Slovenija

Šetinc ne bo tožil države

Ljubljana, 16. 02. 2008 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Afera diplomatska pošta: diplomat Marjan Šetinc ne bo tožil države. Z zunanjim ministrstvom sta dosegla poravnavo.

Diplomat Marjan Šetinc in ministrstvo za zunanje zadeve sta se poravnala, je za 24ur.com zatrdil Šetinčev odvetnik Aleksander Čeferin. “O vsebini ne bom govoril, ker je tajna,” je dejal Čeferin in dodal, da je postopek proti Šetincu ustavljen. Tako diplomat, zaradi postopka proti njemu v interni preiskavi o odtekanju diplomatske pošte, države ne bo tožil.

Dnevnik je objavil sporni zapisnik iz katerega naj bi bilo razvidno, kako ZDA dajejo navodila Sloveniji o predsedovanju Evropski uniji. Časniku naj bi dokument posredoval Šetinc.
Dnevnik je objavil sporni zapisnik iz katerega naj bi bilo razvidno, kako ZDA dajejo navodila Sloveniji o predsedovanju Evropski uniji. Časniku naj bi dokument posredoval Šetinc. FOTO: POP TV

Ministrstvo naj bi se Šetincu opravičilo zaradi neupravičenega suma, da bi lahko prav on časniku Dnevnik posredoval zapisnik diplomatskega pogovora med prestavnikoma slovenskega zunanjega ministrstva in ameriškega State Departmenta konec lanskega leta v Washingtonu. Prav tako naj bi se ministrstvo opravičilo zaradi neupravičenega postopka proti njemu, piše Večer. O tem Čeferin ni želel govoriti.

Naj spomnimo. Zaradi afere z diplomatsko pošto so diplomatu na zunanjem ministrstvu Marjanu Šetincu zapečatili računalnik. Razlog: iz njegovih telefonskih pogovorov naj bi ugotovili, da je komuniciral s časnikom Dnevnik, ki je objavil sporni zapisnik. Iz dokumenta naj bi bilo razvidno, kako ZDA dajejo navodila Sloveniji, kako naj predseduje Evropski uniji.

