Slovenija

Slivnik prišel na Delo

Ljubljana, 13. 10. 2005 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Dela je za člana uprave za tehnične zadeve imenoval dosedanjega urednika tednika Mag.

Danilo Slivnik (levo) in Tomaž Perovič
Danilo Slivnik (levo) in Tomaž Perovič FOTO: Dare Čekeliš

Danilo Slivnik bo mandat nastopil v ponedeljek, ukvarjal pa se bo, kot je povedal na novinarski konferenci po seji nadzornega sveta, z novimi edicijami in nadaljeval pogovore o morebitnem nakupu Maga.

Glede nakupa Maga je Perovič dejal, da "praktično še ni dogovorjen". Praktično bo zadeva dogovorjena, ko bo končan skrbni pregled, ko bomo pogajanja pripeljali do zaključnih faz in ko bo zadeva tako daleč, da bo uprava lahko o tem sprejela kak sklep, je pojasnil. Slivnik je bil glede tega nekoliko drugačnega mnenja. "Dogovorjeno v glavnem je," je dejal in dodal, da je treba zadeve preliti v pogodbo, uprava pa mora o tem sprejeti sklep.


Ivan Oman, ki je bil v Delovi upravi odgovoren za tehnične zadeve, bo del tega posla opravljal še naprej, je na novinarski konferenci pojasnil predsednik uprave Dela Tomaž Perovič. S Slivnikom pa se bodo sočasno dogovorili, na katerih področjih, ki niso povezana le z urejanjem tehničnih zadev v podjetju, bi še lahko tvorno sodeloval pri delu uprave.

Novoimenovani član uprave Dela je mnenje članov izvršilnega odbora aktiva novinarjev in izvršilnega odbora sindikata novinarjev Dela, da gre za politično imenovanje, zavrnil kot neupravičene. "Ne vidim povezave s politiko," je dejal Slivnik.

Predsednik nadzornega sveta Dela Robert Šega pravi, da je nadzorni svet podprl Slivnika za člana uprave Dela, "ker smo ocenili, da lahko na osnovi svojega dolgoletnega dela na medijskem področju s svojim znanjem in izkušnjami pomembno prispeva k uspešnosti družbe Delo".

Košir do nadaljnjega ostaja

Darijan Košir zaenkrat ostaja na funkciji odgovornega urednika
Darijan Košir zaenkrat ostaja na funkciji odgovornega urednika FOTO: POP TV


Potem ko je Jani Virk, ki ga je uprava predlagala za novega odgovornega urednika časopisa Delo, v petek odstopil, je nadzorni svet sklenil, da na tem mestu do nadaljnjega s polnimi pooblastili ostaja dosedanji odgovorni urednik Dela Darijan Košir.

Košir je trenutno najboljša rešitev za odgovornega urednika, je povedal Perovič, ki novega odgovornega urednika v tem trenutku ne išče. Slivnik bi na mestu odgovornega urednika rad videl nekoga "zelo dobrega iz Dela". To je lahko tudi Košir, je povedal Slivnik, ki pa je izključil možnost, da bo na mesto Delovega odgovornega urednika imenovan kdo iz Maga.

Kot je pojasnil Perovič, sta v dveh mesecih, kolikor je trajal postopek za razrešitev Koširja in poskus imenovanja Virka za novega odgovornega urednika Dela, tako on kot Virk komunicirala s Koširjem. Z njim sta se dogovarjala o tem, na kak način bo naprej sodeloval z Virkom, če bo ta odgovorni urednik, in kako bi lahko naprej delal v dobrobit podjetja. "Komunikacija med Darijanom Koširjem in mano se je v tem obdobju relativno izboljšala," je povedal Perovič.