Slovenija

So delili pod mizo?

Ljubljana, 06. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni odbor Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov razčiščuje domnevne nepravilnosti pri poslovanju Sklada.

Nadzorni odbor naj bi prišel stvari do dna: Eden od nadzornikov, Milan Kuster (levo) je direktorico obtožil, da je poslovala s prijatelji (Foto: POPTV)
Nadzorni odbor naj bi prišel stvari do dna: Eden od nadzornikov, Milan Kuster (levo) je direktorico obtožil, da je poslovala s prijatelji (Foto: POPTV) FOTO: POP TV
Direktorica sklada kmetijskih zemljišč Marja Majer Cuk: 'Vedno smo bili transparentni.'
Direktorica sklada kmetijskih zemljišč Marja Majer Cuk: 'Vedno smo bili transparentni.' FOTO: POP TV

Direktorici sklada Marji Majer Cuk eden od nadzornikov Milan Kuster očita, da naj bi se okoristila pri preprodaji zemljišč, znancem pa naj bi mikavna državna zemljišča ponujala po nizki, prijateljski ceni.

Kuster, zaradi njegovega poročila so se nadzorniki tudi zbrali na izredni seji, je prepričan, da bi morala biti seja odprta za javnost.

Čeprav javni sklad razpolaga z več kot 200 milijardami tolarjev davkoplačevalskega denarja, so nadzorniki sejo zaprli za javnost.

Še pred sejo je postalo polemično že samo dejstvo, kdo je tisti, ki bo na koncu dal izjavo za javnost. Predsednik nadzornega sveta Igor Vojtic je prepričan, da mora po statutu izjavo dati direktorica.

Na seji naj bi med drugim pregledali posle z Marjanom Podobnikom in državnim svetnikom Marjanom Maučecem (oba SLS), pri čemer so prišli do sklepa, da poslovanje z njima naj ne bi bilo sporno. Pregledali so tudi ravnanje v primeru Lazzarinijevih posestev, vendar sklad kmetijskih zemljišč v tem primeru ni sklenil posla, čeprav naj bi najel cenilca v višini 200 tisoč tolarjev.

Ali so Kustrove navedbe o nepravilnostih točne, preverjajo tudi kriminalisti, ki pa za zdaj še zbirajo informacije.