Slovenija

Sindikati: Malo delo je zadnje, kar potrebujemo

Ljubljana, 29. 12. 2010 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Erika Pečnik
Komentarji
30

Najmanj, kar potrebujemo, je malo delo, opozarjajo sindikati, ki bodo v ponedeljek začeli zbirati podpise za razpis referenduma. V 35 dneh morajo zbrati 40 tisoč podpisov, kar po njihovem mnenju ne bo problem.

Najmanj, kar potrebujemo, je malo delo, opozarjajo sindikati, ki bodo v ponedeljek začeli zbirati podpise za razpis referenduma. V 35 dneh morajo zbrati 40 tisoč podpisov, kar po njihovem mnenju ne bo problem.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
30. 12. 2010 08.20
tistemu (študentom),ki jamra,je treba vzet !!!!!!
kwa.dugaja
30. 12. 2010 07.59
ljudje saj vem, da vam gre v nos študentsko delo. tu se mora nekaj spremeniti to definitivno ampak ne na tak način. Pomislite na delavce na zavodu. Nekdo bo opravljal to delo za malo več kot 300€ na mesec plačeval od plače vse prispevke in imel malo več kot če bi doma čepel in vlekel socialno. Tako bo zaposlen recimo 4 mesece in potem ponovno na zavod kjer 3 mesece nebo dobil nadomestila, ker mu bodo nabijali na nos da je imel prihodke. In da ni služb niso krivi študenti in ne delodajalci ampak država z neumnim zakonom in oderuškimi davki in prispevki, ki jih mora plačevati delodajalec za enega delavca. In potem se čudite, da raje zaposlujejo študente? Seveda, če so pogoji za redno zaposlitev za nikamor. Da bi pa tu naredili kakšno reformo pa lahko seveda samo sanjamo.
DeBill
30. 12. 2010 07.41
dosao na posao admin i vidi, odmah izbrisao komentar. A prije gospodine, spavali ste ili kako. Da nijeste vi iz Crne Gore, tamo negdije oko Plava. Sjutra vam je nova godina pa trebate ustat tek poslije dvanaest, a mi do tada možesmo komentare puštat bez radiranja.
DeBill
30. 12. 2010 05.48
Branje predlogov zakonov in razmišljanje je dano re redkim, ki se oglasijo. Večinoma so mladi z omejenimm razmislekom in odprtim srcem za hujskanje. Ja, taki bi rabili Ivana. Da vam ne ukine študentskega dala ampak razširi na obdobjke 20 let po študiju, izredno tudi do 40 let, da ni nezaposlenih ker jih enostavno pobrišejo iz evidence, da ni revnih, ker jih enako pobrišejo, ali pa jim vzamejo državljanstvo, lahko pa jih tudi preženejo iz vasi, da njegovi pokvarjeni prijatelji pokradejo in uničijo vse, da hodijo kot mafijci v parih groziti po podjetjih, da imamo vsak dan po 10h na tv in radiu Rozvito, ki nam govori ene in edine resnice, pa zraven pet brezplačnikov, za bvsako rajo po enega. Potem, ko je huda kriza pa javne kuhinje, kjer je na stojnici obešena slika đenerala, pa laganje ali grfimsanje postane oblika sporazumevanja, pa Makarovič postane Goebbels, pardon, minister za medije, pa ... Aja, Semulič je pa tiho kot rit in čaka na penzijo (slikice ga držijo dol, đeneral ima nekaj za vse!).
jurimuri1
30. 12. 2010 05.09
komunistična vlada, sindikati pa zahtevajo njen padec a kdo še ve, kdo v tem parlamentu predstavlja buržoazijo in kdo proletariat
Javoje
30. 12. 2010 01.25
Zanimivo pri vsem tem je, kakšno medijsko podporo imajo sindikalni funkcionarji, koliko najboljših terminov v poročilih imajo in kako novinarji nekritično sprejemajo njihovo mnenje.
loden
29. 12. 2010 23.13
Semulič je "faca":):):):) Sendviči s posebno salamo, pa en pir, pa gremo štrajkat.... Bučke so že mim...
M-teorija
29. 12. 2010 22.36
Da so sindikati že po defoltu proti je razumljivo, še bolj je jasno zakaj so proti študentski servisi (ne študentje). Da so anomalije preko študenskih servisov vnebo vpijoče, ravno tako delo na črno. In najbolj pri vsem tem so v končni fazi tepeni ravno študentje in tisti ki delajo na črno (ni zavarovanja, ni delovne dobe..). Država tako ne samo, da nič nima od tega za v žakelj iz katerega bi kasneje med ostalim tudi polnili penzisko in socialno blagajno iz katere bi plačevali tiste , ki delajo na črno pa tudi študentje bi preko malega dela prej šli v penzijo! Skratka v vsakem primeru je treba tej anarhiji in črnoborzjanstvu, golufanju z napotnicami..., naredfiti konec. Lahko, da bi bila drugačna rešitev boljša, ampak od pobudnikov za podpise takšnih rešitev ni slišati. Le kritizirajo, se upirajo iz omenjenih že razlogov predlagajo pa nič konkretnega. Kaj pa če bi najprej poiskusili, pa potem, če vidimo, da ne bo dobro ukinemo predlagani zakon.
