Slovenija

Slovenci bodo protestirali

Zagreb, 17. 04. 2007 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Petra Čertanc
Komentarji
10

Skoraj 300 slovenskih lastnikov je proti Hrvaški, ki je začela rušiti njihove vikende v Istri, napovedalo proteste in pritožbe.

Skoraj 300 slovenskih lastnikov je proti Hrvaški, ki je začela rušiti njihove vikende v Istri, napovedalo proteste in pritožbe.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dani.ca@email.si
24. 04. 2007 14.38
Nekje v okolici Umaga so Slovenci kupili neplodni ,kamniti,s trnjem porasli krš in ga vse vikende in dopuste ravnali in pripravljali za gradnjo. Prebivali s v prikolicah ali šotorih. Ko je bil teren promerno urejen, so jih Hrvati pregnali ne glede na to,da so ga plačali. Prej je bil ta krš popolnoma neuporaben, zdaj ko so ga Slovenci usposobili za gradnjo so morali oditi, Hrvati pa so z lahkoto to izkoristili in se nam nemalo posmehovali.
khey@email.si
20. 04. 2007 04.43
circular, ne bluzi stari. hrvati so takrat leta 1970 skenslal gradbena dovoljenja, itak nepravno. takrat se je na veliko tožilo po Beogradu in je šlo velik keša za pravne zadeve, vendar hrvaška samovolja je itak od zmeri znana. hrvaška pa ne bo nikol pravna država
ferrari
18. 04. 2007 13.58
Moje mnenje takšno,da bi morali tudi mi podirati vse kar je postavljeno na črno pa neglede ali je to od soseda ali naše samo,kaj ko pa se podira le tistim,ki niso po godu tistim,ki to izvršijo ali pa nimajo zvez,skratka tistim,ki se trudijo živeti na pošten način.Čisti primer je g.Stroj,ki je imel v Triglavskem narodnem parku leseno barako njemu so podirali tisti,ki pa imajo zidane palače pa pustijo na miru in zakaj,ker so pomembni in vplivni ljudje,ki podpirajo katero od političnih stran ali pa so tako imenovani Strojanovi.
Krbo?
18. 04. 2007 13.32
Kdo pa mara Ljubljancane... Ljubljancani so pac mocvirniki :D.. malo heca brez zamere :)
politik70
18. 04. 2007 12.30
Vsakmu ki mu podrejo z žulji prigaran objekt je hudo to so dejstva.Sam če zidaš brez dovoljenj in nasedaš ljudem ki ti kao obljubljajo da bo to enkrat zazidljiv si pa sam kriv oziroma moraš uloviti in za jajca vlečt tistga ki si mu nasedel.Ni pa res da rušijo samo slovencem .Sem prejšni vikend bral istarki časopis kjer na prvi strani piše kako je italjan pozidal en avtokamp in mu bojo še pred sezono zrušil dva cela hotela.Zato ne govort da sam slovencem rušjo.Je pa problem v tem da so na hrvaškem dolgo časa ta problem dajal na stranski tir in je dejansko lahko vsak počel kar je hotel.In če so v zagrebu rušili tajkunom na črno zgrajene objekte so mogl na vrsto priti tudi slovenski vikendi.Na srečo mamo tko mal morja da niso hrvati mogel v slovenski istri kaj na črn pozidat da se bi jim sedaj lahko maščeval. Pa še to: Res se bliža turistična sezona zato se ta problem spravlja v medije čeprav so tudi (poznam kolega ki so mu rušili januarja)pozimi kar pridno podirali.Samo zdaj bi radi mediji nas slovenceljne prepričal naj gremo rajš v Portorož da se bojo primorci spet lahko izživljal nad ljubljančani ki jih organsko ne marajo in nas sovražijo bolj kot nas sovražijo hrvati.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tonček Balonček
18. 04. 2007 09.22
Očitno se bliža turistična sezona, verjetno s eprebuja tudi Joško Joras! Problem teh Hrvatov je nenačelnost, saj je pri nas enako. Ne rušiko vsem, ki imajo čne objekte ampak kar tako, kot jim trenutno ustreza, nekaterim jih ne bodo nikoli podrli, čeprav so črni!! To je dejstvo, ki ga ne more nihče ovreči, spravijo se na nekaj hiš, jih rušijo, vse posnamejo, potem je pa spet nekja časa mir. Kako to, da ti ribiči nimajo več problemov, včasih smo vsak teden poslušali nekega Novogradca iz Pirana, da so jih Hrvatje nekje neupravičeno ustavljali in podobno. Ni več rib? Vse skupaj je že bizarno, razen za tiste, na katere se oblasti spravijo! Saj tudi pri nas rušijo le nekaterim, drugim pa ne in nikoli. Kje je tu načelo enakosti pred zakonom?
jasaschmidt@yahoo.com
18. 04. 2007 09.13
Podle budale so Hrvati!!!! nekateri
Profet
18. 04. 2007 07.29
Ja ja bi isto rad kupil šumu vTriglavskem narodnem parku za poceni denar ob bohinjskem jezeru in potem zgradil hižu potem bi pa rekel da nekdo zavaja hehehe Ruši se svima. Khey Luzer si ti če imaju gradbeno dovoljenje ne more se jim rušiti,ne laži nema mukte sve se plača Hrvaška postaja pravna država i to nekima ne paše..
khey@email.si
18. 04. 2007 00.36
Ej luzr, ne poznaš vsega;) npr. v severni istri, v kraju alberi so se parcele kupovala leta 69' kot gradbene z dovoljenji in se je gradilo. nato so se hrvati neki, kot zmirom, spreobrnili in jih spremenili v kmetijske...
kritika@email.si
17. 04. 2007 23.17
Pa kaj se ti ljudje bunijo???!!! Če je črna gradnja ima državo DOLŽNOST DA PORUŠI!!! Podle budale!