Slovenija

Promet poteka nemoteno

Ljubljana, 13. 07. 2008 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cev šentviškega predora v smeri proti Gorenjski so odprli ob 3. uri zjutraj. Potencialne nevarnosti so odstranjene.

Tiskovni predstavnik za stike z javnostni pri Družbi za avtoceste RS (DARS) Marjan Koler je za 24ur. com potrdil, da so predor Šentvid odprli ob 3. uri zjutraj. Predor je bil v soboto odprt le v smeri Primorske in sicer odsek Šentvid – Koseze, medtem, ko pa je bil drugi del predora, ki vodi do Gorenjske, zaradi nujnih popravil zaprt.

Do poškodbe je prišlo v stari galeriji predora Šentvid, zgrajeni leta 1984.
Do poškodbe je prišlo v stari galeriji predora Šentvid, zgrajeni leta 1984. FOTO: Kanal A

Šentviški predor so v ponedeljek zvečer zaprli, da bi s potencialno nevarnih mest v galeriji, kjer je prišlo do odstopanja ometa od podlage, odstranili protipožarni omet. Spomnimo, Dars je avtocestni odsek Šentvid - Koseze sicer odprl 1. julija, še isti dan zvečer pa je v delu predora, ki vodi proti Gorenjski, odpadel protipožarni omet, zaradi česar so ta del predora zaprli. Promet v predoru je znova stekel 2. julija zgodaj zjutraj.

Predor ustrezno popravljen

Do poškodbe je prišlo v stari galeriji predora Šentvid, zgrajeni leta 1984. Tam so naredili protipožarno zaščito, da bi povečali varnost objektov, ki so nad galerijo. Celotne protipožarne zaščite je skupaj prek 13.000 kvadratnih metrov, poškodba pa je zajela le en kvadratni meter, in sicer na mestu, kjer se je držala kovinske površine. Ta je bila nameščena na skupno petih mestih stare galerije, na katerih bi sicer lahko prišlo do pronicanja vode. Zaščito so preventivno odstranili tudi na preostalih štirih mestih.

Predstavniki izvajalca predora Šentvid SCT in njegovega podizvajalca Ceramicoat iz Velike Britanije so nato v sodelovanju z nadzornim inženirjem JV ZPC, projektantom ELEA iC, Zavodom za gradbeništvo in Inštitutom za raziskavo materiala prejšnji konec tedna opravili podroben pregled predora Šentvid.

V cevi proti Primorski so sočasno z odstranjevanjem ometa izvedli dodatne teste na protipožarni zaščiti v neposredni bližini že odstranjene zaščite. Tudi v cevi proti Gorenjski so identificirali potencialno nevarna mesta in jih odstranili.

