Slovenija

Skopa poročila o krutem umoru

Beograd/Ljubljana, 18. 05. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska policija je na avtocesti Beograd-Šid našla truplo slovenskega tovornjakarja iz okolice Ljubljane. 44-letnik je bil ustreljen v prsi. Policisti o podrobnostih molčijo.

Okoliščine smrti Darka Koširja še preiskujejo
Okoliščine smrti Darka Koširja še preiskujejo FOTO: POP TV

Blizu Dobanovca v Srbiji, na avtocesti Beograd-Šid-Zagreb, so našli mrtvega voznika tovornjaka, ki ga je neznani storilec ustrelil v prsi. Njegovo truplo so našli v tovornjaku, ki je v lasti avtoprevoznika iz Škofje Loke.

Srbska policija je tudi uradno sporočila, da gre za 44-letnega Darka Koširja iz okolice Ljubljane. V njihovem sporočilu je zapisano, da je policija truplo našla okoli 3. ure zjutraj v tovornjaku, ki je bil ustavljen izven cestišča, okoli 500 metrov od t.i. 'dobanovačke deteljice,' v smeri iz Šida proti Beogradu. Potrdili so, da je bil Košir ubit s strelom iz orožja. Domnevajo, da ga je med vožnjo ustrelil avtoštopar, ker mu ni hotel dati denarja.

Kot je za 24ur.com povedal novinar Srđan Kraljević iz beograjskih Večernjih novosti, je bil Košir najverjetneje ustreljen iz pištole, kalibra 6,35 mm, v desno stran prsi. Motor tovornjaka je bil še vedno prižgan, ko ga je policija našla. Dodal je še, da so policijo obvestili drugi vozniki, poleg tovornjaka pa so našli denarnico in prenosni televizor.

Dragica Bažec je bila 18 let Darkova življenjska sopotnica
Dragica Bažec je bila 18 let Darkova življenjska sopotnica FOTO: POP TV

Avtoprevoznik Jože Debeljak, lastnik podjetja, za katerega je vozil Košir, nam je potrdil, da je Košir v torek odpeljal v smeri proti Beogradu, vrniti pa bi se moral v petek. Kot je dodal, je z njim nekajkrat neuspešno poskušal vzpostaviti stik po mobilnem telefonu.

Srbska policija
Srbska policija FOTO: POP TV

Tudi Koširjeva življenjska sopotnica nam je povedala, da ga je danes zaman poskušala priklicati po telefonu. Pravi, da jo je poklical vsako jutro, danes je ni. Zdelo se ji je čudno, a je predvidevala, da spi, saj je ponoči vozil. Ne more pa verjeti, da bi ga ustrelil avtoštopar, saj je bil na poti vedno izredno previden in ni nikoli ustavljal avtoštoparjem. Koširjeva partnerka je še dejala, da je večinoma vozil v države bivše Jugoslavije. Ponavadi je bil med tednom na poti, večino vikendov pa je preživel doma.

Po naših podatkih naj bi imel Košir s seboj najmanj 500 evrov in 30.000 tolarjev, namenjen pa naj bi bil v Kučevo pri Požarevcu. Pokojni Košir se je z avtoprevozništvom ukvarjal 13 let, zadnji dve leti pa je sodeloval z Debeljakom.