kimg
29. 12. 2010 22.02
Predlagam vladi, ki želi sprejeli Zakon o malem delu, da za pol leta opusti naporno in slabo plačano delo. V tem času se naj vključi v malo delo po njihovem zakonu, da bodo lažje spoznali kvaliteto svojega lastnega dela. Za državljane, pa bo ta čas minil manj stresno, ker ne bomo doživljali vsakdanjih sprememb zakonodaje v škodo malega človeka in ne bomo doživljali sramotnega odnosa do dela. Svetlik – sramota za slovesnko socialo!
pbx
29. 12. 2010 21.41
Vse bi nam vzeli, dali pa nič.
CaptainFantastic8
29. 12. 2010 21.33
"2. Kdo so lastniki študentskih servisov in kolikšno je njihovo premoženje?" Sej v tej državi itak vsi kradejo! Meni je vseeno ali so to študentski servisi ali vlada... je pa res da sedaj lahko naredim več ur in več zaslužim, v primeru malega dela pa bo to število ur omejeno! Štipendijo pa študentje dobijo le v primeru da so reeees socialni primeri(kar mati samohranilka z minimalno plačo in enim šolo obveznim otrokom v Sloveniji NI) in tisti ki imajo s.p. firme da si starši sami prirejajo dohodke in tako njihovi otroci dobijo državne štipendije!! Pa lep dan vam želim!
Marjan Štimec
29. 12. 2010 21.25
Tudi jaz rabim delo pa mi je vseeno ali je malo ali je veliko, rad bi dobil 5 do 6 EUR na uro neto, naprej mi je vseeno kaj si politiki med seboj in med nami govorijo. Malega dela ni, ali je delo ali ga pa ni. AMEN ali pa ZDRAVO.
Javoje
29. 12. 2010 21.13
Tri zanimive podrobnosti o katerih slovenski mediji ne pišejo: 1. Koliko imajo sindikalni funkcionarji plače? 2. Kdo so lastniki študentskih servisov in kolikšno je njihovo premoženje? 3. Zakaj tako aktivno podpirajo kampanje sindikalnih funkcionarjev še posebej v primerih, ko nasprotujejo odločitvam slovenskega parlamenta, ki smo ga izvolili slovenski volilci? Zanimivo, da ni odgovorov, mar ne?
bubyqu
29. 12. 2010 21.13
5. Ali je mogoče količina dela ki se obljublja, dosti manjša zaradi združitve upokojencev, tujcev, študentov... na trgu "študentskega dela"? 6. Ali bo zato mogoče posledično prišlo do izkoriščanja malega delavca??? 7. Ali bo mogoče nekdo ki je brezposeln in bo preko malega dela zaslužil 180e mesečno izgubil 250€ socialne podpore?!!! 8. Ali se bodo mogoče zaradi takoooo velikeeega trga malega dela ukinili socialni prejemki, ker bodo lahko vsi ki denar potrebiujejo delali malo delo?!!! 9. Ali so nekateri sploh prebrali zakon in zraven razmišljali ali so samo poslušali naše vrle voditelje?!!! zavedajte se, malega dela ne bo dovolj za vse! trg dela bo manjši, trg delavcev večji... super za izkoriščanje, in to v hujši obliki kot sedaj!
genir
29. 12. 2010 21.02
Semolič samo gobezdaš. Kaj so pa sindikati naredli do zdaj? Glavno da imaš veliko plačo,ki jo itak ne zaslužiš.
intel1
29. 12. 2010 20.33
slovenceljni kocke v roke joj sori za to je trba jajce met
Javoje
29. 12. 2010 20.33
1. Je možno, da je morda interes "kapitala" (lastnikov študentskih servisov) v ozadju kampanje proti ukinitvi t. i. "študentskega" dela? 2. A ni zanimivo, kako intenzivna in uigrana je podpora slovenskih medijev sindikalnim funkcionarjem? 3. Je morda po novem zakonu verjetno, da bo več zaposlenih dobilo redno (!) zaposlitev in z njo vse pravice, ki iz nje izhajajo - pa da sindikalni funkcionarji tega še niso "proučili" (doumeli)? Koliko njihovih "delavk in delavcev" sedaj nima redne zaposlitve, ker firme raje zaposlujejo poceni študente, katerim do sedaj ni bilo treba plačevati nobenih prispevkov (zakaj tudi študentje ne bi dobili prispevkov plačanih?) 4. Ali ni tudi po novem zakonu študentom omogočeno študentsko delo? Mislim, da je. Ali študentje sploh vedo, kaj dejansko piše v novem zakonu, ali pa vedo tisto, kar "so jim povedali"?
snifff
29. 12. 2010 20.31
Mislim da Pahor čaka na finančno inekcijo iz Evrope, tako ba lahko polovico pobasal v svoje žepe, mi bomo pa spet plačevali, GROZAAAAA
snifff
29. 12. 2010 20.30
Tile naši bizgoti se ničesar ne naučijo iz prakse ki se je že izkazala v Evropi. Še kar tlačijo glave v nekaj kar ni nikjer obrodilo sadov. Je pa to mislim samo vzrok tist Pahorjev semafor, da rdeče lučke premika na zelene, kje so od tega koriste se pa tako ne vpraša, kakor pri vseh ostalih zadevah ne!!! Sramotbno, porazno, nevredno,... idi na prašek, pa klobasaj dalje!
sanjajj
29. 12. 2010 20.30
Kolaps socialne države je neizogiben!