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hakihak
15. 07. 2008 18.55
exim saj si zadnjič sam rekel, da se nisi upal smejat, ko je umrl tovariš TITO. sam si povedal, da nisi imel jajc. sam si napisal, da prejšnja garnitura ni v 12 letih končala predor, ki se je začel graditi pred 4-imi leti!? jaz tega več ne razumem?
hakihak
15. 07. 2008 18.51
res škoda, da se niso lotili pravih podgan, tistih ki so se predobro skrili in lezli v rit celih 60 let. zdaj pa so se smrdlivci prikazali v vsej svoji podobi belogardistični in mislijo delat demokracijo?!? exim po 21.9.2008 boš videl kako bi naj zgledala demokracija!!
exim@t-2.net
15. 07. 2008 18.37
hakihak: si ti mali zafrustrinaček, a ne?
Ro-Zy-YoZi
14. 07. 2008 22.54
Evropsko Slovenijo z nadpovprečno stopnjo inflacije s 6,3 % visoko pred Belgijo 5,2 al neki tazga, ki je daleč v vrhu pred EU državami, res pa je, da se ne rabite tako gnat saj obstajajo tudi druge EU države s 14 in 17% ane.... Mediji pa po JJ-jevo samo nagajajo in poročajo o stopnji onflacije pristransko...(postojna 2008-jj)......To ti je evropa al kaj, da bi mel časopisno hišo?????.....NOT!
hakihak
14. 07. 2008 14.48
ja exim to si pa ok povedu, kje so bli 12 let da niso končali predora ki se je začel graditi pred 4-imi leti hahahaha pa saj še štet ne znaš poleg tega da nimaš jajc
exim@t-2.net
14. 07. 2008 14.21
rokke: L/C imamo v roki, smo ga predali na sodišče-in glej ga zlomka: sodniki ne delajo, kot bi morali. In kaj ima JJ pri tem? Lahko samo piz...pa nič ne doseže, saj je sodstvo veja oblasti, mar ne? In to neodvisna. In zato pravim, da ni prav, da še vedno mečete polena pod noge, po drugi strani vas je pa polna papa samo govorjenja-ne tajkunov pa ne. Celo vrli Tuerk se je spustil po tej poti-mu je Vajgl s Kučanovim blagoslovom to ukazal. Prava demokracija bo takrat, ko bodo mediji svobodni, verjemi! Dokler pa edinemu, ki je spsosben, tako nagajate, s penzionistom Kučanom na čelu in z mediji ob boku, pa bomo trepetali vsi, ki si želimo Evropsko Slovenijo.
Ro-Zy-YoZi
14. 07. 2008 13.32
pa še to, da se na krivca ne pokaže s pritom in pojasni vesoljni sloveniji kako bodo Zidarja stisnili je to eno navadno blebetanje. Povejte kakšen akreditiv mate v roki, da ga boste sploh lahko stiskal ker vse ostale poti so nezakonite, trajajo predolgo in so nedopustne.
Ro-Zy-YoZi
14. 07. 2008 13.31
EXIM: Ne to ni OK, tega nisem nikjer zapisal. Sploh ne vem kaj ti je...kje si našel zapis, da je to ok. Sem to napisal kje da je bilo to ok???? Dej poskusi z 2. razredom OŠ ponovno kjer se učijo otroci abecede.... Pričakujam pa da tako sposobna oblast kot je ta oz. kot se deklarira, da je... Torej bi morala ta velesposobna vlada zagotoviti za dvakrat dražji predor (ker ta aneks pa je podpisala) tudi odprtje v skladu s pričakovanji nas davkoplačevalcev, ki smo itak to bando plačali. Kaj pa je naredila ta vlada po 12 letih nedela in neaktivnosti pod Šentvidom...??????? PReplačala ga je 2x, odprla na silo pred uvedbo vinjet in takoj tudi zaprla. In zakaj ta vlada ne upa pojasniti razmer okrog Markovca pred odprtjem predora Šentvid........Zato ker bi jih Zidar za jajxa obesu in bi bil Žerjav en drek uspešen.To je pa resnica
exim@t-2.net
14. 07. 2008 12.23
In kje je bila prejšnja garnitura 12 let, da ji ni uspelo končati predora? Koliko se je provizij prijelo vas, nagci?! Zidar je pa privatiziral SCT, in to je za vas OK? Banda z mediji na čelu!
Ro-Zy-YoZi
14. 07. 2008 11.15
BRAVOOOOOOOOOOOO!!!! Kako sposobne ljudi imamo najprej ga 2x preplačamo potem ga 2x zapro sledi pa morda še kaka privatizacija predora Šentvid, da bo lahko morda Zidar ali pa Jankovič še tunelnino računal uporabnikom. Tržna niša gospodje! (provizija za idejo je 10% od pobranega) LOL..............NOT!
Prvo Borec
14. 07. 2008 08.20
gadni si pa res gadni LOL
gadni@email.si
13. 07. 2008 23.55
Po vseh pirepetijah bi morali predor tudi ustrezno poimenovati. Če smo že redka država, ki v 21 stoletju infrastrukturo poimenuje po politikih kot v času socializma (letališče J.P.), bi morali predor poimenovati po Janši. Predor in predsednik vlade imata kar precej skupnega oba sta bila že takoj na začetku obratovanja zaprta. Oba sta nas veliko več stala, kot sta vredna, pri obeh so bogateli tisti ki so bili zraven njih, oba pa sta povzročila to,da je čedalje več revežev, ki nimajo čisto nič od obeh dveh.
scort87
13. 07. 2008 17.24
MARSIKOMU BI MARAL PREPOVEDAT SODELOVANJE NA JAVNIH RAZPISIH, PA SE DO DANES TO ŠE NI ZGODILO, KAR POGLEJTE NA LISTO PONUDNIKOV Z NEGATIVNIMI REFERENCANI PRI MINISTRSTVU ZA FINANCE.
Navihanko
13. 07. 2008 17.08
UPAM, DA BO ODPRT VEČ ČASA, KOT JE BIL SEDAJ ZAPRT. KDO DA VEČ? Prosim stave!!!!!
brankasrbijanka
13. 07. 2008 16.24
GADNI_skor pozabla: BRAVO!!
brankasrbijanka
13. 07. 2008 16.20
GADNI_baš si gadan... Sem mislila, da po JJ dobi ime zato, ker obema hitro dol pade (predoru omet/ščit, JJ pa mogoče tud kaj, bi gdč. dr. vedla povedat)... ;-)
juventus
13. 07. 2008 16.05
Se lahko sedaj pričakuje , da se sesuje strop ...Nikoli ne veš ????
pravicen
13. 07. 2008 16.00
@tomi.passion daj zaupaj mi koliko ti JJ plačuje?
tomi.passion@gmail.com
13. 07. 2008 15.46
gadni, res je, gradbeni lobij je nesramno bogatel pod prejšnjimi vladami, delalo se ni pa nič. Sedaj imamo končno vlado in predsednika vlade, ki sta stvari premaknila. Predor imamo, tajkune pa se počasi spravlja pred organe pregona. Težava je le v tem, da sedanja opozicija, podporniki nekdanjih komunistični vlad, temu nasprotujejo. Jasno, saj sta Drnovšek in Kučan s svojima strankami in ljudmi omogočala, da so nastali tajkuni in prav zaradi njih so sprejemali zakone, ki so jim omogočali to podlo dejanje. Kot rečeno, končno imamo vlado, ki dela red in premika stvari. To pa nekatere boli in prav je tako.
pravicen
13. 07. 2008 15.46
Bravo predor ki je stal 180% več !! so uspeli celo za en dan odpreti LOL Do jutri ko bo vrjetno spet zaprt LOL Bravo DARS oz Zidar ki kažeš vso BEDO uradnikov ki so ti podpisovali podražitve ... bi napisal LOL pa me je minlo