Slovenija

Širitev preveliko finančno breme

Tampere, 21. 09. 2006 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Notranji in pravosodni ministri Evropske unije so razpravljali o zamudi pri širitvi schengenskega območja.

Poljska, Madžarska, Češka in Slovaška so morebitno preložitev označile kot diskriminacijo novink.

Na pobudo Slovenije so se danes v Tampereju na Finskem ob robu neformalnega zasedanja notranjih in pravosodnih ministrov EU sešli notranji ministri držav članic salzburškega foruma, ki so razpravljali o napovedani zamudi pri širitvi schengenskega območja. Minister Dragutin Mate je izrazil zaskrbljenost in nezadovoljstvo z nastalo situacijo in države pozval k iskanju alternativnih rešitev.

Mate je izrazil zaskrbljenost, da bo ciljni datum širitve schengenskega območja, to je oktober 2007, težko uresničljiv
Mate je izrazil zaskrbljenost, da bo ciljni datum širitve schengenskega območja, to je oktober 2007, težko uresničljiv FOTO: POP TV

Notranji ministri Slovenije, Avstrije, Madžarske, Češke, Poljske in Slovaške so na predsedujočega EU, finskega premiera Mattija Vanhanena, in evropskega komisarja za pravosodje, svobodo in varnost Franca Frattinija naslovili pismo, v katerem ju pozivajo, naj komisija in predsedujoča poiščeta rešitve za premostitev finančnega bremena do vstopa držav v schengensko območje. Te bi bilo, kot navajajo viri, mogoče poiskati v okviru sklada za meje ali pa v okviru finančnih instrumentov za obdobje 2007-2013.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bbcaf
22. 09. 2006 08.18
Ne vem, kaj se usajajo Poljaki. Oni tako ali tako ne bi mogli v Schengen.