Slovenija

SLS: Pivovarna Laško ni botra

Ljubljana, 22. 06. 2007 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub domnevnemu vmešavanju predsednika države, bo SLS do volitev del vladne koalicije.

Vodja poslancev SLS Jakob Presečnik: Vlada deluje dobro
Vodja poslancev SLS Jakob Presečnik: Vlada deluje dobro FOTO: Dare Čekeliš

SLS prepričuje javnost, da je trden člen v vladni koaliciji, in temu je bila namenjena tudi današnja tiskovna konferenca vodje strankine poslanske skupine. "Tako deluje že od vsega začetka in namerava do konca mandata," je na današnji novinarski konferenci dejal vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik. Vlada po njegovi oceni deluje dobro, "glede na to, da se zelo hitro približuje čas predsedovanja EU, pa sedaj ni čas za kakršno koli razmišljanje o interpelacijah in menjavah".

Presečnik je poudaril, da SLS ne razmišlja o izstopu iz koalicije, v poslanski skupini pa odločno demantirajo namigovanja o "kakršni koli podpori konstruktivni ali drugačni nezaupnici vladi".

Ne glede, ali Podobnik ali Šrot - dobri

Na prihodnjih parlamentarnih volitvah si obetajo dober rezultat, kot pravi Presečnik "na podlagi dobrega dela in dobrega programa, ne glede na to, kdo bo strankin predsednik". Oba kandidata, ki se omenjata, sedanjega predsednika Janeza Podobnika in celjskega župana in podpredsednika SLS Bojana Šrota, ocenjujejo kot dobra, poslanska skupina pa "ne navija za enega ali drugega". Presečnik je prepričan, da bo do kongresa v stranki glede bodočega predsednika dosežen ustrezen dogovor.

SLS ni dolžna nobeni firmi, tudi Pivovarni ne

"Nobena firma ni zadolžena za SLS, stranka ima svoje organe, ki sprejemajo ustrezne sklepe in po njih se ravnajo," se je Presečnik odzval na nekatere namige v zvezi s Pivovarno Laško. Komentiral je tudi izjave predsednika republike Janeza Drnovška ob srečanju s celjskim županom.

Drnovšek je po njegovih besedah na nekatera novinarska vprašanj odgovarjal "silno dvoumno, kar se tiče našega statusa in bodočih ukrepov, tako da državljanke in državljani včasih res ne vedo, ali se predsednik države vmešava v strankarske zadeve ali ne".

Prepričani so, "da se ne in da je popolnoma normalno, da obiskuje predvsem večje slovenske občine". Po številu županov, ki jih ima SLS, bi se namreč Drnovšek težko izognil občinam, kjer so župani SLS, je pojasnil Presečnik.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.