Slovenija

Simšičeva zahteva odstop?

Ljubljana, 16. 11. 2005 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanska županja naj bi zahtevala odstop načelnikov treh oddelkov Mestne občine Ljubljana.

Županja Simšičeva je z zahtevo po odstopu treh načelnikov razburila tudi mestne politike
Županja Simšičeva je z zahtevo po odstopu treh načelnikov razburila tudi mestne politike FOTO: Dare Čekeliš

Ljubljanska županja Danica Simšič pričakuje odstopne izjave načelnikov oddelkov za gospodarjenje z zemljišči, za urbanizem in za gospodarske javne službe in promet, tako naj bi Simšičeva zahtevala odstop Nataše Turšič, Igorja Jurančiča in Pavleta Klavsa. Vsi trije načelniki naj bi do četrtka županji posredovali svoje odstopne izjave, s čimer naj bi si zagotovili nadaljnjo zaposlitev na nižjih delovnih mestih znotraj mestne uprave. Izjav zaenkrat ne dajejo, saj jih je odločitev županje presenetila. 

LDS grozi?
 

za gospodarjenje z zemljišči, za urbanizem in za gospodarske javne službe in promet.
za gospodarjenje z zemljišči, za urbanizem in za gospodarske javne službe in promet. FOTO: Dare Čekeliš

Novica je udarila tako v županjini stranki SD kot tudi v koalicijski LDS, kjer že pripravljajo protestno izjavo, saj je Turšičeva tudi ena njenih vidnejših članic na mestni ravni. Po neuradnih informacijah naj bi iz vrha LDS že prišla grožnja z odhodom iz koalicije, prav tako pa naj bi v petek s podžupanskega položaja odstopil vsaj Igor Omerza, po nekaterih informacijah pa naj bi se mu pridružil tudi Slavko Slak (oba LDS). 

Simšičeva je v torek glede Omerzine napovedi, da se namerava umakniti zaradi znotrajstrankarskih bojev v LDS, dejala, da bi njegov odstop povzročil določene težave, da pa je v mestni upravi še veliko sposobnih ljudi, s katerimi bi mesto lahko normalno delovalo do prihodnje jeseni.

SORODNI ČLANKI