajo, samo tudi delavci so velikokrat gluhi za zelo pametne besede manedžerjev in, predvsem, ne vidijo drugega kot samo svojo plačo - vse ostalo jih sploh ne zanima; tu so še hujši kot manedžerji, nad katere se konstantno spravljajo. da pa bi kateri od njih sam odprl firmo in naredil kaj pametnega zase, to pa ne, za to je pa gospoda preveč fina...
Alfonsso
21. 11. 2009 23.38
Tole je pa ze visek vsega kaj se greste tam doli pa govorijo kaksna socialna drzava je slovenija naj jih bo sram. Tukaj v Nemciji dobi naprimer 4 clanska druzina cca. 1160 evrov na mesec samo za zivljenje da ne pisem potem se dalje npr.: Najemnino za stanovanje kot tudi vse tekoce stroske (voda, elektrika, telefon, odvoz smeti itd.) placa vse direktno socialna. Tale rang v sloveniji je pa mal cist out ce mas prihranke na banki nemores dobiti pomoci najbolje se tist porabit pa pol na strik pa bo. Tukaj mislim da je meja pri 28000 eur koliko prihrankov lahko imas na banki kot 4 clanska druzina da lahko pridobis socialno pomoc. Vem da je meja 8000 eur za posameznika. Zato se enkrat sramota in sramota za drzavo da za delovne in pridne ljudi ne more poskrbeti.