Slovenija

Slovenske avtoceste eno samo gradbišče

Ljubljana, 10. 10. 2008 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
15

Od Primorske do Štajerske, nazaj do Karavank in Dolenjske - zastoji in čakanje na slovenskih avtocestah, kar vsak dan občuti večina slovenskih voznikov.

Od Primorske do Štajerske, nazaj do Karavank in Dolenjske - zastoji in čakanje na slovenskih avtocestah, kar vsak dan občuti večina slovenskih voznikov.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
11. 10. 2008 19.23
nemejugat, če bi hoteli kaj od ezga spraviti na železnice, bi moral Žerjav kupiti kakšno lokomotivo in par miliard EUR dati za ajzenpon, zdi se, d aje minister za promet pravzaprav minister za ceste, kot da drugega prometa ni!
nemejugat
11. 10. 2008 09.23
Marsikoga motijo vzdrževalna dela na cestah, tudi mene, toda vzdrževanje je potrebno. Soljenje cest povzroča da se ceste krušijo, težki tovornjaki pa so poslastica za take ceste-kot sladkarije za zobe. Če bi vsaj del teh tranzitnih šleperjev iz cele vzhodne Evrope spravili na železnice bi ceste vzdržale brez popravil kako leto več. Nevem zakaj dopuščamo da nam tujci po cenenih cestah te same uničujejo, naših tovornjakov skoraj da ni več ali so v manjšini. Ravno neki dan sem spremljal kako češki tovornjaki vozijo Škode in nemški VW proti Kopru, da o ruskih, beloruskih, latvijskih itd sploh ne zgubljam besed....
formabob
11. 10. 2008 08.52
Res so potrebne popravil toda naj mi nekdo že končno pove: Zakaj toliko obnovitvenih del saj so jih \"včeraj\"odprli.
pijanec22
11. 10. 2008 05.34
Če imenujete naše avtoceste eno samo gradbišče, potem se še niste vozili po Nemčiji ali Avstriji, kjer je skoraj vsakih 5 km eno konkretno gradbišče.
Uroš Palhartinger
11. 10. 2008 04.38
Avtoceste se povsod in ves čas obnavljajo, letos pa so z obnovo počakali na konec turistične sezone... Včasih se med turistično sezono časovno skorajda ni splačalo peljati po avtocesti, stroškovno pa vsekakor ne, kajti najprej si naletel na kilometerske zastoje na cestninskih postajah, vmes pa še na zastoje zaradi obnove avtocest...
4evercvicek
11. 10. 2008 01.18
Tonček Balonček
10. 10. 2008 21.36
Žal ne bo držalo, hitrost se zmanjša, ampak iz dveh pasov nastane en sam, jasno? Pa saj ej Avstrija za mnoge tranzitna dežele in severna Hrvaška je tranzitna dežela za Dalmacijo. Zato imajo tudi oni gnečo. Ni sistema, kjer v sezoni ne bi bilo vrst in gneče! Menda na Hrvaškem en bodo kupili še 50 trajektov za tistih šest poletnih koncev tedna!
Klampfman
10. 10. 2008 20.07
Še en odličen prispevek Svet-a na kanalu a. Sarkazem off: 1. Tista slika o gradbiščih v Sloveniji je popolna bedarija, saj je pobrana iz AMZS in označuje čisto vse, kar se v Sloveniji obnavlja in gradi. To, da \"smo kot novoletna jelka\" je dobro, saj pomenijo boljše cesto večjo varnost, kar vi bebavi polpismeni \"novinarji\" pač ne razumete. 2. Vsa ta dela v tem času so krivda vrlega Žerjava, ki se je požvižgal na stroko in prepovedal obnavljanje v poletnih mesecih. Zakaj so poletni meseci najboljši? Ker je veliko ljudi na dopustu! Vsaka zamuda v službo namreč škodi tako posamezniku, kot podjetu in gospodarstvu. To lahko vidite v teh mesecih, del na cestah je do konca leta še veliko, vsakodnevnih vozačev v npr. Ljubljano je ogromno (mnogo več kot turistov, saj se vsi odpravijo v službo ob približno enaki uri) in pred novimi gradbišči, ki jih med poletjem ni bilo, zato, da bi debeli nemci čimprej na Hrvaško prišli se nabirajo velike kolone, kjer mi, slovenci vsakodnevo zgubljamo živce in zamujamo v službo. Ampak gradbišč pa ni bilo poleti, hura!!! Na višku turistične sezone se bodo vedno naredili zastoji, ne glede na vinjete, gradbišča ali število pasov, nekje je ozko grlo, kjer se vse zaustavi. V SLO gradbišča niso nikoli bila (pre)veliki problem, saj se tam potovalna hitrost zniža minimalno na 60km/h. Večji problem so bile cestnine z ustavljanjem, plačevanjem in speljevanjem...
Tonček Balonček
10. 10. 2008 19.40
Ampak Žerjav je pa res car! Včasih, ko se vozim po teh naših cesath se mi zdi, kot da bi to ministrstvo vodila kakšna Kresalka, ne pa ta prometni genij 21. stoletja!
Alen Memo
10. 10. 2008 19.20
Aja pa se to. Tam kjer so dela na cesti, se pa veselo postavljajo policisti z radarji in slikajo, da nas ja oberejo ker smo vozili 10km/h prevec.
Alen Memo
10. 10. 2008 19.15
V Sloveniji se to pac pocne tako, da se sredi konic postavi table dela na cesti, in ko prides do dejanskega dela na cesti, vidis da se pac nobena dela neizvajajo, ampak je preprosto zaprt prehitevalni pas na njem pa parkirana prikolica od darsa ki oznacuje dela na cesti. Tak primer je bil zadnjic v Ljubljani pod Tomačevskim rondojem, ob 7dmih zjutraj. Kolona vozil je pa bila Domžal do Tomačevega (iz štajerske smeri) in pa od prikljucka Bizovik. Vmes je bilo se eno verizno trcenje. Ja le zakaj?!?! Ob takih situacijah se mi porodi misel. Kdaj bomo drzavljani dobili kako odskodnino za to? Kajti placujemo posteno, smo posteno obdavceni za te nase ceste, dobimo pa kaj? Lepo zahvalo da vsako jutro zamujas na delo zaradi stanja na cestah!
Tonček Balonček
10. 10. 2008 19.08
Saj je s komunalo enako, za sto m kakšnega vodovoda ali vročevoda potrebujejo po par mesecev!
Tonček Balonček
10. 10. 2008 18.54
Če ne bi bilo Žerjava, bi šbilo baje še več zapor, vsaj tako so nas podučevalipred volitvami! Take zmede in anarhije s temi cestami, kot jo ke zdaj, v Sloveniji ne pomnimo!!
endvatrilovi
10. 10. 2008 18.47
Kriva vlada Janeza Janše! Mar ne?
banny2
10. 10. 2008 18.40
Kaj kura od novinarke teži?Če treba ceste zrihtat,jih je treba.Kaj bi bilo,če bi med turistično sezono?