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
19. 02. 2008 07.22
exim Če ima kdo glavo za okras si to ti! Še niti enega posta nisi sestavil ne da bi vključil JJ! Najprej ste ga(Šetinca) obtoževali malodane obglavil sedaj ko pa ne toži države oziroma Rupetine pa spet nisi zadovoljen! Kje je tvoja državotvornost butelj Janšev Oblečeni? Kje je tvoje opravičilo Šetincu in obtožba Rupla? Nimaš jajc da bi priznal napako sebe če že ne Rupetine Dimsija? Kakšen človek si ? Brez hrbtenice in lastnega mišlenja! Trobiloooooooooooooooooooooooooooooooo...
exim@t-2.net
18. 02. 2008 15.45
Šetincu NI rekel Rupel, naj ne toži države, to mu je BILO UKAZANO s strani bonsaia in ostalih Šetincev! Kako, da vam, levi inteligenci, to ni znano? Aja, se oproščam, znano vam je, samo ne smte tega povedat, ker imate glavo samo za okras svojega telesa. Možganski nagci!
jebi ga
18. 02. 2008 00.41
politik70 kaj si pa lahko pričakoval od nje in njej podobnih.kot je že tanko rekel da v SDS ne dalajo napak in se ne motijo.
politik70
17. 02. 2008 22.50
Manja Stm Tajnica A sedaj se boš pa ven vlekla z izjavo da nisi nikoli izjavila... To pa ni lepo veš...
manjakranjc@hotmail.com
17. 02. 2008 13.12
Dan, Kako me nekateri pogrešajp pri debati. Jaz M.K sem izjavila, da kdor koli je že naredil to ga je lahko pošteno sram; nikoli nisem konkretno navedla osebo, ker kot vemo je neznana! Torej prosim, da pazljivo berete in potem obtužujete! Hvala za razumevanje! Pozdrav M.K
Buena Vita
17. 02. 2008 05.17
clementia5-PROSIM NE UDRIHAJ PO BORCIH, VEŠ DA RASTEJO KOT GOBE PO DEŽJU, BOLJ SE ODDALJUJEMO OD DRUGE SVETOVNE VOJNE,VEČ BORCEV IMAMO MLAJŠI SO-zakaj se vSLOVENIJI sploh kaj gradi če pa je v HOSTI tako lepo,vidi vidi kako kanarinčki lezejo na sonce,tako partidžani lezejo po svoje penzije.mene so prepričevali kako je v vojni hudo,,pa nič več ne verjamem temu, če bi bilo hudu,,bi že večina pomrla.,tako pa se razmnožujejo kot mravlje.Aj ,pardon to so volilci
killi-123@hotmail.com
17. 02. 2008 02.55
Me zanima, kje so vsi tisti, od vrle Manje Kranjc do Tomi pasiona ter hieroglifa, ki so bili pripravljeni tega človeka linčati. Upam da jih je vsaj malo sram.
politik70
16. 02. 2008 23.39
clementia555 | Pa veš da gre za namenska sredstva iz EU? Se da to spremeniti? Ne da! Namenska sredstva so namenjena za točno določeni projekt ! Veš to?
clementia555@yahoo.com
16. 02. 2008 23.19
.....denarja za tiste ki so nam priboril svobodo!.... Mislim, da je ze preteklo toliko vode, da lahko mirne volje recemo danes, da enopartijski komunizem ni nobena svoboda. ....Raje obnovimo domobranske zidanice in borčevske penzije dajmo potomcem hitlerjevih in musolinijevih ritoliznikov!.... Glede na to, kjer je bila vecina stajerskih in primorskih partizanov, preden so prisli v partizane (silom ali ne) bi rekla, da jim ze sedaj placujemo tako sluzenje Nemcem, Italijanom kot partizanom aka komunistom. ...Ti gre Franja na živce?.... Niti ne. Samo ne vem, zakaj moramo dajati 2.5 milijona € za nekaj tako brezpredmetnega ko pa imamo na stotine stvari, ki bi znale ta denar bolje uporabiti v dobrobit vseh nas.
nebuloza
16. 02. 2008 22.56
''Šetinc ne bo tožil države'' Zelo pohvalno dejanje človeka, ki je bil do nedavnega ožigosan kot globoko grlo... G. Rupel, opravičilo Šetincu pred slovensko javnostjo bi bilo nadvse primerno dejanje.
jansa-arms
16. 02. 2008 21.16
Že nekaj časa govorim da je nacifašizem na pohodu! Prvo kaznovat potem šele soditi!
politik70
16. 02. 2008 21.08
clementia555 Ti gre Franja na živce? Kdo bo financiral obnovo?Ker bojo sredstva prispela iz tujine in so točno namenjena za take projekte zapri usta da ne bom kakšne domobranske besede upurabil! In teh sredstev se ne da spravit v Afriko za lačne otroke! JA res je če bi se odpovedali nakupu Patrij .... Samo to je samo mlatenje prazne slame kaj bi bilo če nebi... Pa tudi sredstva namenjena lačnim otrokom na žalost končajo prevečkrat drugje... No pa še malo k temi! Kdo je sedaj zmagovalec oziroma državotvoren? Kje ste sedaj kojoti in hijene ki ste tulile da je treba Šetinca zapret da njegov računalnik ni njegova lastnina ..... Sedaj ko se je odpovedal tožbi proti državi (pa ne zaradi nas davkoplačevalcev ampak zato ker bi rad ostal v diplomaciji) ste pa tiho in se raje na temi Srbi In Kosovo kregate! Najbolj žalostno pa je da Dimsi Rupetina ostaja zunanji državni soražnik in ne minister....
jansa-arms
16. 02. 2008 21.05
Ne dingo je samec,za smaico si nikakor ne predstavljam imena(dinga mi tko neumno zveni,to ime je bolj primerno kaki kuščarki!) Saj je res škoda denarja za neke uneskove kulturne dediščine! In škoda denarja za tiste ki so nam priboril svobodo! Raje obnovimo domobranske zidanice in borčevske penzije dajmo potomcem hitlerjevih in musolinijevih ritoliznikov!
jansa-arms
16. 02. 2008 20.50
clementia555: A se avstralski kuzli reče Dingo?
clementia555@yahoo.com
16. 02. 2008 20.47
Se je pa Setinc dober znasel... Sel pred medije, se preden je ministrstvo objavilo njegovo ime. Zanimivo. Vidim, da je vsaj za nekaj stvari dobro porabil cas, ko je bil po "strokovnih kriterijih" izbran za veleposlanika RS v Veliki Britaniji. Placevali... Odskodnino bomo placevali vsi, prvo Borec. Tako kot placujemo tezke borcevske pokojnine in zal kot zgleda bomo tudi vrgli dva in pol milijona evrov za obnovitev (???) bolnisnice Franje. Me zanima koliko lacnih afriskih otrok bi nahranili s tem? Ali zgradili ali obnovili cest? Ali nahranili nase otroke v vrtcih in solah?
Prvo Bore
16. 02. 2008 19.57
No kje ste desničarji LOL LOL. Boste vi plačali odškodnino ??? Kaj ste nesposoben !!! LOL
LazniviZares
16. 02. 2008 19.52
Vsak dan bolj je prisotno prepricanje da se tole skrupucalo od drzave mora sesuti in preneha delati sramoto europi in ljudem.
deyvi.edini@gmail.com
16. 02. 2008 19.38
Zanima me, če so na poravnalni spis udarili štampilko STROGO ZAUPNO
Tonček Balonček
16. 02. 2008 15.55
Rupel je spet podlegel komunjarom in nič se ne bo zgodilo! Podobno bo s temi Zidarji in bivšimi čebelarjevimi tajnicami! Dim, cirkus, Las vegas, nobenih dejanskih rezultatov, Show must go on! bravo, tako se dela! Čebelar s Pogorevcem gresta lahko samo še moliti, da se ta srenja ne bi še bolj sprevrgla!!! še sama si nista predstavljala, kam nas vodi ta "demokracija", in seveda čudež od tržišča!
Uporabnik113189
16. 02. 2008 15.34
xzamiel, tukaj je samo še en empiričen dokaz, da je nivo te vlade daleč od normale. Da se gre zunanje ministrstvo kar samo policijo, tožnika in sodnika, je dovolj dober dokaz kakšno vlado imamo. Je pa pozitivno, da so odnehali, dokler niso zabredli v še večjo sramoto.